Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. április 28.

Stílusos bringások, bringás stílusok

Kerékpározáshoz viselhető ruhadarabokból álló divatbemutatót láthattunk 2010. április 24-én, a West-Balkánban. Mindezt az MTV Switch és a Cyclechic szervezésében.

A Critical Mass afterpartyját különleges produkcióval indították a szervezők: „biciklibalett” néven két lány lenyűgöző mutatványokkal kápráztatta el a jelenlévőket. Bringáztak háttal, oldalazva, ketten egy biciklin, ketten két kerékpáron kézenfogva, járművüket egy lábon hajtva, azon egyensúlyozva. A közönség érdeklődését így kellő mértékben felkeltették ahhoz, hogy a ruhadarabok bemutatására már teltházas legyen a helyszín.

A show következő részében a Bycicle Art and Design kollekcióit tekinthettük meg. A hangsúly a divatbemutatón végig a kényelmességre, sportosságra, lezserségre, de mégis attraktivitásra került, a női és férfi ruhákon egyaránt. Nemcsak a divatos megjelenésre koncentráltak a tervezők, hanem figyeltek a környezettudatosságra is: a leggyakrabban felhasznált anyagok között szerepelt a pamut és a gumibelső, utóbbi első ránézésre jó minőségű állatbőrnek tűnik.

A kerékpáron érkező modellek a Bagaboo darabjain kívül Balkan-tango táskákat  viseltek. Az oldaltáskák, övtáskák, pénztárcák mindegyikének alapanyaga gumibelső volt. Az egyik legkülönlegesebb kiegészítő a felvonultatott ruhadarabok között az övről „lecsavarható”, vízálló és tépőzáras nadrágvédő volt. A lányok lábán Pleasemachine szandálokat, topánokat és babacipőket láthattunk, melyekre az egyszerű, visszafogott, de nőies és kecses stílus jellemző, így utcai viseletre is tökéletesek, de sportolás közben is kényelmes darabok. A fiúk Tisza cipőkben tekertek, a bemutatott fazonok mindegyike lezser, kényelmes, hétköznapi alkalmakra való viselet. A modellek vagány, divatos kiegészítőit szintén gumibelsőkből az 1mind1 készítette, a bemutatott ruhadarabok nagy része a Musu kreativitását és keze munkáját dícséri.

A folytatásban az Ökosztüm és a Recikli Bicikli show következett, amelynek keretein belül megismerhettük többek között a New Yorker, a Lacoste, a Puma, a F&F és az Adidas ruhadarabjait, valamint a Vagabond cipőit. Ezeken a modelleken már elegánsabb, illetve fantáziadúsabb outfiteket is láttunk; a koktélruhától kezdve a ravasz, szoknyának látszó, de minisortot rejtő ruhadarabig mindenre gondoltak a dizájnerek, hogy a kerékpározó fiatalok praktikus, de trendi felöltőt viselhessenek sportolás közben.

A divatbemutató után minden jelenlévőben eloszlott a kétely, hogy lehet-e csinosan sportolni. Sőt, az afterparty-n kézzel festett bringavázakat is megszemlélhettek az érdeklődők, valamint a West-Balkán helyet adott a Cyclechic című fotókiállításának is. A rendezvény pedig a programokat követően egy hatalmas, hajnalig tartó bulival ért véget.  

Doroszlai Beáta

Fotók: cyclechic.blog.hu


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»