Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. június 23.

Montblanc Skeleton A380

Különleges, limitált szériás töltőtollat készített a Montblanc a világ legnagyobb utasszállítója, az Airbus 380 tiszteletére.

Az Airbus 380 ihlette különleges toll a Skeleton A380-as, tömör fehér aranyból és platinából készült. A toll jellegét meghatározza továbbá egy 15 darab gyémánttal kirakott felső gyűrű és 12 gyémánt a kúpon.

A toll alakját az Airbus különleges alakja és formája ihlette, annak rendkívüli tervezési jellemzőivel. A vázon jól megfigyelhető a tipikus kétsoros ablak elrendezés, amely az A380-as gépek jellemzője. A toll bemutatója egybeesett az A380-as repülőgép útjával, mellyel a német Lufthansa a német labdarúgó-válogatottat a 2010-es világbajnokság helyszínére, Dél-Afrikában röpítette.

A Montblanc International GmbH egy német íróeszközöket, karórákat és kiegészítők gyártó óriásvállalat, melyet gyakran azonosítanak a "White Star" emblémával. Az 1906-ban alapított cég első modellje, a Rouge Et Noir 1909-ben készült el. Rá egy évre jött létre a toll, melyről a cég végül is a nevét kapta. Az első igazi töltőtoll, ismertebb nevén a Meisterstück vagy Masterpiece, 1925-ben került ki a gyárból. Napjainkban a cég a Richemont csoport tagja, olyan testvérvállalatokkal, mint a Cartier, Van Cleef & Arpels, Chloé és a Baume et Mercier. A márka védjegye a fehér, stilizált, hatágú, lekerekített sarkú csillag, melyet 1913-ban védettek le.

A társadalmi szerepvállalás és a kulturális elkötelezettség szorosan kapcsolódik a Montblanc márka filozófiájához, hiszen 2004 óta támogatják az UNICEF-et, illetve olyan programokban vesznek részt melyek olyan alapvető készségek elsajátítást segítik, mint az olvasás és írás.

A cég 2009-ben egy új projektet indított útjára Signature International néven, hogy az UNICEF-et támogassa. Karöltve számtalan hírességgel, mint Eva Longoria, Helen Hunt és Sienna Miller vagy a fotós Roger Moenks a sztárok kedvenc irodalmi hősnőjük bőrébe bújva álltak a gép elé. Eva Longoria például Margaret Mitchell "Elfújta a szél című könyvének Scarlettjét választotta.

Montblanc a tollait olyan embereknek szánja, akik külön odafigyelnek arra, mivel szignálják a fontos dokumentumokat. A sorozat összesen 380 darabból áll melyek, csak néhány Montblanc üzletben és speciális repülőtéri Montblanc üzletben lesz kapható.

Szabados Melinda

Forrás, fotók: superyachts.com,
outofaces.com,
luxuo.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«45678910»

Inkubátorház Gyöngyösön

Nyitott a kapu a kortárs művészet előtt»»

Lakj zölden!

Nemcsak a ruhákon, az építészetben is divat a zöld.»»

Agatha Ruiz de la Prada for N...

Pöttyös kávéfőző a mindennapok hangulatához»»

Kreativitás és változatosság ...

Alakítsuk át lakásunkat apró, de lényeges mozzanatokkal! »»

Indigókék tenger a lakásban

Hűsölj a bútoraid láttán!»»

F&F Home

Tedd stílusossá az otthonod! »»