Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. december 27.

Karácsonyi otthon IKEA stílusban

Ünnepi tippeket kaptunk és próbálhattunk ki – köszönjük, IKEA!

Hogy szeretne-e a FashionTime szerkesztősége részt venni az IKEA karácsonyi vacsoráján? Hát persze, hogy igen! Örömmel mondtunk igent a meghívásra, és izgatottan vártuk, milyen lesz egy IKEA által berendezett étterem.

Ahogy arra is kíváncsiak voltunk, hogyan fognak megtanítani minket csomagolni és lakást díszíteni vacsora közben… És persze Bicsár Attila séf svéd-magyar fúziós, négyfogásos menüje is ígéretesnek hangzott!

Igyekszünk minden tippet átadni, hogy Te is ízlésesen tudj teríteni és tálalni, karácsonyfát díszíteni, ünnepi fényeket varázsolni otthonodba, és egyszerű, de látványos ajándékcsomagolást készíteni!

Mikor odaértünk, ínycsiklandó előétellel, gőzölgő GLÖGG-gel és egy félig megterített étkezővel fogadtak minket az Essencia Főzőiskolában. Az IKEA lakberendezői hívták fel a figyelmünket arra, hogy szándékosan hagyták félbe a munkát. Hogy ne legyen sok dolgunk, elég volt csak lemásolni a teríték stílusát.

Míg az egyik asztal pirosas, a másik ezüstös színbe öltözött. (Hála nekünk, többek között – természetesen aktívan kivettük a részünket a terítésben!)

lapigazgatónk, Kovács Marcella (jobbra) terítés közben

A mennyezeti lámpákról széles szalagon lógó, csokorba kötött gömbdíszek lógtak. Ezek, és a szalvéták, az alátétek és az ültetőkártyák is passzoltak egymáshoz színben és stílusban is. A minimál dizájn viszont hozzájárult ahhoz, hogy az összhatás mégse legyen erőltetett. A széktámlákra terített pihe-puha báránybőrök pedig hívogatóan várták, hogy hátradőljünk.

A borospoharak kecses nyelére kötözött kis karácsonyfadíszektől a masnival csokorba kötött evőeszközökön keresztül az asztalon hanyag eleganciával lefektetett gyöngyfüzéren át minden bájos, ízléses összhangba került.  Alig vártuk, hogy asztalhoz üljünk!

A finom leves után egy fenyőfa várta, hogy feldíszítsük. Attól, hogy egy karácsonyfa csak ezüst díszeket kap, még lehet változatos – csillámporos, matt és metálos ezüstgömböket aggattunk rá, viszont mindet ezüst színben. A fehér vászonmasnikkal vált melegségessé a karácsonyfa.

lapigazgatónk masnikötési technikáját figyelik a többiek

A főétel után az étkező kivilágítása következett, természetesen LED-ekkel! A fenyőmintás textiltapéta hátulról kilyuggatva és LED-füzérrel díszítve vált élettelivé, az ablakokba gyöngyfüzéres üvegtálba állított fehér tömbgyertyák kerültek. Az asztalokra mi helyeztük el a hosszú gyertyákat és a teamécseseket – megteremtve a meghitt hangulatot a desszert elfogyasztásához.

Kovács Marcellának és Kis Anettnak - is - köszönhetően gyertyafényes lett a vacsora

Miután minden ízlelőbimbónk kielégült és azt hittük, már mindent megtanultunk a karácsonyi lakásdíszítésről, szóltak az IKEA lakberendezők, hogy az ajándékcsomagolás következik. Rögtön megtudtuk, hogy saját sajtóajándékunkat fogjuk mi magunknak becsomagolni!

Igen ötletes megoldást kínált a bútoráruház, hogy külön papírt se kelljen vennünk a karácsonyi készülődéskor: a vásárlás után megmaradó IKEA papírtasakot tudjuk felhasználni ahhoz, hogy letisztult, trendi, és egyedi csomagolópapírt készítsünk.

Szétvágtuk az IKEA logó mentén a papírzacskót, megtartva a fülét és körbecelluxozva oldalait: így táska formájú, fogantyúval ellátott kis ajándékot kaptunk, amelyet maradék csipkéből, vagy függönyből levágott masnival dekorálhatunk. A végeredményen látni, hogy a durva papír és a lágy textil kombinálása milyen jól egészítik ki egymást!

Nagyon jól jöttek a karácsonyi termékkínálatuk mellett a vacsorán megtanultak is az IKEA-tól, hogy kellőképpen lelkesen, karácsonyi terítési, fadíszítési és ajándékcsomagolási technikák tudatában, felkészülten várjuk az ünnepeket!

FashionTime

 Fotók: IKEA


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Ruhák, festmények és fuvolasz...

Celeni 2015ss Collection featuring PAF Showcase»»

Elérkezett az ékszerforradalo...

Luxus dizájnkarkötő, applikáción kiválasztható és változtatható mintával, a L!BER8 Technology hazai startup csapattól!»»

Minimálban otthon vagyunk

Lakástrend: a funkció az elsődleges, utána jön a személyes jelleg»»

Stílusos menü, stílusos edény...

Mert a stílus a konyhában is érvényesülhet!»»

Karácsonyi kívánságlista - gy...

Pitypangmagok, nyomda és projektor - az ujjunkon!»»

Kicsi a webshop, de erős...

Lunett Design - új lakberendezési mennyország a neten!»»