Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. március 23.

Herczeg Zoltán design tanácsai

Példát vehetnénk a természetről: ahogy tavasszal minden vidámmá és színessé válik, magunkat és környezetünket is kiszínezhetnénk. Ehhez nyújtott segítséget a Trilak évértékelő sajtótájékoztatója 2012. március 19-én, ahol Herczeg Zoltántól is hasznos tanácsokat kaphattunk lakunk stílusának kialakításához.

Túl sok a szürkeség, bármerre nézünk; mindenki sötét öltönyökben és kosztümökben járkál, fekete és fehér autókba ül és fakó épületekben tölti mindennapjait. Herczeg Zoltán szerint az emberek elfelejtettek színeket használni, amióta a tömegtermelés a szürkeséget magával hozta. Az individuum visszaszorítása ellen szeretne mindenkit arra bíztatni, hogy törjünk ki a halványságból, és tarkítsuk ki ne csak a ruhatárunkat, de lakóhelyünket is! Ezáltal a lelkünk is vidámabb lesz, ha nem tompa árnyalatokkal nyomjuk el a hangulatunkat. Példát vehetnénk a divattervező szerint Istenről is: „A legnagyobb piktor az Úr!” – mondta Herczeg, és arra buzdít, hogy a Teremtőhöz hasonlóan merjünk mi is kolibri, napraforgó, borsó és bármi más élénk színt használni, akár öltözködésünk, akár lakberendezésünk során.

Utóbbihoz nyújthat segítséget például a Trilak: minden színből megannyi árnyalatot kínál, Festőakadémiájukon pedig ki is próbálhatjuk, hogy a különböző színek, effektek és festési stílusok hogyan mutatnak egymással.

Herczeg Zoltán a FashionTime-színű festéket próbálta ki

Bőséges választékuknak is köszönhetően minden második festékvásárló a Trilakot választja; Herczeg Zoltán is, hiszen örül, hogy végre nem neki kell kikevergetnie az áhított falfestéket, ahogy éveken át tette. Korábbi tűzvörös falait például az utóbbi időben borsózöldre váltotta, lakása stílusát pedig azáltal varázsolja különlegessé, hogy hagyja a kiválasztott színt továbbfutni a fal sarkánál, hogy egy sávban még túlnyúljon az adott árnyalat a következő falon is.

Mi is meríthetünk a sajtótájékoztatón elhangzott ötletekből: ha hagyjuk a falak sarkain a tarkább árnyalatot továbbmenni, felvezetni akár a plafonra vagy a padlóra is, egy apró fogással máris hangulatos, fantáziadús otthont teremthetünk magunknak. Ha pedig a színválasztással akad problémánk, íme egy tipp: Ács Erzsébet, a Lakberendezők Országos Szövetségének elnöke, valamint a Pantone szerint a 2012-es év divatszíne a Tangerine Tango.

Ha hallgatunk a Trilakra, a profi lakberendezőkre és Herczeg Zoltánra, bátran bújjunk tehát mi is tarka árnyalatokba, és merjük környezetünket is tavaszi színekkel, például merész narancssárgával vidámítani.

Doroszlai Beáta

Fotók: Trilak


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Ruhák, festmények és fuvolasz...

Celeni 2015ss Collection featuring PAF Showcase»»

Elérkezett az ékszerforradalo...

Luxus dizájnkarkötő, applikáción kiválasztható és változtatható mintával, a L!BER8 Technology hazai startup csapattól!»»

Minimálban otthon vagyunk

Lakástrend: a funkció az elsődleges, utána jön a személyes jelleg»»

Stílusos menü, stílusos edény...

Mert a stílus a konyhában is érvényesülhet!»»

Karácsonyi kívánságlista - gy...

Pitypangmagok, nyomda és projektor - az ujjunkon!»»

Kicsi a webshop, de erős...

Lunett Design - új lakberendezési mennyország a neten!»»