Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2015. június 8.

Festmények ruhákon

 Somogyi Réka 19 éve fest, kisebb kihagyásokkal szinte mindennap. Festészetének nincs különösebb tematikája, egyetlen izmushoz sem hasonlító. Csakis önmagához. Mint ahogy mindenki csakis önmagára hasonlít, arra az egyetlen és megismételhetetlen mintára, amelynek a forrása (rajzolója) teljességgel ismeretlen. A cél a forrás felismerése, mely az elme számára lehetetlen. De mégis..

Az utazó a lehetetlent próbálja meg, és minden nappal nekifeszül az ismeretlennek, és addig megy, ameddig az ember elmehet. Réka csakis ezért a mozdulatért fest. A selyem fölé hajol és gyakorol. Várja a pillanatot, amikorra kész kell lennie a nagy ugrásra, mely az élet során mindenkinél egyszer legalább eljön.

 Réka festményeiből a HeartCouture készített festményruhákat. A bemutatott festmény­ruhákat a heartcoutu.re startup gyártja, akik mögött egy 18 éves digitális nyomda áll, a Mekkora Print, 6 év textilnyomtatási tapasztalattal. A grafikák kisszériás nyomdai sokszorosításon esnek át, csak éppen maga a hordozó nem triviális. Mint startup, arra problémára keresi a megoldást, hogy miként lehet egyedi design elképzeléseket elérhetővé tenni bárki számára.

A somogyiréka festmények ebbe a folyamatba kapcsolódott be, s a festőnő képei megjelentek bútorokon, párnákon, ruhákon és kendőkön is. Így a festmények több szinten értelmezhetővé válnak. Egyrészt jól mutatnak csupán használati tárgyként, fotelként, párnaként,kendőként vagy ruhaként, másrészt, mivel minden minta mögött egy­egy festmény, tehát egy személyes élettörténet áll, ezért elgondolkoztatnak, és műértelmezésre sarkallnak. Ennyiben más ez, mint egy egyszerű ruha­ vagy bútoranyag minta. Lényegében egy térbe kilépő festménykiállítás ez, ahol a felület, amelyen az alkotás megjelenik más, mint a megszokott.

A kiállítást megnyitotta Karafiáth Orsolya, a ruhashow­t felkonferálta Dömötör Tamás (Döme) rendező és Somogyi Réka. A ruhákaz az alábbi művésznők mutatták be: Enyedi Éva színművész Góbi Rita koreográfus, táncos Karafiáth Orsolya írónő Kecskés Karina színművész Koltai Katalin gitárművész Láng Annamária színművész Péterfy Bori énekes, színművész Pető Kata színművész Szabó T. Anna írónő Szalontay Tünde színművész Takáts Eszter előadóművész­dalszerző A festményekből készült ruhák, párnák, addig is, és a bemutató után is megvásárolhatók a FIAN Koncept Fortuna u. 18. sz. alatti üzletében.


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«3456789»

Feküdj Donald Trump ágyába!

A kényelmet egész éjszakán át érezheti az a szerencsés, aki befekszik Trump ágyába»»

Helmut Newton a Szépművészeti...

Tavasszal a provokatív divatfotós kiállítása nyílik a múzeumban»»

Színház kontra múzeum avagy 2...

Jelenetek egy házasságból - extrákkal»»

Másik Magyarország a Műcsarno...

Március 17-ig Bukta Imre kalauzolja körbe az érdeklődőket saját kiállításán»»

Karácsonyi otthon IKEA stílus...

Ünnepi tippeket kaptunk és próbálhattunk ki – köszönjük, IKEA!»»

Nemesi Anna Jewellery

Egy aprócska műhely a Bástya utcában, az ajtaján ezzel a rendhagyó táblával: „Gyere, nézz körül, az ajtó nyitv...»»