Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum
Fesztiváltrendek: VOLT

2009. július 08.   Vaspál Melinda

Amikor az ember lányának figyelmét igencsak leköti a divat, akkor ott is talál trendet, ahol sokan azt hinnék, hogy nincs.

Nyár van, és ha ezt a nyarat Magyarországon éli meg az ember, akkor jól tudja, hogy fesztiválok tömkelege kínálkozik szórakoztatásul az érdeklődő ífjúságnak és nem csak. Erre adtam én is a fejem: érdekelt már, hogy mi zajlik egy olyan helyen, ahol magassarkú helyett gumicsizma, csinos felső helyett pedig fesztiválozós póló dukál. Jó idejében el is kezdtem begyűjteni a rutinosak által diktált szükségdarabokat: először is pólókat, majd jöhetett a sportcipő, és ha már lehet, akkor a trendi gumicsizma is.

Szépen, sorban gyűltek a darabok, mire elérkezett a beavatás pillanata:  VOLT fesztivált tartottak Sopronban. A megjelenést szinte kötelezőnek éreztem, már csak amiatt is, hogy Marilyn Manson is tiszteletét tette egy koncert erejéig. Manson úrról sok mindent el lehet mondani, kivéve azt, hogy bárkit is közömbösen érintene a személye, sőt mint azt sokan tudjuk, a divatra is hatással van, hiszen igen sokan követik a Manson stílust.

Nagyon izgatott már a fesztiválhangulat, amikor a Keleti Pályaudvar pénztáránál rájöttem, igen sokan leszünk még Sopron felé. Ki is használtam a lehetőséget, és gyorsan terepszemlét tartottam. Remek nyári ruhákat tettek tönkre acélbetétes bakancsokhoz hasonló lábbelikkel, szakadt harisnyákkal, csak egy dolgot nem értettem: hogy lehet ennyire ízléstelenül öltözködni, holott jól lerí, felkészültek a fesztiválra, hiszen a tökéletesen rockos sminkek abszolút erről árulkodtak. Hamar rá kellett jönnöm: ez maga a fesztivál trend, és ha valaki kilóg a sorból, az én vagyok, hisz ki megy fehér ruhában egy fesztiválra?...na igen, én és a többi rutintalan....azaz én.

A helyszínre érkezve lenyűgözött a látvány: stílusok óriási tárháza sorakozott a szemem előtt cirka 50m megtétele után, de egy dologra rájöhettem: valahogy mind hasonlít. És a hasonlóság abban rejlett, hogy senki nem erőltetett magára semmi olyat, ami nem ő lenne. Felfedezésem felettébb sokat dobott a hangulatomon, hisz én is jól érzetem magam a bőrömben, pláne akkor, amikor a lila karszalaghoz illő vadiúj gumicsizmámra váltottam a strasszos papucsot.

A Manson koncert életem egyik legjobbjának mondható, de nagy bánatomra lemaradtam a fanatikus rajongókról, mert azok valószínűleg reggel óta küzdöttek az első sorokért.

Tényként elmondhatom, a trendek a rockos vonalat erősítették leginkább: fekete pólók, fekete farmernadrággal párosítva, bakanccsal/sportcipővel feldobva. A színek, ha éppen sikerült ilyet látni, igazán üdítően hatottak, de érdekes módon a fiúk/férfiak voltak merészebbek ebben a témában.

Reggelre már igen biztos voltam benne, hogy a trendeket is fesztiválja válogatja. A VOLT-on a rockos-"zúzós" stílus volt leginkább jellemző, így aztán már kíváncsian várom a Balaton Sound nyárias, Ibizás, dj-s zenékhez illő stílusát, de addig is, ízelítő a VOLT-ról:

Cimkék: