Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. június 15.

Mod’Art diploma divatbemutató - 2010

A Mod’Art utolsó éves tanulóinak diplomabemutatóját tekinthették meg az érdeklődők 2010. június 13-án egy divatbemutató keretében, a Millenáris Fogadóban. A rendezvényen 11 fiatal tervező kollekcióját láttuk.

Divatbemutató – végzős tanulóktól

A Millenáris Fogadójába a nyári kánikula elől menekülve már fél órával a kezdés előtt is sokan gyülekeztek az érdeklődők, de 5 óra után pár perccel teltház előtt kezdődött meg a show. A tavalyihoz hasonlóan idén sem volt a rendezvénynek házigazdája, személyes bemutatás helyett ismét a kifutó két oldalán elhelyezett plazmatévékből ismerhettük meg a dizájnereket. Sajnos a kisfilmekből az információ töredékét sikerült csak meghallanni, de szerencsére a rendezvény többi technikai elemével nem volt gond. A kifutó mentén elhelyezett türkizkék fénycsövek kellemes színt kölcsönöztek a helyszínnek, a show során fel-felhangzó különböző stílusú zenék pedig partyhangulatba varázsolták a nézőket, többé-kevésbé elvonva a figyelmet a Fogadóban szintén érezhető hőségről.

Bognár Hajnalka

Az elsőként látott kollekciót a szigorú és a lágy darabok kontrasztossága jellemezte, ahogy a markáns fekete anyagok társultak a diszkrét drapp árnyalatokkal, valamint a sprőd anyagok találkoztak a légies matériákkal. Láttunk blézert, dresszt, pulóvert és miniszoknyát a bemutatott ruhák között – a felsők leginkább a modellek vállát emelték ki. Feltűnő volt még a garbónyak megoldása is, amelyet organza kendőből valósított meg a tervező. Játékosságot a kollekciónak a levehető elemek adtak.  Az outfitek teljességéhez az egész felületükön fodrokkal díszített magassarkú szandálok járultak hozzá.

Bognár HajnalkaBognár Hajnalka

Rusznák Laura (accolade)

A dizájnert a reinkarnáció és az ölelés ihlette kreációinak tervezésekor.  Matériái közt a muszlin és a műszőrme dominált. A kollekcióban láthattunk műszőrmével borított szandált, bolerót, pelerint, kiskabátot – ezek hatalmas muszlinmasnikkal a szélükön ölelték körbe viselőiket. E ruhadarabokkal együtt viselve vált extravagánssá az amúgy visszafogottabb, fodrozott ruha, aszimmetrikus fazonú felső és combnál szűkülő dressz.

Rusznák LauraRusznák Laura

Laczkó Lilla (Radical Chic)

A tervező diplomamunkájával a klasszikusan elegáns, mai, céltudatos business women tetszését kívánja elnyerni. A kollekció több darabjáról jellegzetes, szögletes, csípőt hangsúlyozó zsebek köszöntek vissza.  A szürke és a fekete színek szerepeltek legtöbbször a bemutatott ruhadarabokon a ruhákra varrt bőr díszítéseknek köszönhetően. Itt is találkoztunk csípőnél bő nadrággal, valamint láttunk deréknál végződő szoknyát, fekete overált és V-kivágású, mélyen dekoltált felöltőt, gyakran kiegészítve egymáshoz illő, fekete bőrcsíkokkal és ezüst díszekkel dekorált táskával, nyaklánccal és karkötővel.

Laczkó LillaLaczkó Lilla

Szűts Dóra

Utcai, iskolai viseletet tervezett a 14-18 éves lányoknak a dizájner az öltözékeken színes betéteket játékosan elhelyezve. Leginkább farmerből, illetve farmer hatású pamutból készültek a bemutatott ruhadarabok, amelyek között láthattunk fodros, rétegelt ruhát, nagy zsebes és masnis díszítésű kabátot, és kapucnis melegítőfelsőt is. Minden outfitet kötött, harsány, színes kiegészítőkkel bolondított meg a tervező, legyen az egy masni, nyaklánc, lábszárvédő vagy táska. A lezser és sportos megjelenést a modelleken látható tornacipők tették teljessé.

Szűts DóraSzűts Dóra

Horváth Zsófia

A modern és a hagyományos stílus keveredése hatotta át a tervező felvonultatott ruhadarabjait, amelyeken az egyszerű formák monokróm letisztulása, az élénkpiros és a halvány vajszín expresszív összhatása volt megfigyelhető. A geometriai formák, ezen belül is a háromszögek izgatták a tervező fantáziáját. Láttunk mellnél merevített, a hátat szabadon hagyó elegáns pasztellszínű dresszt, valamint bő, magasított derekú nadrágot nyaknál magasan végződő blúzzal, cipzáros piros kabátkát szoknyához viselve és nem hagyhatta senki figyelmen kívül az egyik felöltőre kívülről rávarrt válltömést sem. Minden ruhadarabon visszaköszönt a drapp és a piros kellemes kombinációja.

Horváth ZsófiaHorváth Zsófia

Ábrahám Nikolett

Üdítően hatottak a nézőkre a kifutón lufikkal a kezükben végigsétáló 3-5 éves kor körüli gyerekek, akiknek a végzős hallgató a kollekcióját tervezte. A ruhadarabok megvalósításakor a ’20-as évek formái és a cirkuszi színvilág hatott a dizájnerre, így a kisfiúk egyszerű, szürke nadrágjait és ingjét, kapucnis felsőjét csíkos baba- és nyusziminták díszítették, a lánykák pedig rétegelt fodros szoknyát, fodros aljú ruhát és tüll virágrávarrásos dresszt viseltek. Főként pamutból készültek az öltözékek, az alapszínek itt is a pasztell különböző árnyalataiból kerültek ki.

