Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. december 24.

Csomagolási útmutató

Ajándékozni jó, ez nem kétség. Jószándékunkat még jobban kifejezhetjük azáltal, ha ízléses csomagolásba rejtjük szeretteink számára a meglepetéseinket, ezzel is kimutatva, hogy időt és energiát fordítunk arra, hogy örömet szerezzünk nekik.

Amellett, hogy saját megjelenésünkre és a karácsonyfánk, valamint a környezetünk külsejére gondot fordítunk, gondoskodjunk az attraktív kinézetről az ajándékok esetében is! Nézzük, hogyan csomagolhatjuk ízlésesen a különböző formájú ajándékokat, hogy már az átadás pillanatában is boldoggá tegyük a számunkra legfontosabbakat!

Legyen kéznél karácsonyi mintás vagy egyszínű csomagolópapír, különböző hosszúságú, vastagságú, színű, anyagú kötözőszalagok, olló, ragasztó és apró termések, dekorációk, ezeken kívül csak egy kis időre, fantáziára és türelemre lesz szükségünk. A legkönnyebb dolgunk a dobozok becsomagolásakor lesz, érdemes tehát a szögletes tárgyakkal kezdeni, hogy a bonyolultabb formák beburkolására már gyakorlottak legyünk. Változatos masnimegoldásokkal tehetjük kreatívvá a dobozok díszítését.

Kerek tárgyunkat úgy tudjuk becsomagolni, hogy a papír közepére tesszük azt, majd a papír sarkait felhúzzuk, és középen összekötjük, ragasztót nem is kell használnunk hozzá. A kötözőszalagot ezután ízlés szerint díszíthetjük bárhogy tovább.

Ovális formájú ajándékunkból célszerű egy nagy szaloncukorra emlékeztető csomagot varázsolnunk. Ehhez a téglalap alakú papír közepére kell helyeznünk a tárgyat, majd összeragasztanunk a papírt rajta, és a két szélét madzaggal összekötnünk.

Az egészen apró méretű meglepetéseinket rejthetjük háromszög alakú csomagolásba, amelyet három fül egymásra hajtásával rejthetünk el, majd a művet szalaggal rögzíthetjük, de szép külsőt kölcsönözhetünk neki azáltal is, ha bármilyen formájúra csomagoljuk, és az őt díszítő masni szárát minél hosszabban hagyjuk.

Torta kinézetű ajándékot adhatunk szeretteinknek úgy, hogy a henger alakú ajándékukat egymásról egyenletes távolságokra átkötjük, majd tetején fodros selyempapírral és többszörös masnikban végződő szalagokkal díszítjük.

Palackba zárt meglepetésünknél adott, hogy tudjuk a legjobban becsomagolni ajándékunkat: fektessük az üveget a papírra úgy, hogy nagyobb papírsáv maradjon felül, mint alul. Ragasszuk ezután össze a papírt a palack körül, majd az alján a papírt rétegesen egymásra celluxozva állítsuk fel a tárgyat, tetejét pedig a nyakrésznél húzzuk kötözővel szorosabbra. Másik megoldásként lapítsuk ki az üveg tetejénél a papírt, majd hajtsuk le az anyagot.

Női ismerőseink biztosan imádni fogják a táska formájúra csomagolt ajándékainkat, amelynek elkészítéséhez nincs másra szükségünk, mint egy széles kartonpántra. Ezt csak hozzá kell illesztenünk az előtte téglatest alakúra csomagolt ajándékunk széléhez. Férfi szeretteink pedig különösen értékelni fogják, ha ingre emlékeztető külsőbe burkolt ajándékkal örvendeztetjük meg őket. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a téglalap formájú ajándék egyik oldalánál a papírszéleket csücskösre hajtanunk, valamint csíkmintával és gallérral, valamint csokornyakkendővel ellátnunk a remekművet.

Akkor sem kell aggódnunk, ha kifogytunk a csomagolópapírból, de szeretnénk valamilyen ünnepi külsőt kölcsönözni ajándékaink számára: biztosan találunk otthon fekete-fehér újságot, amelybe becsomagolva, szintén újságból készített, színes csíkokkal vidámmá varázsolt rózsával díszített, ízléses meglepetést adhatunk át ismerősünknek.

Ha több darabból álló ajándékkal kedveskedünk szerettünknek, akkor az alulról felfelé csökkenő méretű csomagokat egymásra pakolva, aljára hengert, tetejére csillagot téve, így együtt karácsonyfa formát alkotva is átadhatjuk őket. A kisgyermekek pedig boldogan fogják bontogatni a két-három gömbből álló, hóember alakú ajándékukat.

A fentiek mellékhatásaként viszont ne lepődjünk meg, ha  megajándékozottjaink ki sem akarják bontani meglepetésüket, mert annyira elnyerte a tetszésüket ajándékunk stílusos külseje.

Doroszlai Beáta

Fotók: marthastewart.com,

allaboutyou.com,

shihomasuda.com,

making-greeting-cards.com,

countryliving.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«45678910»

Inkubátorház Gyöngyösön

Nyitott a kapu a kortárs művészet előtt»»

Lakj zölden!

Nemcsak a ruhákon, az építészetben is divat a zöld.»»

Agatha Ruiz de la Prada for N...

Pöttyös kávéfőző a mindennapok hangulatához»»

Kreativitás és változatosság ...

Alakítsuk át lakásunkat apró, de lényeges mozzanatokkal! »»

Indigókék tenger a lakásban

Hűsölj a bútoraid láttán!»»

F&F Home

Tedd stílusossá az otthonod! »»