Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. július 1.

Hotel Missoni Edinburgh: olasz divat egy skóciai hotelben

Az olaszországi Missoni márka kreatív igazgatója a Rezidor Hotel Group-pal közösen hozta létre a skót fővárosban a Missoni hotelt. Az Edinburgh kellős közepén lévő luxusszálló 129 szobája és 7 lakosztálya egytől-egyig feledhetetlen kilátást biztosít a történelmi városközpontra.

A 2009-ben átadott épületet nagyon üde és egyben kifinomult design jellemzi. Az enteriőrben többnyire a klasszikus fekete-fehér, valamint a Missoni-ra jellemző telt színek dominálnak. A fürdőszoba kellékeit is a jellegzetes cikk-cakk minta teszi hamisíthatatlanná.

Az itáliai divatcég szeretne tovább terjeszkedni, így több hotel helyszínt is kiszemelt magának: a dél-afrikai Fokvárost, az Arab-félszigeten elterülő Ománt és Brazíliát is, melyek várhatóan 2012-ben megnyitják kapuikat.  S a Perzsa-öböl partján fekvő Kuwait sem maradhat ki a sorból, a Hotel Missoni Kuwait már idén októbertól fogadja a látogatókat.

A Missoni divatházat 1953-ban hozta létre Rosita és Ottavio Missoni, 1981-től a Missoni Home kollekcióval pedig a belsőépítészet berkeibe is belekóstoltak, melynek kiteljesedéseként értelmezhető a Hotel Missoni létrehozása. Az építész Allan Murray és a belsőépítész Matteo Thun munkája tette összetéveszthetetlenné a divatos szállodát.

A divatház egyike azoknak, melyekben a hagyomány generációról-generációra öröklődik. Napjainkban Margerita, Rosita és Angela Missoni uralják a márkát: a Missoni fashion hotel megnyitásával pedig egy új iparágat is magukénak tudhatnak.

A különböző minták vegyítése rendkívül jellemző a divatházra, így a hotel enteriőrjét is vízszintes vonalak, cikk-cakk minták díszítik, melyek a 70-es éveket idézik. Rosita Missoni minden egyes részletre odafigyel: a terek úsznak a fényben, a páratlan színvilág pedig különleges textíliákkal párosul.

A 61 m²-es apartmanok a lakók igényeit minden szempontból kielégítik, hiszen a pihentető alvás és a kulináris élvezetek párosítása a vendégeknek tökéletes kikapcsolódást nyújtanak. Az olasz konyha és a sommelier sarok is hozzájárul az élvezetek halmozásához. Az ötcsillagos hotel lakóinak életét még kényelmesebbé és komfortosabbá teszi a lounge, a tetőtéri étterem, a bálterem, az öt konferencia terem, a bel- és kültéri medence, és a gyógyfürdő.

Divat, formatervezés, történelem, csodálatos környezet: mind kihagyhatatlan elemei eme együttműködésnek, és valószínű a sikernek is; hiszen a divatházak tudják, hogy a piac minden szegmensét ki kell használni, ezért manapság jó befektetésnek bizonyulnak a luxus designer szállodák.

Gazdag Irén

  Forrás, fotók: elle.cz,

feminity.sk,

swipelife.com,

luxist.com

hotelmissoni.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Ruhák, festmények és fuvolasz...

Celeni 2015ss Collection featuring PAF Showcase»»

Elérkezett az ékszerforradalo...

Luxus dizájnkarkötő, applikáción kiválasztható és változtatható mintával, a L!BER8 Technology hazai startup csapattól!»»

Minimálban otthon vagyunk

Lakástrend: a funkció az elsődleges, utána jön a személyes jelleg»»

Stílusos menü, stílusos edény...

Mert a stílus a konyhában is érvényesülhet!»»

Karácsonyi kívánságlista - gy...

Pitypangmagok, nyomda és projektor - az ujjunkon!»»

Kicsi a webshop, de erős...

Lunett Design - új lakberendezési mennyország a neten!»»