Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. október 27.

Hagyományok nyomában - By Me divatbemutatón jártunk

Az őszi-téli bemutatók sora javában zajlik, meghívást ezúttal Hrivnák Tünde és alkotópárja, Bergmann István jóvoltából kaptunk, akik közösen alkották meg azt a kifinomult outfitet, melyet a By Me képvisel a 2010/11-es szezonban.

Divatbemutató a múzeumban

Az eseményre egy fázós, esős estén érkeztünk a Természettudományi Múzeumba 2010. október 25-én, ahol már vártak ránk frissítő italokkal. A kör alakú aulában szemrevételeztük a helyszínt, s a néhol felbukkanó ismert személyiségeket. Az invitált közönség javarészt kvalifikáltabb, az üzleti és diplomáciai élet szereplői, akik méltán érdeklődve vártak arra, hogy megtudják, mit is kínál számukra a tervezőnő a hűvös és hideg napokra.

Modellek az aula kifutóján

Az est háziasszonya Polyák Lilla énekesnő volt, aki a köszöntő sorok után felvezetésképp dalával adott egy emelkedettebb hangulatot, mihez párja, Homonnai Zsolt is csatlakozott. Tetőpontként ekkor indult az észrevehetően egyre igényesebb bemutató, melynek kifutóját kellő magasságra emelték, így a körötte elhelyezett széksorokból mindenki jól láthatta a megjelenő kreációkat. A modellek diszkrét, természetes sminkje némi merészséget is sugallt, a hajak a textúrát éltették, ám itt is az elegancia volt a fő irányvonal.

Kifinomult természeti ihlet

A By Me tervezőjét erdélyi utazása ihlette, a természet íze és színei, az ott élő emberek tiszta gondolkodásmódja fekete és fehér alapokon. Koncepciójával a higgadt klasszikus sziluetteket követte, a magyar népi motívumok alkalmazásával, mellyel szeretné felhívni a figyelmet az értékek megőrzésére. A színek az őszi-téli komor hangulatban fontos szerepet játszanak, a tudatos színválasztás nagyban befolyásolhatja kedvünket, kedélyünket. Ezért a fekete és fehér színek mellett a melegebb tónusok is hangsúlyt kaptak, megszínesítve a látványvilágot. A szürkék és barnák kékkel és rózsaszínes árnyalatokkal nagyon változatosak és kifinomultak, a lilák és fuksziák élénk színfoltjai a kifutónak. A piros tüzessége feketével párosult, a sportosabb jeans megoldásoknál az arany bolondította meg az összhatást. A részletekre nagy hangsúlyt fektetett a tervező, a paszpólok, hímzések, apró rétegelt fodrok és piciny rózsák ízlésesen dúsították a letisztult szabásokat. A magyaros hímzések megtalálhatók galléron, kézelőkön, betétekben, méghozzá arany és ezüst formájában.

Hangsúlyos nőiség kiegészítőkkel

Az anyagoknál sok gyapjút láttunk: selyem santung, szatén és csipke emelte a kreációk alkalmiságát, a bőr extravaganciát hozott a viseletekbe. A bársonyok melegséget sugallnak, a szőrme pedig mint általában, az eleganciát növelte. A sziluettek nagyon nőiesek, a karcsú szabások és mini szoknyahosszak sikkesek. A hajszálcsíkozás az üzletasszonyok sajátja, ezt több kreációnál is felfedeztük. A nadrágoknál megjelenik a magasított derék, ám a bricsesznadrág és a hozzá tartozó rövidke karcsúsított blézer alkották az alapját a nadrágkosztümöknek. A szoknyák sokszor fodrosak, az alkalmi ruhák egyszerű szabásúak, a bőrdzsekik pedig sportosan nőiesek.

A Bergmann István tervezte cipők, övek és kesztyűk mind-mind a ruhákhoz készültek stílusban és színekben, a táskák is nagyon elegánsak. A csizmák gyakran magas szárúak, nosztalgiát a fűző megoldások alkalmazása sugallt.

„A divat számomra mindig valami egyénileg komponáltat jelent, valamit, amitől több lehet az ember.”

A bemutatott ruhák nagyon kifinomult vonalvezetést követtek, ügyelve a jól variálhatóságra. A részletgazdagság vitt sok változatosságot a kreációkba, jelezvén, hogy az eleganciát sokszor az apró részletek összessége is alkothatja. A népi motívumokat diszkréten vonultatta fel a tervezőnő, ám mégis fellelhető és felismerhető formában. A válogatott közönség tapsa egyértelműen jelezte, hogy tetszetős és ízléses kollekciót láttak, ahol minden üzletasszony nő is egyben, aki nemcsak kösztümben „létezik”, hanem sportosabb ruhákat is visel a hétköznapok forgatagában, s mindezt a hagyományokat tiszteletben tartva viseli.

Ungor Tímea

Fotók: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»