Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. szeptember 25.

Takashi Murakami Versailles-ban

A Versailles-i palota a leglátogatottabb helyek egyike Franciaországban, ahol  Takashi Murakami 15 szobát töltött be szokatlan alkotásaival, első nagy retrospektív kiállításán. A japán tervező egyedi - japán manga képregény ihlette - stílusa eddig is jól ismert volt, azonban a néha szexuálisan provokatív munkáiról is elhíresült művész megjelenése nem mindenkinek nyerte el a tetszését.

A Versailles-i palota hosszú évszázadokon át a francia királyok otthona volt, mely pazarló dekorációjáról és csodálatos kertjéről volt híres, amíg a forradalom el nem űzte őket a trónról. A műértők, kastélyba látogatók most azonban valami oda nem illőt láthatnak a lak falai között: Takashi Murakami szobrait.

Az aranyozott falak és csodálatos freskók közé fura alakok költöztek be Miss KO2, babák, képregény figurák, túl méretes virágos minták személyében. A kortárs japán művészet megjelenése azonban néhány francia polgár vehemens tiltakozását váltotta ki, annyira, hogy két csoportot alakítva petíciót nyújtottak be a kiállítás felszámolására.

A rendezők célja nem a megbotránkoztatás volt, hanem egy friss, fiatalos világ bevonásával rávenni a látogatókat arra, hogy a kiállítás megtekintése után, máskor is visszatérjenek a kastély falai közé.

Takashi Murakami és Versailles egyesek szerint olyan, mint harmónia és a diszharmónia, mely a szervezők szerint jól működik a kastélyban, és Jean-Jacques Aillagon, a múzeum igazgatója kategorikusan elutasította a kiállítás bezárására irányuló törekvéseket.

Persze nem ez az első próbálkozásuk a tárlat rendezőinek a kortársművészet bemutatására, hiszen korábban az amerikai Jeff Koons, s utána a francia Xavier Veillan is bemutathatta itt munkáit, azonban ők nem ütköztek ekkora ellenállásba.

A Vuitton céggel is munkakapcsolatban lévő Murakami kiállítása 2010. december 12-ig tekinthető meg a Versailles-i kastélyban.

Szabados Melinda

Forrás, fotók: guardian.co.uk,
designboom.com,
trendland.net


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Ruhák, festmények és fuvolasz...

Celeni 2015ss Collection featuring PAF Showcase»»

Elérkezett az ékszerforradalo...

Luxus dizájnkarkötő, applikáción kiválasztható és változtatható mintával, a L!BER8 Technology hazai startup csapattól!»»

Minimálban otthon vagyunk

Lakástrend: a funkció az elsődleges, utána jön a személyes jelleg»»

Stílusos menü, stílusos edény...

Mert a stílus a konyhában is érvényesülhet!»»

Karácsonyi kívánságlista - gy...

Pitypangmagok, nyomda és projektor - az ujjunkon!»»

Kicsi a webshop, de erős...

Lunett Design - új lakberendezési mennyország a neten!»»