Ábrahám NikolettÁbrahám Nikolett

Szabó Kitti (indulgence)

A következő kollekció fő anyagai a bőr és a szőrme, valamint a selymek, legjellemzőbb elemei pedig a ráncolt és gyűrt felületek voltak. A plasztikai sebészet inspirálta ruhadarabok között találkoztunk halványkék selyemruhával, csónaknyakú felsővel, nyaknál magasan végződő outfitekkel, aszimmetrikus buggyos ujjú ruhadarabbal, de a nadrágot is ráncvarrások tették egyedivé. Láttunk továbbá szőrme és bőrcsíkokból varrt miniruhát, valamint pelerinek és bolerók is szerepeltek a tervezőnő kínálatában.  A leggyakrabban fekete és szürke árnyalatokban készültek a ruhaköltemények.

Szabó KittiSzabó Kitti

Bendik Boglárka (Under Water Love)

A 20-30 éves korosztálynak készítette a dizájner azokat az öltözékeket, amelyek a romantikus könnyedség, a légies formák és a játékosság megtestesítői lettek. A testet lágyan követő, aszimmetrikus aljú pasztellruhát - éppúgy, mint a kollekció többi darabját -  rávarrt selyemcsíkok díszítették; a csőszárú nadrág egyedisége a csípőre hosszanti irányban felvarrt fodorban rejlett, míg a felsők a vállakat diszkréten beburkolták. A ruhadarabok szépségéhez az ízléses, szürke-rózsaszín árnyalatok színátmenetei is hozzájárultak az egyszínű halványkék, -sárga és –rózsaszín anyagok mellett.

Bendik BoglárkaBendik Boglárka

Réger Zsuzsanna

A 11 diplomázó hallgató közül egyedüliként tervezte ruháit e dizájner férfiak számára. Kizárólag fekete és szürke árnyalatokkal találkoztunk a modelleken, akik szövetkabátot, kötött garbót, szövetnadrágot, kötött pulóvert és bő zakót, laza nadrágokat viseltek. E kollekcióban a férfiaknál is előtérbe került az öltözködés terén a vállak hangsúlyozása különböző, rávarrt betétek segítségével. A bemutatott ruhadarabokhoz fekete torna- és elegáns cipő egyaránt illő viselet lehet.

Réger ZsuzsannaRéger Zsuzsanna

Nagy Zsófia

A rendezvény legelvontabb öltözékeit a ’60-as évek szubkultúrája és a vietnámi háború inspirálta; az outfitek között láthattunk szúnyoghálóra emlékeztető bő ruhát cicanadrággal, szürke, elegáns ruhadarabot rajta nagy zsebekkel, és tucatnyi rávarrt tartóval ellátott felsőrésszel. Az egyik modell buggyos ruhát és azon külső válltöméssel kiegészített mellényt, továbbá fején csuklyát viselt, de kezében védősapkát tartott. Végigvonult a kifutón továbbá egy hölgy lezser, ezüst színű,  printelt hernyóselyem ruhában is, amelynek amúgy is extravagáns mivoltát csak tetézte a köldöknél áttesztő anyagbevarrás.

Nagy ZsófiaNagy Zsófia

Vámosi Márta

A divatbemutató utolsó kollekcióját a természet és az épületek hatották át; amelyből érdekes, játékos, de mégis hordható darabok születtek. Láttunk szürke cicanadrágot nejlon hatású, vállat és nyakat takaró mellényes felsővel viselve, továbbá itt is megjelent a csípőnél bő nadrág. Buggyos ruhaujjal is találkoztunk a rétegesen varrt boleró mellett, valamint bemutatásra került egy mélyen  dekoltált, a nyakon pántos miniruha rávarrt díszekkel. A vállak itt is nagy hangsúlyt kaptak a merev anyagok és a gallér segítségével; de talán a kollekció legemlékezetesebb ruhakölteménye a kemény lapokból összeállított fehér dressz volt.

Vámosi MártaVámosi Márta

Színvonalas diplomabemutató

A rendezvényről senki nem távozott csalódottan, hiszen leginkább hordható, ízléses ruhadarabokat tekinthettünk meg a kifutón, amelyeket ötletes egyszerűség, és ezáltal nagyszerűség jellemzett. A fekete szín mellett leginkább szempihentető pasztell árnyalatok szerepeltek a 11 végzős tervező kollekcióiban, amelyek fodrokkal, hajtásokkal, rávarrásokkal kiegészülve tették kellemessé a bemutatott öltözékeket. Bízunk benne, hogy mindegyik hallgató sikeresen lediplomázik a Mod’Art divatiskolában, és tervezői karrierjét tovább építve nemzetközi show-kon is sikeresen próbálhatja ki magát a közeljövőben.

Doroszlai Beáta

Fotók: Holecz Endre


gerencsér dorottya 2010-06-16
Rusznák Laura kollekciójában az a plüss az valójában műszőrme, laikusként is könnyen észrevehető...
FashionTime 2010-06-16
Köszönjük Zsófi, javítottuk.
Nagy Zsófia 2010-06-15
az a "nejlonruha" igazából printelt hernyóselyem :)
Mse 2010-06-15
Hát igen, vannak, akik biztonsági játékosok már most. Pedig ők a fiatalok, nekik kéne merni. Az, hogy egy Tóth Bori nem mer, az más kérdés...
Mike007 2010-06-15
Tény, hogy letisztultak, de pont ezért hiányzik valami, mintha direkt a kiheréltségre törekedtek volna. Elnézést a durva jelzőért... Bognár, Szűts, Szabó munkái viszont elég jók, szerintem!
lili 2010-06-15
Nekem csak a fodros cipő tetszik.

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»