Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. október 15.

Trendi bokacsizmák a hideg napokra

Az idei 2009/2010-es őszi-téli szezonban nemcsak a nagyon magasszárú csizmákat vehetjük fel, de a bokacsizmák is nagyon divatos viseletek lehetnek. Hordhatjuk szoknyákhoz, tunikákhoz, ruhákhoz és leggingekhez egyaránt. Alkalomtól függően nagyon sok variációját alkották meg a divatcégek tervezői. Természetesen a csizmák is igazodnak az aktuális trend irányzatokhoz mind formailag, mind színben és anyagban. Általános jellemző a nagyon magas sarok, mely általában vékony (de nem tűsarok), és sokszor karakteres jelleggel bír.

 

Szegecses bőrök

A glamour rock a kiegészítőkben ugyanolyan irányzat, mint a felsőruházatban. Vagány szabás, fekete bőr, velúr, szegecsek, kőberakások, patentok egyaránt díszítik e bokacsizmákat. Ha e stílusban öltözöl, mindenképp ilyet viselj, hogy a teljes összhang meglegyen az outfitedben. Ilyen megoldásokat találhatsz Roberto Cavalli, Alexander McQueen és Balmain lábbelijei között.

Alexander McQueenBalmainRoberto Cavalli

Velúr, hasított bőr

A velúr bokacsizmák általában nagyon letisztult formákat mutatnak. Olyan ruhatárba illenek, ahol a viseletek egyszerűek és színben harmonizálóak. Ha díszített a lábbeli, akkor lehet rajta etnikus jelleggel rojt vagy bőr csíkokból díszítés, ahogy ezt Alexandra Neel bokacsizmájánál láthatjuk. Velúr csizma található még Brian Atwood, Coach, Derek Lam, Michael Kors, Pierre Hardy kollekcójában.

Alexandra NeelMichael KorsCoach

Cipzárak és csatok

Még egy merész variáció a vagány nők számára, a húzózár díszítés egyedi megoldás, a csatok is különlegessé teszik a téli lábbeliket. Alexandra Neel, Balmain, Proenza Schouler tervezők kreáltak ilyen díszítésű bokacsizmákat, a klasszikus fekete szín mellett idén nagyon trendi a piros szín is.

Alexandra NeelBalmainBalmain 

Állatminták

A különféle állatmintázatok, mint a kígyó, krokodil, zsiráf is megjelennek a felhasznált motívumok között, ezekhez természetesen nagyon át kell gondolni, mit, hogyan veszünk fel. Ha a lábbelinkre helyezzük a hangsúlyt a megjelenésünkben, a ruházatnak egyszerűbbnek kell lennie, színvilágban is, hogy méltóan vonzza a szemet a csizmánkra. Brian Atwood, Lanvin, Gambattista Valli és Banolo Blahnik kollekciójában találhatunk állatmintázatokat, akár élénk, narancs színben is.

Brian AtwoodGiambattista ValliManolo Blahnik

Szőrmék, szőrök

A szőrme díszítések valódi téli hangulatot árasztanak, nagyon karakteresek és látványosak. Givenchy, Nicholas Kirkwood, Manolo Blahnik, Nina Ricci is készített ilyen variációkkal bokacsizmákat, nagy, hosszú szőrökkel vagy trendi nyírt formában pink színben. Nemcsak az állat, de az ember is védheti, melegítheti és díszítheti lábát szőrmékkel. Az állatvédők valószínűleg nem e megoldások mellett fogják letenni voksukat, hacsak nem műszőrme díszítéseket alkalmaznak.

Manolo BlahnikNicholas KirkwoodNina Ricci 

Geometrikus formák

A bőrcsizmák klasszikus formákban, hagyományos, fekete, fehér, bézs árnyalatokban készült fajtái, melyeket Pierre Hardy, Narciso Rodriguez kollekciójában találhatunk meg. Nagyon egyszerű forma, pár karakteres szabás jellemzi e bokacsizmákat, de Viktor & Rolf metál fénnyel is feldobta e lábbelit.

Viktor & RolfPierre HardyNarciso Rodriguez

Csillogás, szaténok

Az alkalmi csizmák között többféle variációt is megtalálhatunk, a szatén selymes fénye, vagy rávarrt kisebb-nagyobb flitterek díszíthetik a bokacsizmákat. Giambattista Valli, Pierre Hardy, Roger Vivier nagyon szép megoldásokat alkalmazott, Nina Ricci Swarovski kövekkel tette még alkalmibbá az egyszerű szabású lábbelijét.

Roger VivierNina RicciPierre Hardy

Ungor Tímea

 

Fotók: style.com


Babygirl 2009-10-16
A Roger Viver csizma csak autós csajoknak mehet :) Egyébként jó a kérdés, mert nekem pl. mindenkin tetszik a bokacsizma, csak magamon nem... Magamon nem találom elég szexinek, másokon - főleg a kifutókon - meg igen. A hosszú szárú csizma nekem még mindig jobban bejön.
Pati 2009-10-16
Állati jól néznek ki, de mit lehet felhúzni hozzájuk? Csövinadrágot? és belülre tűrni a szárát?
Chifon 2009-10-15
A Nina Ricci csizma nagyon ütős! Konszolidált, de dögös mégis! Itthon ilyenek miért nincsenek???

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Futurisztikus ruhák

Egy jövőt idéző ruhából általában nem lesz utcai viselet, mivel súrolja vagy akár bőven át is lépi az extremitás küs...»»

A régi-új háremnadrág

Még mindig imádjuk: a háremnadrág.»»

Vámpírlányok trendje

Érdekel bennetek a Vámpírlányok szépségének titka?»»

Szilveszteri partiruhák

Az idei szilveszteren csillogni kötelező, a metálfény, a flitterek és a kis fekete hódít!»»

Ünneplőben karácsonykor

Trendi ruhák az ünnepekre.»»

Téli csillogás flitterekkel

A komor, szürke időkben, mikor épp nem a hó szikrázik, öltöztessük magunkat ragyogó flitterekkel díszített ruhákba.»»