Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. április 12.

Covergirls by Sugarbird bemutató

2009. április 9-én újra összegyűlt az embersereg a Symbolban, hogy a celeb-négyes (Zimány Linda, Dukai Regina, Bódi Sylvi, Horváth Éva) tavaszi-nyári kollekcióját megtekinthesse.

A kezdés időpontjára, este nyolc órára már egy kisebb tömeg várta, hogy elkezdődjön a bemutató és kiderüljön: alkalmi tervezőink mit ajánlanak erre a szezonra? Sajnos azonban a szervezők nem okultak a múltkori bemutatóból (Budapest Fashion Nights - Daalarna) és ismét nem biztosítottak kellő helyet a vendégeknek, de még a sajtónak sem! A kezdési időpontot ismét túl rugalmasan kezelték, ami jelen esetben ötven perc késést jelentett. A fentiekből kifolyólag mindenki harcolt a legjobb helyekért, majd a pár centiméterén álldogált, miközben jobbról és balról is folyamatosan celebek tűntek fel, majd tűntek el a tömegben. Nem sokkal később, Rákóczi Ferenc lépett a színpadra és jelentette be, hogy az est sztárjai percek múlva megérkeznek a bejárat elé, de úgy tűnt, ez a hír senkit sem érintett olyan mélyen, hogy a nehezen kiharcolt centimétereit feladja. Így nem tudjuk, kik fogadták a négyes fogatot.

Dukai Regina kollekciója

A korábban megszokottól eltérően, a sportos vonalak helyett ezúttal a nőiesebb formák és ruhák jelentek meg előttünk. Mini- és maxi ruhák, pánttal vagy anélkül, fodrokkal, hófehérben, zebra csíkosban és nagyon színesen egyaránt jellemezték Regina kollekcióját, ahogy a bőrhatású anyagból készült cicanacik is, ugyanilyen anyagú, kabátka szerű, húzott ujjú felsőkkel, áttetsző blúzokkal. Persze, azért találtunk a lezser viselet szerelmeseinek is megfelelő ruhát: egy pamut, szürke és rózsaszín csíkos ruhácskát, masnival a derekán, ami nyáron biztosan kényelmes és a kánikula ellenfele lehet! A kicsit elegánsabb, nőiesebb vonalú ruhákból is volt választék: fekete, lila és arany színben játszó, fodros ruhácska, vagy épp a pánt nélküli, szürke, szűken szabott darab.

Regina kérdésünkre elmondta, hogy kizárólag olyan ruhát tervezett, amelyet ő is szívesen hordana és fogja is hordani az általa tervezett darabokat, és nem a divatházak kollekcióit vette alapul a tervezésnél, hanem a saját maga ízlését. A legtöbb ruha azonban csak szuper alakkal megáldott lányokon mutat jól, egy kis felesleg, és máris jobb, ha átöltözünk inkább.


Zimány Linda, a macskanő

A kollekció egészére jellemzően elmondhatjuk, hogy Linda ezúttal a színes ruhákat helyezte előtérbe, a játékosságot vette alapul, amelyhez kislányosságot és egy csipetnyi nőiességet adott, így mintha őt magát láttuk volna viszont a ruhákban. Sajnos azonban, ő sem tudott elszakadni a már jól megszokott cicanadrágtól, amely sokszor visszaköszönt a kifutón, ezúttal is bőrhatású anyagból készült és egy pólóval kombinálva úgy tűnik, tökéletes viselet lehet a nyári napokon - Linda szerint. Arról sem feledkezhetünk el, hogy a színek és formák ötvözése mellett, még mindig hiányérzetünk támadt a kollekcióval szemben (illetve az összes kollekcióval szemben), még mindig úgy érezzük, hogy nincs fantázia a ruhákban.  

Úgy tűnik, Linda is a ruhákban tudta leginkább kiélni magát: az egészen mini, rózsaszín, fodros ruhától a térdig érő, fekete-fehér-rózsaszín, nyakban megkötősön keresztül, a maxi ruháig, mely középütt fekete, de a nagyon színes anyagnak köszönhetően, mégsem komor.

Amennyiben kissé nőies, de inkább sportos tréningruhát szeretnél magadnak, mindenképp nézd meg Linda darabjait, melyek strasszokkal és masnival díszítettek, fekete és khaki színben láttuk őket.

Bódi Sylvi pin up girl

Sylvi ezúttal az ötvenes évek pin up girl kultuszát használta fel kollekciójában. Jellemzően nőiességet, bájt és játékosságot mutattak a ruhák, melyekről úgy érezzük, a legtöbb fantázia bennük volt a négy kollekció közül. Szorcsik Viki segítette Sylvit az est folyamán, ő mutatta be az első ruhát is, amely egy térdig érő, szűk, pöttyös és masnis ruha volt. Ezután szín, minta és forma kavalkád következett: kockás, pöttyös, masnis, fodros, rövid, hosszú, bő és szűk, áttetsző, csipke, néhol ezek együtt. Kockásból volt gyönyörűen dekoltált ruha, pánt nélkül, masnival; forró nacis overal rózsaszínben, ismét masnival és gallérral; pöttyös ügyben láttunk A vonalú ruhát, áttetsző blúzt, fodros, boleróra hasonlító, érdekes dekoltázzsal ellátott felsőt, fehérneműt, természetesen mindegyiket, kizárólag masnival. A csipkét nem várt helyeken is felfedeztük, például a tréningruhán, derék tájon. Nem is értjük.

