Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. február 4.

Antik kultúrák nyomában

Görög és római viseletek a 2010-es tavaszi-nyári trendben.

Az ókori Hellász a kultúra bölcsője. Megannyi filozófus, költő, szobrász munkássága alkotja a gyökerét a mai tudományoknak és művészeteknek. Ez alól a divat sem kivétel. Az antik hagyományok a görög után a római kultúrában folytatódtak, az antik viseletek képezték az 1800-as évek empire öltözékeinek alapját. S azóta is újra és újra felfedezik a nagy tervezők, mindig egy újabb, maibb, frissebb felfogásban. 2010 tavaszán és nyarán sem lesz ez másként, a klasszikus öltözékek gyönyörű variációkban éledtek fel a kifutókon.

Oszlopok és egyszerűség

Finom pasztell és lenge anyag az alapja a Chloé, a Collette Dinnigan és a Fendi képen látható kreációjának. Az első ruha az oszlopok jellegzetes megmunkálását ötvözi plisszével, réteges fodrokkal, nagyon szép eséssel. Collette Dinnigan egy egyszerű vonalat mutat be csipetnyi csillogással a vállon, ahogy régen is összecsatolták a vállakat, és hozzá illő köves övvel a derékon. A harmadik ruha Fenditől szintén oszlop motívumot ábrázol, ám visszafogott módon.

ChloéCollette DinniganFendi

Színes redőzött rusztikusság

Az Elie Saab és Lanvin divatház a színekkel és anyagokkal egyaránt ügyesen foglalkozott kreációjában. A piros, kék és barna árnyalatok az aktuális trendekhez igazodnak, a rusztikus gyűrt textúrák és a drapéria megoldás a művészi redőzéseket és hajtásokat elevenítik fel. A lábbelik stílusosan saruszerűek. Az overall pedig egy nagyon modern variációja a hajdani öltözéknek.

Elie SaabElie SaabLanvin

Antik alkalmik

A maxi hosszakra különböző megoldásokat vonultatott fel Collette Dinnigan, Emilio Pucci és Elie Saab. Az alkalmi ruha lehet drámai fényes fekete anyagból, ahol az aszimmetrikus vállmegoldás és az öv a római korra emlékeztet, vagy lazább görögös, ahol a halvány rózsaszín és a bő szabás egy könnyedebb ruhát láttat. Nagyon nemes megjelenést az aranydíszítés biztosít, itt is az oszlopok redőzöttsége az ihletforrás, a szabás pedig nagyon egyszerű.

Collette DinniganEmilio PucciElie Saab

Caesar nyomán

A Római Birodalom császára abszolút hatalommal bírt. A hófehér nemes matériákat az aranyhímzések, rátétek, a vörös és kék színek tették még fennköltebbé. Oscar de la Renta és Azzaro ruháiban őt hívta életre, nagyon különleges formában. A kék hímzett kabát és alatta a az áttört csipkés ruha kicsit rusztikus, ugyanakkor uralkodói. Azzaro az abszolút szimpla ruháját arany bordűrrel szegélyezte, de láthatunk arany csipkét is, melynél nincs látványosabb és császáribb. A frizura és a hajdísz a híres arany babérkoszorút imitálja, mely az ókori egyeduralkodók fejdísze volt.

Oscar de la RentaAzzaroOscar de la Renta

Ókori hadviselők

Balmain tavaszi-nyári kollekciójának fő vonulata a régi katonák öltözékeire épült, e három kreáció nagyon emlékeztet a hajdani viseletekre. A mellvértek, a drapériák bronz és barna színekben roppant eredetiek és vagányak. A kicsit metálos csillogás is a fémes hatást erősíti, az régi alsóruházat a redőzött anyagokkal, övvel és aszimmetrikus aljjal visszanyúl a gyökerekhez.

BalmainBalmainBalmain

Egyszerűen nagyszerű

Az egyszerűség jegyében: Donna Karan, Tommy Hilfiger és Fendi. A kelméket a sziluett emeli ki, minimalizmust ötvözve kis rafinériával.

Donna KaranTommy HilfigerFendi

Az antik kultúrát követve idén tavasszal és nyáron lenge ruhákba bújva mi is élvezhetjük e kor nosztalgiáját. A drapéria megoldások, az aszimmetrikus vállak, a bordűrök és az övek remek részletei és kiegészítői a stílusnak. A hossz lehet rövid vagy maxi, alkattól függően. A molett hölgyek bánjanak óvatosan a sok redővel, mert ugyan a bőség takar, de terjedelmesíthet is, főleg, ha világos színekkel van dolgunk.

Ungor Tímea

 

Fotók: style.com


lili 2010-02-04
Tunikát és tógát fogunk hordani, szuper.

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Nadrágok és változataik

Bokanadrág, halásznadrág, short - ötletek és praktikák. »»

Aszimmetrikus ruhák

Az aszimmetrikus felsők és szoknyák után ezúttal a ruhákat vesszük górcső alá.»»

Farmermánia

Mindent mer, aki far-mer?»»

Maximális minimalizmus

A minimalisták fénykora a minimal divat.»»

Nadrágkosztüm

Az 1960-as években jött divatba, s nézzük, hogyan néz ki 2010 nyarán.»»

Fürdőruha bemutató Miamiban

Briliáns és előnytelen stílusok keveredése.»»