Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

Iparművészeti Múzeum divatos köntösben
 
A Design Hét rendezvénysorozat keretein belül rendezték meg a „Kortárs kifutó” nevet viselő divatbemutató sorozatot, melyen Magyarország legjobb fiatal divattervezőinek kreációit tekinthettük meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, az Iparművészeti Múzeum és a Marie Claire Divatmozgalom szervezésében. A látottak alapján remek ötleteket kaptunk, mivel érdemes őszi/téli ruhatárunkat felfrissíteni, melyet nem más, mint a hazai divattervezők nagyjai: Anh Tuan, Je Suis Belle, Artista, Konsánszky Dóra, USE és Nanushka mutattak meg nekünk.
 
A közönség soraiban minden korosztály képviseltette magát. Kiemelném a fiatal alternatív réteget, akikből talán a legtöbben voltak jelen. Viszont sztárokból sem volt hiány, pl.: Tóth Orsival és Hámori Gabriellával is összefuthattunk. S az egyes tervezők utolsó darabjait nem máson, mint Vámosi Viktórián csodálhattuk meg, de nézzük meg kicsit közelebbről miket is láthattunk október 12. estéjén.
19:00 a sajtóbemutató kezdete a fények lassan elhalványultak, s a kifutó előtti lépcsőre irányult a figyelem - amiről később még szót ejtek. Elindult a kellemes muzsika s már toppant is be az első modell Anh Tuan kreációjában.  
 
Anh TuanAnh Tuan – metálos csillogás

Kollekcióját leginkább a fekete és a metál színek kombinációja uralta. Metál s futurisztikus olyannyira, hogy néhol már StarshipEnterprise hangulatom támadt tőle. A ruhadarabok nagyon letisztultak, mind szabásvonalban, mind színvilágban. Anh Tuan kihangsúlyozza a szexis női derekat és vállakat, gyönyörű fűzőszerű merev mellrésszel ellátott ruhákkal, melyeket könnyed anyagból készült szoknyákkal párosít, - csodás kontrasztot eredményeztek. Kiegészítőit külön kiemelném, melyek újra, s újra elbűvölőek. A tervező ezen darabjai leginkább különleges anyagok és kiegészítők variálásával brillírozott. S persze külön pluszpontot érdemeltek a férfi modellek, kik szintén gyönyörű letisztult fekete darabokban jelentek meg, melyek felettébb üdítő látványt nyújtottak.
 
A futurisztikus élmény megmaradt, hisz az Artistától is láthattunk metál fényben tündöklő modelleket, viszont az Artistánál ezt a hatást még a kaftánszerű ruhák megjelenése is alátámasztotta. Végeredményben azonban a derékvonalat a nőiesség jegyeit erősítő ruhák voltak többségben. Az Artistánál az egyértelmű főszereplő a leggings, mely most a sarokra húzva a szandálban is trendi, legyen az pamut vagy épp lakk fényű feketében. Jellemzőek a különleges kötők, fűzők, melyek most nem a szandálból vagy cipőből indulnak, csak bokától felfelé keresztezik szexisen a vádlit. Itt sem feledkezünk meg a kiegészítőkről, melyek gyökeres ellentétét képezték Anh Tuan klasszikus darabjaival szemben. Artista inkább a vicces mintákkal ellátott keresztbe pakolható eklektikus táskákra esküszik.
 
Je Suis BelleJe Suis Belle - finom színbomba

Az első színbombát az est folyamán a Je Suis Belle hozta meg. Játékos, bohém sapkákkal megjelenő modellek váltották egymást. Imádom, amit Dalma és Tibi kreál. Manószerű sapkák hatalmas tüll virágokkal, fátylakkal díszítve. A Je Suis Belle-nél láthattuk az est folyamán először a darabokban az idei ősz egyik divat színét a lilát, melyet előszeretettel kombináltak hamvas világoskékkel, mely be kell vallani nagyon jól mutatott egymás mellett. Számomra az est kedvence az elől lila hátul kék pamutruha volt, melyet úszóhártyaszerű ujjmegoldással kombinálva csodálhattunk. Igazán könnyed, légiesen elegáns hatást eredményeztek.
 
