Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. szeptember 28.

Divatbemutató Sziráczky Brigitta őszi-téli kollekciójából

Business look jellegű ruháit mutatta be Sziráczky Brigitta a Boscolo Hotelban 2010. szeptember 24-én este, teltház előtt, egy igen színvonalas divatshow keretein belül.

Ötcsillagos helyszín, ötcsillagos divatbemutató

A Budapest Fashion Nights rendezvénysorozat hatodik eseményének az elegáns Boscolo Hotel adott otthont. A rendezvény házigazdája Köböl Anita volt, rövid ismertetőjét követően hangulatos zene és ahhoz illő fények kíséretében meg is jelent az első modell igényes, ízlésesen elegáns ruhában, őt ugyanilyen színvonalas ruhakölteményeket viselő, dekoratív lányok követték a kifutón.

Business look

Sziráczky Brigitta 2010/2011-es őszi-téli kollekciója a Business Look jegyében készült. A divatbemutató során bemutatott outfitekre könnyed, lágy vonalvezetés jellemző, amelyek viselésével hétköznap is elegáns külsőt kölcsönözhetünk magunknak.

A szoknyakosztümök számos változatát figyelhettük meg a modelleken, mindegyikbe beleépítve valami szolíd, de mégis egyedi jellemvonást, legyen az akár bővülő ujj, állógallér, mélyített dekoltázs, rafinált vállbetét, vagy gomb-, illetve csipkedíszítés. 

A szoknya e kollekcióban leginkább térdig érő, egyenes fazont jelentett a divattervezőnek, aki a hangsúlyt főként a blézerekre fektette, ügyelve arra, hogy a felső- és alsórész tökéletes harmóniában álljon egymással színben, stílusban és anyagban egyaránt.  

Nadrágok közül is széles választék tárult elénk a kifutóról: a szatén, oldalzsebes nadrág, térdtől lefelé leggings stílusú fazonnal kiegészülve többször is bemutatásra került más-más felsővel párosítva, így is bemutatva ezáltal, hogy milyen sokféleképpen hordható ruhadarabot látunk.

Szultánnadrágot, combnál bő, majd a lábszárnál szűk elegáns pantallót is viseltek a divatbemutatón a modellek, de a kollekció tartalmaz olyan csőnadrágot is, amely áttetsző betétekkel emelkedik az átlagos viseletek fölé.

A dizájner többféle dresszt is bemutatott a közönségnek, amelyek a legkülönbözőbb hosszokban, fazonokban, anyagokban és stílusokban készültek. A visszafogott szövetruhától kezdve a merészebb, hátat szabadon hagyó, keresztpántos dresszen át a lila, szatén, földig érő; valamint a gyűrtselyemből készült ezüstös felöltő, és az égkék, selyemszálakkal dekorált muszlinruha is lenyűgöző látványt keltett.

A változatos blézerek mellett sorra vonultak fel a modellek ízléses blúzokat viselve, amelyeknek különlegességét a sötét csipkék és a kacér, áttetsző anyagok játékossága adta. A szolídabb ruhákat előnyben részesítők kedvében járhat Sziráczky Brigitta azon blúzaival, amelyek az egyszerű, de nagyszerű elvét testesítik meg a nőies alakot kihangsúlyozó, de feltűnő motívumokat mellőző vonalvezetésükkel.

Télhez illő színek, meleg anyagok, karakteres fazonok

Főként fekete, szürke és fehér ruhadarabokat láttunk a kifutón, de időnként előfordultak barnás árnyalatok is, valamint felbukkant egy-egy kékes outfit is, sötét metál-, vagy éppen tengerkék színben.

A kollekcióban a bőr, a fonal és a szőrme kombinációja érvényesült, gyakran kiegészülve szatén, muszlin, organza és csipke anyagokkal. A hideg télhez alkalmazkodhatunk a száz százalékos gyapjú blézerek, szövetből készült kosztümök és a szőrmegallérral ellátott felsők segítségével, de e vastag, meleg anyagokon kívül finom matériákba burkolózott modelleket is láttunk a show során. Az alkalmi dresszek könnyed, légiességet biztosító szatén és organza anyagokból valósultak meg, míg a blúzok leginkább csipkéből, organzából, illetve muszlinból készültek a hagyományos pamut matériák mellett.

Sziráczky Brigitta ruhakölteményei kreatívak, sokfélék és mind különlegesek voltak, mégis magukon hordozták a tervező jellegzetes stílusjegyeit. A felsőrészek egyediségét a gótikus, bővülő ujjak, a fantáziadús nyakmegoldások - álló-, valamint asszimmetrikusan lehajtott gallérok - adták, helyenként divatos vállbetétekkel megtoldva. Itt-ott ökölnyi méretű gombok dobták fel az amúgy egyszerűbb  blézereket, míg a térdig érő, egyenes fazonú szoknyák övvel egészültek ki. A nadrágok általában szűk fazont képviseltek, míg a dressz fogalmát a dizájner hosszú, testhezálló fazonokban értelmezte, amelyek mindegyike a nőies alakot ízlésesen hivatott hangsúlyozni.

Boscolo-hoz illő bemutató

Az elit hotel ismét egy színvonalához illő, igényes divatbemutatónak adott otthont, minden szem igényét kielégítve a szép ruhákkal és attraktív modellekkel. Sziráczky Brigitta remekül sikerült divatbemutatójához nemcsak a dizájner nívós ruhakölteményei, hanem a professzionális modellek, a Perényi szalon frizura-kreálmányai, Schöff Mónika cipői és a Frey Wille ékszerei is nagymértékben hozzájárultak. A divat iránt érdeklődők mellett az autózás szerelmeseinek is kedveztek a szervezők: az Alfa Romeo ajándékcsomagjait sorsolták ki a közönség tagjai között, a show folytatásában az igényes zenéket kedvelő vendégeket pedig jazzduett szórakoztatta. A legközelebbi Budapest Fashion Nights esemény 2010. október 13-án lesz, izgatottan várjuk!

Doroszlai Beáta

Fotók: Holecz Endre

 


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«45678910»

F&F 2012 ősz-tél

Gyakorlatilag Prágából jelentjük»»

City Wave Collection 2012

Nagyvárosi lüktetés ihlette LACCA divatbemutató!»»

Léber Barbara Beach Couture

Léber Barbara második fürdőruha showja eldurrant a Millenárison.»»

By Me 2012 SS Matyó és kalocs...

Tényleg divat a magyar»»

Múzsájuk: a szenvedély

Az 1975 tervezői bemutatták 2012-es tavaszi-nyári kollekciójukat.»»

Nanushka divatbemutató

Átgondolt, remekül felépített kollekciókat láthattunk Sándor Szandra divatbemutatóján.»»