Horváth Éva fürdőruhái

Az újonnan csatlakozott Horváth Éva igen változatos és néhol érthetetlen kollekciója volt talán a legfelkavaróbb az este folyamán. Freire Szilvia volt az ő celeb modellje. Fürdőruhát fekete és fehér színben egyaránt láthattunk, ahogy strasszokkal díszített, egyszerű, háromszög melltartók és semmitmondó bugyik is kerülgették egymást a kifutón. Ezen kívül mélyen dekoltált fehér és leopárd mintás overalok, mini és maxi ruhák, virággal díszített fürdőruha és szatén, színes-kockás ruhák váltották egymást. Egyrészről a strandkendő újraértelmezése hökkentett meg minket, melynek nem látjuk funkcióját, ugyanis Horváth Éva értelmezésében a lebarnulást akadályozó darabbá vált - igaz, az új barnaság a fehérség. Másrészről a strandra szánt ruhák anyaga hagyott némi kivetnivalót maga után: a legtöbb ugyanis szaténból készült. Ki az a nő, aki félig vizesen, félig ragadva a naptejtől, a melegtől, mindenáron akarja érezni azt a rossz érzést, amelyet egy ilyen alapanyagú ruha okozhat? Éva kollekciója olvasatunk szerint több sebből is vérzett.

Mesekollekció

A jótékonyság jegyében született meg a Frakk című mese után szabadon a mesekollekció, melyet a négy lány együtt alkotott meg. Minden darabon egy-egy mese szereplő tűnik fel: Frakk, Lukrécia, Szerénke, Picur,  vagy a Nagy Ho-ho-ho-Horgász. A ruhákat ismét ismert személyek mutatták be, a teljesség igénye nélkül: Karsai Zita, Groovehouse Judy, Erica C és lánya, Ben, Kovácsovics Fruzsina, VV Anett, Mark és Gallusz Niki. A leginkább pólókból, felsőkből álló kollekcióban vannak egyszerű, sportos és csajos, vagy épp nőies darabok is, pánttal, ujjal, pánt nélkül, féloldalasan.

Várjuk a folytatást!

Ez egy tökéletes este lehetett volna, amennyiben megfelelően és kényelmesen sikerül végignézni a bemutatót, ha nem kellett volna heringek módjára a szardíniás dobozban álldogálnunk órákon át, ha a bemutatott ruhákban láttunk volna némi fantáziát, és ha nem támadt volna az az érzésünk, hogy ezek a ruhák a boltok polcairól levett darabok ötvözése, kombinálása, egyszerű ’tucat’ termékek, - azok közül is az olcsó kategória, ahol az olcsó nem a pénzbeli értéket hivatott most kifejezni. Még mindig hiányoljuk az egyediséget, a furfangot, a különös vagy különleges vonalakat, anyagokat és színeket, a stílusosságról nem is beszélve, és sírva könyörgünk a lányoknak: felejtsék már el a cicanadrágot! Azonban bizakodunk: idén újabb „sztár” csatlakozik a Covergirlshöz Karsai Zita személyében. Reméljük, ő egy kicsit felfrissíti az egyébként unalmas kollekciókat!

A divatbemutató fotóit itt találod.

Székely Krisztina

Fotók: Holecz Endre


Panna 2009-04-30
Én sem értem, hogy miért mondják azt, hogy tervezők, amikor szinte csak a nevüket adják és kész, ráadásul botrányosan fantáziátlan ruhákhoz...nem csoda, ha nehezen megy a biznisz.
Stella 2009-04-22
Nna, nálunk is elkezdődött a celebek tervezési mániája... :S
Shoegal 2009-04-17
Ez a divatbemutató elég erőteljesen nyilvánvalóvá tette, hogy "celeb" NEM egyenlő designer.....nem is értem, hogy bizonyos emberek mért hiszik azt, hogy mindenben jók....
Nelly 2009-04-14
Jujj, imádtam Frakkot, amikor kicsi voltam! :D Mekkora ötlet már ez!!! :D Must have!!!:D
pinkangie 2009-04-12
valóban van egy két ruha, amik nem adnak semmi újat, de azért pl. Bódi Sylvi kis szürke rucija nagyon bejön nekem :P meg a nőcisebb rucik! és nagyon édesek ezek a Frakkos pólók! :) végre magyar mese figurákat is magunkra ölthetünk, nemcsak Minneyt, Csőrikét, Bunnyt és társaikat!

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»