Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. április 18.

By Me divatbemutató

A By Me divatbemutatóján jártunk április 16-án, csütörtökön este a Rákóczi úti Novotel Hotelben, ahol profi szervezés, kisebb tömeg, finom ruhák és a szlovák nagykövet felesége tette izgalmassá az estét. Nagyon jó döntésként könyveljük el, hogy az ugyanazon az estén megrendezett Cosmopolitan bikini show helyett a Novotel emeleti termét választottuk, ahol a By Me már igencsak aktuális tavaszi-nyári kollekciójának bemutatóját nézhettük meg. Hiszen a precíz szervezés, igényes kollekció, pontos kezdés és pezsgőzés után azt mondhatjuk, bármennyire is elcsépelt már a szó, hogy az egész este nagyon kellemes volt.

A bemutatót Geszler Dorottya nyitotta meg, természetesen By Me ruhában, majdnem pontosan a beígért időre, így a felkonferálást követően a már szépen megtelt teremben hamarosan elindultak a modellek a színek szerint csoportosított ruhákban. Először fehér, majd fehér-arany kombinációkat láthattunk, ezt követően felsorakoztak barna, sárga és fekete színeket ötvöző kiskosztümök, mellények, ruhák, elegáns nadrágok, ráadásként pedig narancssárga, fekete és pink darabok is helyet kaptak a bemutatón. A kedvencünk az a ruha volt, melyen a fekete fehér izgalmas kombinálása mellett a csípő tájékon két pink hímzés is helyet kapott, ám a fekete alapon fehér rózsamintával díszített ruha is levett bennünket a lábunkról. Néhány szürke-rózsaszín kombináció és egy kék felsőt is láthattunk, túlnyomó többségben azonban a világos árnyalatok uralták az elegáns és alkalmi ruhákat. A cipők, övek és táskák pontosan a kollekció darabjaihoz készültek, így összhangban lévő szetteket láthattunk, ez is az igényességet fokozta, amely már a ruhák aprólékos kidolgozásánál is nagy hangsúlyt kapott. Ráadásul izgalmas cipőket, ötletes, jellegzetesen díszített bőröveket készített a Juhos Cipőmanufaktúra a kollekció minden darabjához, valamint különösen különösen szép borítéktáskákat láthattunk, amit nem csak szorongatni lehet, mert a kézfejünkre húzhatóak voltak. A bemutatót záró alkalmibbnak szánt ruhákat mellőztük volna egyedül, hiszen az amúgy nagyon szép, elegáns és kerek bemutatóhoz valahogy nem illettek a narancssárga fodros talán estélyinek szánt darabok, ám a záró menyasszonyi ruha feledtette velünk ezt a néhány ruhát, hiszen egy gyönyörű, empire vonalú menyasszonyi ruhát láthattunk könnyed, áttetsző anyagból.

 

A By Me márka célközönsége nem a húszas éveikben járó vásárlásmániás lányok, hanem a már érett, komoly, vagy éppen komoly pozícióban dolgozó nőkorosztály, akik elegánsak és igényesek arra, hogy miben jelennek meg. Amúgy sem lehet csak úgy beugrani vásárolni, a By Me-nél telefonos egyeztetést követően foglalkoznak velünk, így maga a tervező, Hrivnák Tünde is elérhető közelségbe kerül a vevőkkel. Ahogy a sajtóanyagból megtudtuk, Tünde trendérzékeny, ám a tervezés során a maga képére formálja az aktuális divatot, így overallokat például nem láthattunk, de pink színt annál többet. A fekete most csak néhány darabon köszönt vissza, amik a leginkább tetszettek nekünk a bemutatott darabok közül, ám lássuk be, melegebb időben egy tisztességes hölgy világos színeket választ, ezért is érthetőek a kollekciót túlnyomó részt jellemző finom, világos színek. Ami nagyon megfogott minket, az az, hogy mind az anyagválasztásban, mind a formákban visszaköszönt, hogy tavaszi-nyári ruhákról van szó, ami manapság sajnos nem igazán jellemzi a neves tervezőket. Hiszen kényelmesnek tűnő, lenge és áttetsző anyagok mellett len, selyem és pamutot is használt Tünde, valamint ujjatlan, mégis elegáns szabásvonal, a derék hangsúlyozása, fodrok, mellényfazon jellemezte az alkalmi és a hétköznapi, ám ugyanannyira elegáns darabokat.

