Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. április 24.

Góczi Katerina divatbemutató

Egy nagyon kifinomult bemutatóra került sor 2009. április 22-én a Kempinski Hotel Corvinus Budapest egyik különtermében. Góczi Katerina orosz származású tervezőnő 2009-es tavaszi-nyári kollekcióját hozta el és ismertette meg a meghívott vendégekkel.

 

Nemes kollekció igényes közönségnek

A viszonylag szűk körben ismert tervező munkássága az évek múltával egyre több elismerésnek örvend, közel 1 évtizedes jelenléte hazánkban is felkeltette a jó ízlésre és jó anyaminőségekre kiéhezett vevőkör figyelmét. Az este fél nyolckor kezdődő szalon bemutatón résztvevők többsége a designer honfitársai voltak, akik a kis teremben hosszában elhelyezett két széksort lassan megtöltötték, s izgatottan várták a kezdést. Szemmel láthatóan igényes, kifinomult közönséggel volt dolga a designernek, akik számára fontos az anyag nemessége, a szabások letisztult, finom vonala, valamint a tökéletes külsőhöz elengedhetetlen kiegészítők harmóniája, melyet a Class Cavalli, C’N’C, Ferré és a Pave ékszerszalon különleges kínálata tette teljessé.

 

Nőiesség és szafari hangulat

A bemutatón megjelenteket lapigazgatónk, Kovács Marcella köszöntötte szavaival, majd felvezetésként a széksorok között kialakított kifutón egy latin táncos pár dinamikus táncával adta meg a ritmusát az ezután felvonuló kreációknak. A modellek kiválasztásánál a tervező a teltebb formákat favorizálta, a nőiségre ily módon még jobban hangsúlyt fektetve, a múlt század elejét idézték a befésült Marcell vízhullámos és kontyos frizurák. A terem barna és bordó árnyalatai meleg és elegáns enteriőr összhatását keltették, a ruhák hangulatát még inkább fokozva.

A kollekció leghangsúlyosabb motívumaként az állat mintákat emelném ki, ezek gyakorlatilag visszatérő elemek a kollekció folyamán. Színekben a világos és sötét pasztellek uralták a kifutót, a tavasz finom árnyalatait elevenítette fel Góczi Katerina az idei trend szerinti romantika jegyében.

Laza dzsungel stílus

A kígyóbőr és a zsiráf minta a föld színek ötvözésével, lezser len, pamutvászon anyagok, rátett zsebek, zakók, szűk hosszú és halásznadrágok, karcsúsított szűk ruhák rafinált hát megoldásokkal. Még könnyedebbé a muszlin anyagok tették az amúgy is afrikai szavannákat, dzsungeleket és rekkenő hőséget felelevenítő ruhákat. Zöld, fehér, kék, halványlila feketével, fehérrel kombinálva nagyon vibráló és élénk benyomást keltett, a khaki is elengedhetetlen ennél az irányzatnál. A szoknyák magas derekúak, hajtásokkal bővülnek, vagy egyenes vonalúak áttetsző ingblúzokkal kiegészítve. Kígyóbőr mintás táska és cipő illik e viseletekhez.

’50-es és ’60-as évek nosztalgiája

Ezeknél a ruháknál a fiatalos vidámságot szimbolizáló fehér, azúr kék és magenta árnyalat az alap, illetve ezek nagyvirágos kombinációja. Jellegzetes a karcsú derék, vállpántos, húzott, vagy hajtásokkal bővülő szoknyás ruha. Az akvarell minták virág és geometrikus variációja is nagyon fruskás, de ugyanakkor az elegáns lány viseletéhez tartozik. Vidám, színes táskák és cipők, a megfelelő ékszerekkel. Nagyon szép volt a hófehér szűk mini ruha, amely a színében egyező török mintával nagyon különleges megjelenést kölcsönzött. A harangszabású szoknyák szintén a részei ennek az irányzatnak. Összességében véve a nyári délutánok és a korzón barátnőkkel, vagy épp a párjukkal sétálgató fiatal lányok képe jut eszünkbe, az üde és friss színek és formák kavalkádjában.

Pasztellek romantikája

A hamvas, ébredő tavasz tárult a szemünk elé libbenő, lebegő muszlinokkal, selymekkel, szaténok rózsaszínekkel, barack árnyalatokkal, halvány ekrükkel és lilákkal. Szolíd, de látványos pöttyök, fodrok vállon, szoknyán, dekoltázson, puffos ujjak. A szoknyahosszak térd felettiek, de az alkalmi ruhák természetesen hosszúak. S ha már kicsit komolyabb alkalomra keresünk ruhát, akkor válasszuk a klasszikus feketét, mely elöl rafinált húzásokkal és csillogó flitterekkel díszített, vagy a hosszú csillogó ezüst ruhát, amely nagyon látványos és egyedi. Természetesen itt sem hiányozhattak a különleges arany ékszerek, melyek szintén finomak és elegánsak, kövekkel még jobban kihangsúlyozva a szépséget. Fő a romantika és a nőiesség, ez a tervezőnő igazi védjegye.

 Egyszerűen nagyszerű

A bemutató végét a latin táncosok egy érzelmes rumbával zárták, majd a modellek egyszerre kijöttek a kifutóra helyet adva a tervezőnek, aki hatalmas sikert aratott a nézők körében, kik virágcsokrokkal köszönték meg az estet, melyet állófogadás követett.

Igazi szalon bemutatót láthattunk, színvonalas ruhákkal és kiegészítőkkel, amely valljuk be, manapság nem túlságosan gyakran fordul elő a hazai divatéletben. Örülünk, hogy részesei lehettünk ennek az eseménynek, s bízunk abban, hogy egyre többen felfigyelnek Góczi Katerina nőies, exkluzív és elegáns világára, amely letisztult vonalakban és formákban bővelkedik, nem fukarkodva az anyagok igényes megválasztásában és kombinációjában.

Szeretnénk, ha a fiatal tervezőink is ilyen gondosan készítenék el kreációikat, emelve a hazai divatvilág színvonalát, amely ebben a gazdaságilag bizonytalan helyzetben talán újra a magyar designerek felé fordítaná a figyelmet lehetőséget adva a fejlődésükre és a piac fellendítésére.

A divatbemutató képeit itt láthatod.

Ungor Tímea

 

Fotó: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«3456789»

Gellért, a divat strandja!

A döntőbe 17 tervező és 4 tervezőpáros jutott. »»

Csinos, csibész La Masni

Bemutatta 2012-es kollekcióját a La Masni!»»

My Very First Collection

Julia Horvath divatbemutatója a Fashion Caféban.»»

Don't forget to be AWESOME

Ízelítő a Modart világából.»»

By Me Vadász Kollekció - 2012...

A vadászatért is rajongó Sissy császárné kosztümjei ihlették Hrivnák Tündét.»»

Időtálló elegancia Frank Adél...

Fiatalos lendület és ősi technikák a 2012-es tavaszi-nyári kollekcióban!»»