Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. november 5.

Lakj zölden!

Trendin öltözködsz. Frizurád, sminked és kiegészítőid is divatosak. A lakberendezési stílusod irigylésre méltó. Figyelsz magadra és a környezetedre is. De a házad is lépést tart veled? Ha már ilyen sok gondot fordítasz a modern megjelenésre, tartozzon bele az összképbe otthonod stílusa is!

Az építészetben egyre fontosabb szerepet kap a fenntarthatóság – de ez több, mint egy trend; az biztos, hogy a modern gondolkodású építészek már környezetvédelmi szempontokat is beemelnek terveikbe. Azoknak, akik úgy gondolják, tudatosan követik a divatirányzatokat, és ezt nemcsak ruházkodásukban szeretnék kifejezni, ideje, hogy elgondolkozzanak, mit tehetnek azért, hogy lakóhelyük is megfeleljen az építészeti trendek követelményeinek. Ennek része, hogy úgy építsék fel, vagy alakítsák át otthonukat, hogy az a Föld javát szolgálja.

Az egy jó kezdet, ha szelektíven gyűjtjük a hulladékot; bringára pattanunk az autónk helyett, és figyelünk arra, hogy ne pazaroljuk az erőforrásokat. Haladóknak ajánljuk, hogy házukat is a fenntarthatóság szellemében építtessék.

Példaértékűek azok az aktívházak, amelyek nemhogy energiasemlegesek, de éves energiamérlegük pozitív. Vagyis azon túl, hogy nem terhelik bolygónkat, több energiát termelnek, mint amennyit felhasználnak. Nemcsak hasznosak, de stílusos megjelenésűek is a Model Home 2020 épületei: a 6 ház építése során a tervezőket azt az elvet követték, hogy egyszerre klímasemleges és élhető otthonokat hozzanak létre. A példaotthonok még környezetkímélő célokat is szolgálnak, amellyel a világ 100 legfenntarthatóbb épülete közé választották őket!

Az úgynevezett Sustainia100 kezdeményezés napjaink legjelentősebb fenntartható kezdeményezéseit gyűjti össze. A VELUX Cégcsoport Model Home 2020 programja keretében 2009 óta 6 aktívház valósult meg Európa-szerte, melyeket mindennapi használat közben folyamatosan teszteltek. Az aktívházakat beválogatták a Sustainia100 közé – példát vehetünk e házakról, hogyan szolgálják egyszerre a lakóik és a bolygó javát; mindezt úgy, hogy ízléses, kifinomult, letisztult, elegáns stílust kölcsönöznek az épületnek.

Öltözködjünk, éljünk és lakjunk is zölden – a divat nekünk dolgozik, állítsuk a környezetvédelem mellé hosszú távon is. Ha van rá lehetőségünk, vezéreljenek a divatirányzatok mellett fenntarthatósági szempontok is házunk építésekor vagy –átalakításakor!

FashionTime

Fotók: VELUX Magyarország Kft.,

inhabitat.com,

greencenterliving.org


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«3456789»

Feküdj Donald Trump ágyába!

A kényelmet egész éjszakán át érezheti az a szerencsés, aki befekszik Trump ágyába»»

Helmut Newton a Szépművészeti...

Tavasszal a provokatív divatfotós kiállítása nyílik a múzeumban»»

Színház kontra múzeum avagy 2...

Jelenetek egy házasságból - extrákkal»»

Másik Magyarország a Műcsarno...

Március 17-ig Bukta Imre kalauzolja körbe az érdeklődőket saját kiállításán»»

Karácsonyi otthon IKEA stílus...

Ünnepi tippeket kaptunk és próbálhattunk ki – köszönjük, IKEA!»»

Nemesi Anna Jewellery

Egy aprócska műhely a Bástya utcában, az ajtaján ezzel a rendhagyó táblával: „Gyere, nézz körül, az ajtó nyitv...»»