Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. november 14.

Divattal az esélyegyenlőségért!

Egymást érik az olyan divatbemutatók, melyen kisebbségben lévő emberek jogait képviselik, hívják fel rájuk a figyelmet, vagy közelítik őket kulturálisan, és abszolút divatosan. Üdvözöljük a kezdeményezéseket, fontosnak tartjuk, hogy a divat nyelvén szóljunk egymáshoz, hiszen a divat nem tesz különbséget nemben, bőrszínben, életkorban, egészségi állapotban. A divat mindenkié!

A Barabás Villa adott otthont annak a kezdeményezésnek, melynek Jaksity Kata, jószolgálati nagykövet volt a megálmodója, és mely rendezvény védnöke Szekeres Pál, helyettes államtitkár volt. Az este meglepetésekben gazdag volt, hiszen a meghívott vendégek a show kezdetéig nem tudták, milyen bemutatóra érkeznek, csupán a sajtó munkatársai voltak beavatva a titokba.

 

A bemutató során már korábban megismert kollekciókat láthattunk Herczeg Zoltántól, Katti Zoóbtól, Tóth Boritól, Léber Barbarától és Joó Beatrixtól, tehát a különlegesség nem a ruhák újdonságában volt található, hanem a modellek kilétében. A színpadon az egykori „Náray-aranycsapat” manökenjei mellett mozgássérült modellek is felléptek, melyet minden alkalommal hangos taps üdvözölt.

 

A ruhák semmiben sem különböztek azoktól, melyeket már korábban láthattunk, egyáltalán nem szabták őket át, színben sem tértek el, nem voltak rövidebbek vagy hosszabbak, ezzel is bizonyítva azt, hogy a divat nem csak az egészséges embereké! Bárki és bármilyen alkalomra viselhet trendi ruhákat, akár egy ismertebb designer nevét viseljék, akár valamelyik üzlet kínálatából válogasson, tolószéktől függetlenül ugyanolyan szuperül festhet benne, mint bármelyik testileg ép ember.

„Szépnek és divatosnak lenni nem csak fiatalon és tökéletesen lehet lenni!” – fűzte hozzá Pataki Ági is az est végén.

A mozgássérültek társadalmi elfogadását célzó esemény csak az első lépés volt a későbbi hagyományteremtéshez, legalábbis reméljük, hogy ilyen és ehhez hasonló bemutatókból sikerül hagyományt teremteni. Bízunk benne, hogy a jövőben is sikerül divatosan beszélni a problémákról.

Székely Krisztina

Fotók: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Je suis Belle futurisztikus gyöngyei és a Nubu letisztult formavilága»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Szegedi Kata expresszionizmus és grunge ihletésű kollekciója.»»

Budapest Fashion Nights 2013

Reneszánsz Manier!»»

Marie Claire Fashion Days 201...

Idén is volt Marie Claire Fashion Days, immáron 3. alkalommal! »»

Gellért, a divat strandja!

Azok a csodás '40-es, '50-es évek!»»

Divatbemutató rovarokkal

Rovarmintás ruhadarabok Szilas Ritától»»