A leginkább tetsző darabok a fekete mellett azok voltak, amelyeken pink színű magyar sajátosságként számon tartott hímzéseket láthattunk, sajnáltuk, hogy pont ezekből nem volt túl sok. Ugyan már sokszor sok helyen hozzányúltak a magyar motívumokhoz, úgytűnik még mindig van benne fantázia, amit érdemes kiaknázni, Tünde ugyanis remek érzékkel nyúl ezekhez a motívumokhoz, képes a kollekció modernségét megőrizni a népi jellegű hímzések és szegésekkel, az aprólékos kimunkálással, hiszen kézi öltések, kézzel felvarrt gyöngyök, plisék, hímzések díszítették a legtöbb ruhát, melyektől az adott darabok igazán egyediek, finomak és különlegesek lettek.

 A By Me márkát azért zártuk a szívünkbe, mert pontosan azt adta, amit ígért. Elegáns, finom, nőies viseletet, némi játékossággal és fantáziával, ami manapság sokszor feledésbe merül már a tervezés során. Egyszerű vonalvezetés mellett is egyedi jelleg, ám a ruhák ettől mégsem válnak feltűnővé vagy hivalkodóvá. Talán a pink darabok azok, amik egy picit átbillentek ezen a határon, ám egy kis vérfrissítésnek nem ártott a néhány feltűnő színű darab. Ugyan kicsit a giccs határát súrolja az a Kisfaludy Sándor ihlette megfogalmazás, ahogyan a By Me önmagát jellemzi, de ez legyen a legkevesebb, manapság amúgy is ritkán találkozunk fennkölt stílben utazó sajtóanyagokkal, mely szerint a kollekció az új romantikus stílusban fogant meg, ezt a jelzőt igazán nem erőltetnénk, hiszen a romantika jegyei szerintünk csak elenyésző mennyiségben jellemezték az adott darabokat, ráadásul a mai, korántsem finom világban már egyszerűen nem lehet csukott szemmel leírni egy olyan mondatot, hogy: „Az alapanyagoknál megtalálhatóak az áttetsző, könnyed anyagok, amelyek sejtelmesen mutatni engednek a női testrészekből, természetesen a romantikához illő erkölcsi normákat figyelembe véve.” Hiszen valószínűleg a megcélzott vásárlóréteg sem a századfordulón született, amit a ruhákból is megítélhetünk, hiszen elegáns ugyan, de mégis lendületes, fiatalos és olykor merész darabok jellemezték a bemutatót.

 

És igényesség. Ez az a szó, amivel a By My bemutatója jellemezhető és ez mindent vitt, hiszen olyan magas fokú igényességgel álltak a dolgokhoz, ami manapság csak elvétve jellemzi a hazai divatbemutatókat. Modern, mégis klasszikus vonalak, trendérzékenység, de annak mindent nem beáldozó átgondolt koncepció és ennek eredményeként valóban hordható, elegáns, sikert arató ruhák. Némi bátorság ugyan még elkélt volna, néhol úgy éreztük, mintha a tervezőnő visszafogta volna a fantáziáját, nehogy megtörjön a ruhákat jellemző kifinomultság.

Dörnyei Marianna

Fotó: byme.hu

 

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«45678910»

F&F 2012 ősz-tél

Gyakorlatilag Prágából jelentjük»»

City Wave Collection 2012

Nagyvárosi lüktetés ihlette LACCA divatbemutató!»»

Léber Barbara Beach Couture

Léber Barbara második fürdőruha showja eldurrant a Millenárison.»»

By Me 2012 SS Matyó és kalocs...

Tényleg divat a magyar»»

Múzsájuk: a szenvedély

Az 1975 tervezői bemutatták 2012-es tavaszi-nyári kollekciójukat.»»

Nanushka divatbemutató

Átgondolt, remekül felépített kollekciókat láthattunk Sándor Szandra divatbemutatóján.»»