Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. április 7.

Last minute ötletek húsvétra

Most kivételesen nem vízálló ruhákat gyűjtöttünk össze locsolkodáshoz, hanem inkább egy-két dekorációs tippet otthonod feldíszítéséhez. Ha eddig nem jutott időd barkát, nárciszt beszerezni vagy éppen megfesteni a tojásokat, ne keseregj, még nem vagy elkésve! Segítünk neked pillanatok alatt kidekorálni a lakást és megteremteni az ünnepi hangulatot.

I. Barkacsokor

Egyszerű, de mégis mutatós. Egy csokor barka egy vázában vagy egy fém vödörben, egy kis vízzel az alján.

Ha már nincs elég időd tojásokat festeni, akkor lehet kapni előre kidekoráltakat is. Szerezz be párat és csak akasztgasd fel az ágakra. A bolyhos virágok jól fogják tartani őket.

II. Girland

Ki mondta, hogy csak karácsonykor akaszthatunk fel girlandot? A kifújt, kifestett tojásokat egy erősebb madzagra fűzd fel, úgy hogy a madzag két végére köss egy masnit, nehogy lecsússzanak a tojások. Még szebbé teheted a füzért, ha egy vastag aranyszínű szalagból masnit kötsz rá, ahogy a képen is látod. Tükrön, vagy ablakon remekül mutat ez a tojás-girland.

A girland ötletekből nem lehet kifogyni. Emlékszel, amikor oviban papírból figurasorozatokat gyártottunk? Ez a nyulas füzér is valami hasonló akar lenni, persze itt már egy ügyes sablon is szükségeltetik.

Másold át a nyulak körvonalát színes papírokra, vágd ki, majd fűzd fel őket egy szép zsinórra. Ha a nyulak hátuljára egy-egy hurkapálcát ragasztasz, akkor azokat az asztali díszbe is beletűzheted.

III. Füves asztali dísz

Egy kicsit nehezebb, de annál mutatósabb asztali díszt ajánlunk figyelmedbe. Megmaradt egy csomó csoki nyúl tavalyról? Most felhasználhatod őket! Egy nagy tálca kell hozzá, amit nem sajnálsz befüvesíteni.

Vegyél egy zacskó búzacsírát, ami piacon vagy nagyobb szupermarketekben kapható. Moss meg 2-3 evőkanál csíramagot, tegyél egy törlőkendőt a tálcára, majd szórd rá a magokat, egyenletesen eloszlatva. Naponta kétszer-háromszor öntözd őket, és nemsokára egy „fűvel” borított tálcát kapsz vissza. Rakd rá a kicsomagolt csoki nyuszikat, rejtsd el a jácint, fürtös gyöngyike és krókusz virághagymákat, ill. egy-két hímes tojást is. Hogy még jobban természetes legyen a díszítés, rakj köré apró, megmosott kavicsokat.

IV. Terítő dísz

Ha meguntad az egyszínű terítődet, dobd fel egy kis festékkel.

Hobby boltokban kapható textilfestékkel kenj be egy fűszálat zölddel, vagy éppen amilyennel akarod, majd mintegy nyomdaként használd azt. Egy azonos színű szalvétával egészítsd ki a terítéket.

V. Papír nárciszok

Asztali díszként ezt sem hagyhatod ki. Ezekkel a papír nárciszokkal virágos rétet teremthetsz az asztalon, és még az édesszájúaknak is kedveskedhetsz vele.

Vágj ki minél színesebb (citromsárga, fehér, pepita) hatszirmú virágalapokat, majd ragassz rájuk sárga muffin kapszlikat.

Töltsd meg őket szintén sárga cukorkákkal, és már is a gyerekek kedvence leszel.

VI. Tulipánkosarak

Az ötletelés végére hagytuk ezeket a tulipánkosarakat, mert nem is feltétlenül csak húsvétkor díszítheted velük az étkezőasztalt. A tulipánbimbók ebben a kosárban sok, nagyobbacska méretű, festett tojásra emlékeztetnek minket. Nem de?

A fonott kosár aljára rakj egy oázist, majd a rövidre vágott tulipánok szárát tűzdeld bele, jó szorosan egymáshoz. Egy-két csomó fűszál is jöhet köréjük, hogy még hangulatosabbak legyenek a kosárkák.

Lazáry Fanni

Fotók: marthastewart.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«2345678»

Ívek a művészettörténetben

A müncheni Neue Pinakothek állandó kiállítása»»

These shoes are made for walk...

Cipő design kiállítás vagy design cipő kiállítás?»»

Játék a szivárvánnyal

Eckhard Zylla kiállítása - Münchenből jelentjük »»

Nyiss a művésze(te)kre!

Művészek és műtermeik testközelben - Münchenből jelentjük!»»

A meztelen férfi – prog...

Március 22-én nyit a Lumuban a Meztelen férfi»»

Eső előtt, eső után

Bukta Imre Másik Magyarország című kiállítása a Műcsarnokban»»