Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2014. április 18.

Good Hair Day every day!

Kíváncsi voltam, mit tud az a GHD, amiért ennyire odáig vannak érte. Good Hair Day, azaz már a márkanév azt ígéri, szép haj, minden napra. Az már ránézésre látszik, hogy modern, igényes termékeik vannak, de vajon tényleg annyival jobbak, mint a többi hajvasaló és hajszárító? Gondoltam, letesztelem őket. A szögegyenes hajamat kivasalni nem olyan nehéz. Szép hullámokat belevarázsolni viszont már bonyodalmasabb. Akadt már olyan fodrász, aki mire beleművészkedte a szép íveket a frizurám bal oldalába és nekikezdett a jobb oldalba, már rúgták is ki magukat a tincsek. A GHD-nél nem így volt, még két nappal a fodrászlátogatás után is szépek voltak a hullámaim. A tanulság: Igen, tényleg jobbak! A hajvasaló és a göndörítő spray, na meg a profi fodrász együtt csodákra képesek.

Reggel 8-kor, álmosan és egyenes hajjal kezdtem a Great Lenghts Salonban.

Fésülés után vízszintes választékokat húzott hajamba a fodrász, vékony tincsekre bontotta a leengedett hajamat és egyesével besütötte őket.

Minden tincsre göndörítő spray-t fújt, amely memorizálja a hullámokat, így a fésülések után is visszakunkorodnak a tincsek a kívánt ívbe.

A hajvégekkel kezdve tekerte a fodrász a tincset a hajvasalóba, majd a GHD-t fejjel lefelé tartva, lassan, fölfelé irányba húzva a hajvasalót kiengedte a hajszálakat.

Vékony, hosszúkás tincsekre választva lesznek a legszebbek a hullámok.

A fej két oldala felől haladva egyik oldalt balra, másik oldalt jobbra tekeredő hullámokat érdemes kialakítani - ennek megfelelően tekerhetjük a hajvasalóra a tincseket.

A frizura megemelése érdekében, főleg a felső tincsek esetében fontos, hogy a hajtöveknél fel-lehúzott mozdulatokkal is állítsuk be a hajszálak ívét.

Hogy szép keretet adjunk az arcnak, a legelső, arc melletti tincseket kifelé formáljuk. Ettől sokkal nyitottabb, barátságosabb, kifejezőbb lesz a frizura összhatása.

Ujjainkkal segítsük a tincsek esését, amikor kiengedjük a hajszálakat a hajvasalóból. Egy rápödréssel intenzívebb hullámokat kapunk.

Ha elkészültek a tincsek, még egy kis igazítás hátravan. A túlságosan "telefonzsinór" hatású hajviselet már régóta nem trendi.

Bátran fésülhetjük egybe a fürtöket, a memóriaspray-nek köszönhetően nem veszítünk a hullámosságból, csak egységesebbé tehetjük loboncunkat. Így a balról jobbra-jobbról balra formált tincsek is szebben megmutatkoznak.

A felső tincsek esetében egy kis tupír is megengedett a végén, hogy még teltebb, frissebb legyen a hajkorona.

Az arcot keretező tincseket azért ajánlott hátratűrni, mert nem kell így a szemünkbe lógó hajszálakat igazgatnunk, másrészt nyitottabb lesz így az eredmény.

Búcsúzóul egy kis rögzítő lakk, hogy még tartósabb legyen a frizura. Elég egy kevés is belőle, így biztos, hogy nem lesz szilárd tapintású a hajunk.

Bő fél óra alatt el is készült a szép, kényelmes és tartós frizura, köszönjük a Great Lenghts Salonnak és Schmidt Áginak a frizurafortélyokat!

FashionTime

Fotók: Edőcs Katalin


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook

Divatba jött a Milkaszín!

Eljött a tavaszi lila öltözetek ideje»»

Oscar, a varázsló

Frizura- és sminkkészítést próbáltunk ki az Oscar Hair & Beauty szalonban!»»

Szép cipőhöz szép láb dukál

Ne csak a cipőre figyeljünk, hanem arra is, hogy néz ki benne a lábunk!»»

Pakoljunk okosan a nyaralásra

Bőröndpakolási útmutató»»

Metamorfózis a mosdóban

Átalakulás pillanatok alatt, a női vécében»»