Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. július 4.

Igazi kincs: méregdrága sushi

Vajon milyen íze lehet a világ legdrágább sushijának? Ízlelőbimbóid vajon észlelik, ha egy igazán fenséges és drága étel kerül a szádba? Angelito Araneta Jr. sushija láttán garantáltan felcsillan a szemed.

Az extravagáns ételek elkészítésére specializálódott Angelito Araneta Jr-tól már megszokhattuk, hogy mindig valami drága és szemkápráztató dolgon töri a fejét. A filippínó séf alig egy éve alkotta meg a 2500 dolláros, Carat nevű tortáját, melyet arany lemezekkel vont be és a tetejét gyémánttal díszítette.

Idei remekműve pedig elnyerte a világ legdrágább sushija címet, ugyanis az ehető arannyal bevont sushik mindegyikét 0,2 karátos afrikai gyémánt ékesíti. A különleges 91.800 peso (1,315 font) értékű alkotást egy manilai étteremben mutatták be a múlt hónapban.

Araneta Jr., a szokatlan ételköltemények művésze azt mondta, ezeket az ételalkotásokat olyan tehetős gurmand embereknek szánja, akik szívük hölgyét szeretnék meglepni valamilyen igazán becses csemegével vagy egy különleges alkalmat szeretnének megünnepelni.

A sushi főtt, ecetes rizs, amit leggyakrabban hallal vagy más tengeri eredetű élelmiszerrel együtt tálalnak. Több formában készítik: a száraz, préselt algalapokba (nori) tekert változata a makizusi, a kis, sült tofubatyuba csomagolt az inarizusi, a tálba tett sushi-rizsre szórt feltétekből álló sushi pedig a csirasi-sushi. A nemcsak Japánban, hanem külföldön is népszerű fogás köztudottan nagyon egészséges étel: finom, könnyű és alacsony kalóriatartalmú. Eredetileg a nyers húst rizsbe csomagolva tárolták (így tovább friss maradt), s csak később kezdték el együtt fogyasztani a kettőt.

Szabados Melinda

Forrás, fotó: daylife.com,
telegraph.co.uk


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Ruhák, festmények és fuvolasz...

Celeni 2015ss Collection featuring PAF Showcase»»

Elérkezett az ékszerforradalo...

Luxus dizájnkarkötő, applikáción kiválasztható és változtatható mintával, a L!BER8 Technology hazai startup csapattól!»»

Minimálban otthon vagyunk

Lakástrend: a funkció az elsődleges, utána jön a személyes jelleg»»

Stílusos menü, stílusos edény...

Mert a stílus a konyhában is érvényesülhet!»»

Karácsonyi kívánságlista - gy...

Pitypangmagok, nyomda és projektor - az ujjunkon!»»

Kicsi a webshop, de erős...

Lunett Design - új lakberendezési mennyország a neten!»»