Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. október 1.

TOTHBORI 2010-2011 ősz-tél

A Millenáris Teátrumban mutatták be TOTHBORI idei őszi-téli prêt-à-porter és couture kollekcióját.

Semmire sem vágyik jobban az ember lánya egy hűvös-szeles őszi estén, mint valami kellemes szívmelengetőre, divatéhes lelkének kifinomult táplálékára. Szeptember 29-et mutatott a naptár, amikor este elindultunk a csábítás útjára a Millenáris Teátrum csalogató kapui felé, ahol a fénykavalkád TOTHBORI őszi-téli prêt-à-porter és couture kollekciójának bemutatóját hirdette.

Felkészülés a csábításra

A Millenáris Teátrum hivogató fényáradata és az ott összegyűlt kicsinosított nagyérdemű azonnal reményekkel töltötte meg szélfútta várakozásainkat. A helyszín tökéletes volt a különleges show számára, ahol mind a fogadtatás, mind pedig az esemény iránti tisztelet teljesítette az elvárásokat.

Budapesten az ember lánya már annak is örülhet, hogy rangosabb divateseményen vehet részt, hiszen a francia vagy olasz divatkultúrától elmaradozva kis országunkban inkább a törekvés kap helyet. Amíg a divat Párizsban, Milánóban vagy Londonban az élet velejárója és szükségessége, addig Magyarországon a patinás múltból való merítkezés és újraépítés helyszíne. Örömmel láttuk hát, hogy az érdeklődő közönség igen szép számban tette tiszteletét a ’20-as és ’30-as évekből ihletődő kollekció bemutatójára.

Tóth Bori

Art-Deco irányelvek élénk királykék keretében

Elveinkhez - és nem megszokásainkhoz - híven korábban érkeztünk a helyszínre, hiszen a terep felmérése mellett szinte mindig problémát jelent a kényelmes, ám mégis kifutóközeli helyszín megtalálása. Jelen esetben a szokásos küzdelmektől eltérően megannyi társunkkal együtt könnyűszerrel csaptunk le a még üres helyekre, ám  a bemutató kezdete előtt körülnézve rádöbbentünk, hogy igazán szerencsések vagyunk, hiszen a számosnak tűnő hely ellenére igen sokan kényszerültek álldogálásra.

A rövid, mégis célratörő konferálás után azonnal elkezdődött a divatbemutató, mely bizonyára a lábon állók által tapasztalt kényelmetlenséget is könnyűszerrel feledtette. A tourok a királykék jegyében indultak, mely selymeken, szöveteken és franciabársonyon egyaránt formát öltött. Első benyomásunk a minőségre való fókuszáltság, az igényes és kifinomult kidolgozás, valamint a nőiesség hangsúlyozásában fogalmazódott meg. Denevérujjú vagy óriásgalléros kabátok, vállhangsúlyos ruhák, melyek a derék vonalát is kiemelték a remekül passzított övekkel, kúpos vonalvezetésű halásznadrágok laza ingekkel kombinálva - mind a hétköznapok világát hirdették.  Kitűnő fűszerezést nyújtott a hangsúlyos ékszerek és fényes anyagok használata, melyek a rafinált estélyek hangulatát árasztották.

A kék bizonyára az idei hideg szezon színvilágát is megalapozza, így nem véletlen, hogy az anyagokon kívül a kiegészítők terén is egyre különlegesebb darabokat láthatunk. Az est során többszörösen feltűnt könnyed platform, fűzős, kék velúrból készült magassarkú, a hozzá illő táskával párosulva igencsak csábította esztétikai érzékünket, és bizonyára sokunkban felmerült, hogy ez a topán első látásra is must-have darabbá lépett elő.

Halvány árnyalatok a fehér, bézs, homokszín és szürke világából

A pasztell árnyalatok sokunk örömére a téli szezonban is hódítanak, melyekből igazán különleges ízelítőt nyújtott a bemutató középső blokkja. Mozaikmintás selyemoverallok, derékhangsúlyos zsebes ruhák, dúsan fodrozott ingek és blézerek sorakoztak fel a szolidabb színvilág árnyalataiban. A magasderekú, bő nadrágok, melyek a francia Chloé ház irányvolanált idézték meg, a kényelmet és eleganciát egyaránt szolgálják, és személyes rajongásunkat is azonnal elnyerték.

A kabátok és mellények esetében a kacéran nőies fodrok mellett a magabiztosságot követelő szőrme is hódított, melynek párját a kiegészítők között is felfedezhettük, egy barna szőrmetáska formájában. Igazán vadóc, ám mégis csábos darabok.

A fehér és fekete kontrasztjából megálmodott kreációk a klasszikus eleganciáról tanúskodnak, melyeket a különleges kigyóbőrmintás övek vagy díszített szegélyű fodrok tettek egyedivé és feltűnővé. A kasmír, szatén és selyem mellett a tweed szövetet is felfedezhettük blézerek vagy szoknyák formájában, melyek a nagy klasszikus, Coco Chanel munkássága előtt tisztelegnek.

A rock-os hatástól egészen az estélyi elegancia tetőpontjáig

A divatshow utolsó blokkja a fekete jegyében telt, melyet csupán a végén oldott fel néhány fukszia és smaragdzöld színű kreáció. A fekete igen sok teret hagy a képzeletnek, és lássuk be, lehetőségek óriási tárházát kínálja. Tóth Bori remekül ki is használta mindezt, hiszen a Balmaintől jól megszokott motoros jellegű, szoros bőrnadrágot kombinálta hosszabb-rövidebb blúzokkal, de a legütősebb hatást a válldíszes blézeres kombinációval érte el.

A vadóc stílus mellett helyet kaptak az elegáns szatén darabok, de a hétköznapi matt, egyszerűbb anyagok is, melyek a kiegészítők hatásától váltak feltűnőbbé. A franciabársony fekete estélyi igazán emlékezetes darabja maradt az estének, melyet nem csupán az anyagválasztás, de a szabadon hagyott vállak is izgalmassá tettek.

A show befejezéseképpen a fodrok vették át az uralmat, melyek mind a fekete, mind pedig a smaragdzöld és fukszia színű kelméken is megmutatkoztak. A sötétkék-fehér kristályokkal díszített, háton mélyen dekoltált estélyiruha zárta a fodrok vonulatát, és egyben a divatshow-t is, feltéve azt a bizonyos pontot az „i”-re, melytől a teljes kollekció kerek és egyben feledhetetlen lett.

A bemutató végeztével a közönség a helyszínen kínált frissítőket és italkorcsolyákat fogyasztva értékelhette a látottakat, vagy a kellemes bizsergető hatásnak átadva magát gondolhatta végig, hogy a kollekció mely darabjaival szeretné ruhatárát gazdagítani.

Végszó

Mindent összegezve egy csodás estének lehettünk tanúi, ahol bebizonyosodott, hogy igenis lehet Budapesten igényes, a divat világához méltó bemutatót rendezni, és az is, hogy a minőség és színvonal iránti igény nem csupán néhány emberben, de egy igen szép számú közönségben is megfogalmazódik. Azt, hogy az eredetiség és a védjegy hiányzik a kollekcióból, már csak csendesen jegyezzük meg. Ettől függetlenül köszönjük az élményt, és sok ilyet kívánunk még Budapestnek és Magyarországnak!

Vaspál Melinda

Fotók: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»