Konsánszky Dóra - vibráló eleganciaKonsánszky Dóra

Konsánszky Dóra a fűzők istennője, azonban most nem csak fűzőkkel kápráztatott el minket a tervezőnő. Előszeretettel alkalmazta az idei ősz slágereit, a narancssárgát és a lilát, de a kiegészítőkön kívül Dóra darabjait sem a színpompa jellemezte. Néha-néha sokkolt csak egy-egy nagyon rikító színű harisnyával. Érdekesség, hogy a tervezőnő bátran keveri a klasszikus ruhadarabokat, mint a blézert vagy a fűzőt, egyszerű utcai ruhákkal, azonban nagyrészt elegáns koktélpartykhoz tudnám ruháit leginkább elképzelni. Kiemelném a modellek lábán lévő cipellőket, melyeket a magas sarkak mellett színes játékos könnyedség jellemzett.
 

A közönség soraiban tapsvihar kerekedett már az első ruhadarab láttán. Az igazság az, hogy leheletnyit elfogult vagyok, egyik személyes kedvencem. A ruhák számomra sokszor Yohji Yamamoto kreációit idézték, s ez nemcsak a színvilágnak, hanem a túlméretezett daraboknak is köszönhető. Egyszerűen varázslatosak a kreációk. A színek, ahogy már megszokhattuk természetesen a fekete és a szürke minden árnyalata. Nanushka praktikus, pamut, különleges zsebmegoldással ellátott, játékos, tündér ihlette darabokkal hódított, ugyanis hol a modellek fején, hol nyakukban himbálózva találkozhattunk nagyon izgalmas, harisnyába tekert kislabdák hatását keltő ékszerekkel.
 

Majd végül, de nem utolsó sorban a USE zárta az est bemutatósorozatát. Szürke, lila, narancssárga, fekete és bézs. Ezen színekből álló kreációk minden kombinációját csodálhattuk a USE-tól. Ruháik akár egy időutazás, stílusjegyek a régmúlt divatjából mindenütt. Vastag övek, magasított derekú szoknyák és filckalapok alól kikandikáló modellek - imádtuk. További abszolút közönség kedvenc címet a kollekcióban az ezüst színben reflektáló pelerin kapta. Azonban a fiúkról se feledkezzünk meg, akiknek a USE nagy ballonkabátokat, s csodaszép öltönyöket ajánl. A klasszikus fekete mellett bátorítást kaptak az élénk színek viselésére is, mint pl. a már sokat említett lila.
 
 
Végeredményben azt gondolom, hogy egy nagyon színvonalas rendezvényt láthattunk, teljesen mást leshettek meg a résztvevők, mint az itthon megszokott. Semmi flitter, csipke, gyöngyözés vagy habosbabosság. Be kell vallanom éppen ettől vált érdekessé. S az est fényét csodás tervezőink gyönyörű kreációi mellett, nem csak Vámosi Viktória (kitől láthattunk egy mini botlást a lépcsőn, s megbizonyosodhattunk róla, hogy igenis a profik is hibáznak néha), hanem a hatalmas számban megjelenő érdeklődők is okozták. A látogatókkal megtelt Iparművészeti azt bizonyítja, hogy igenis van kereslet, s érdeklődés az igényes hazai divat iránt. Éppen ezért nagyon fontos lenne, s egyértelműen még jobban emelné a divat iránti érdeklődést itthon, ha sokkal több e fajta divatbemutatót láthatnánk. Tehát hajrá szervezők, hajrá kortárs magyar divattervezők, kíváncsian várjuk a folytatást!
 
Nézd meg fotóinkat a Fotók menüpont - Marie Claire divatmozgalom mappákban!
Regős Adrienn

Fotó: Holecz Endre

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

A francia mesterek - Elle Fas...

Az Elle magazin Magyarországra csábított három rangos tervezőt és kollekciót!»»

H&M Conscious...

... hogy tudatosan legyünk trendik!»»

Daalarna 2014

Hófehér díszletek között, 34 méter hosszú kifutón végigvonulva kápráztattak el Benes Anita modelljei.»»

Budapest Fashion Night 2014

Csodás ruhák nőknek és férfiaknak a Nagy Ágota Collection 2014-gyel és a Galamb szabósággal»»

Hrivnák Tünde formaruhákat te...

Az új szállodai formaruhák üzenete a régi korok és az új idők értékeinek összefonódását jelzi.»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Hordható sikk Nanushkánál, mesteri szabások a Use-nál, kreatív kalapok az Anda kifutóján.»»