Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

Szerepcsere

 
Az idei ősz/tél trendje sem engedheti meg magának, hogy a klasszikusan elegáns irányvonalat ne tudhassa magáénak. Eme konzervatívabb stílus bázisképviselője a visszafogott mellény, kissé a férfias stílusra hajazva.
 
A mellény mai jelentésében hosszú vagy rövid, általában ujjatlan kabátot jelent, amely általában elől gombolható, zárt, de nyitott is lehet.
 
Ha elegánsabb, szmoking mellényeket választunk, akkor nem árt tudnunk, hogy ilyen esetben többnyire a színek is jóval kecsesebbek. Tehát többnyire a fekete-fehér és az összes köztük levő szürke árnyalat megfelelő, valamint a bézs, a vaj, a homok és a világos barna színek is előtérbe kerülhetnek. A mellény kissé férfias megjelenését fodros vagy masni díszítésű blúzzal/inggel és ízléses, nőies kiegészítőkkel ellensúlyozhatjuk, persze csak ha egyáltalán akarunk rajta finomítani. Szexibbé pedig úgy tehetjük, ha csak melltartót viselünk alatta. (Bővebb információ: Őszi/téli újromantika: sálgallérok, fodrok, masnik c. cikk és Maszkulin stílus karakán hölgyeknek c. cikk)
 
Az elegáns vonalhoz tartoznak a kötött mellények is. Ezeknél sokféle minta hódít, de a legnagyobb sláger mindenképpen a káróminta, de a csíkos mellények is elég hangsúlyosan jelen vannak az idei trend palettáján.
 
Az imént említett konzervatívabb és elitista mellényeken kívül az extravagáns is ugyanolyan módi idén: tehát erősebb színtónusú – nem mindennapi – mellényeket is hordhatunk, sőt, most a szőrme mellény is trendi, pláne, ha néhol még díszes csatt is ékíti a ruhadarabot.
 
Valamint még igen divatos a mell alatt végződő, rövid ujjú mellény is, az ún. cache coeur, amely rendszerint finom anyagból készül, finom hölgyek számára. A divatlexikon így fogalmaz: „cache coeur: szabad fordításban „szívet fedő”. Könnyű kötött kabátka, amely éppen fedi a mellett. Gyakran retró jellegű, mivel kézi horgolású vagy kötött hatású. Jelenleg inkább mohair fonalból azsúrmintával kötve látható.”
 
Végeredményben ezek a ruhadarabok már csak azért is pompásak, mert ki-ki a saját egyéniségéhez tudja igazítani őket, sőt, plusz jó pont jár azért, mert ugyanolyan tökéletesen mutatnak szoknyával és nadrággal.
 
 
Kató Iringó

Fotó: i70.photobucket.com
johnboy.nerdvana.net.au

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Kate Middletonnak saját ruham...

Szabadalmaztatási kérelem a királyi palota részéről.»»

Oversize kötött holmik

Ebben az egyre inkább zimankóssá váló évszakban sorra kerülnek elő a szekrényből a jó meleg kötött pulcsik. »»

Citrom és narancs

A jó idő eljövetelével természetesen előkerül a citrom és a narancs, de nemcsak gyümölcsformájáb...»»

Tyúklábminta

Még mindig tartja magát a kockás trendhullám, ami az őszi divatbemutatók hátán megérkezett a »»

Kis feketénk

Idén ismét fekete bárányok lehetünk, akár tetőtől talpig is, hiszen a fekete az a szín, »»

A kis lila

Egész egyszerűen nem tudjuk megunni a lila színt, ami még mindig nagyon trendi és ezúttal nem csak a mélylila, han...»»