Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. december 14.

Egy álom születik, avagy a TildArt színre lép

November 25-én, Design Passage keretén belül mutatkozott be először a TildArt.

Mindenki arra vágyik, hogy jó legyen valamiben, sőt ha lehet, akkor a legjobb. Keveseknek meg is adatik mindez, és éppen ebben rejlik a dolgok szépsége. Mindenért meg kell küzdeni, és az ilyen kihívások éltetnek.

A Tildart feltörekvő fiatal tervezőnője, Jánosi Matild is elindult a siker útján, miután hosszú évek távlatából rádöbbent, hogy a varrás és tervezés nem csupán hobbi, hanem egy adottság, mely mások figyelmét is felkeltette már. Az egyediség és nonkomformizmus jegyében tervezett darabokat először csak önmaga szórakoztatásából készítette, hogy más lehessen a jól megszokott átlagnál.

Jánosi Matild

Életútján elsőként a festészetet sajátította el, mely igen hasznosnak bizonyult az öltözködésben is, hiszen a színes olajjal és bőrdarabokkal egyedivé tett farmernadrág kiemelte őt a tömegből. Az érdeklődés nem lankadt, így mindent felhasznált, ami a keze közé került, hogy ruhákat készítsen belőlük. Jöhettek a függönyök, nem használt párnák és paplanok, bakelitlemezek, régi filmszalagok, de a szekrény aljában porosodó megunt ruhadarabok is. Az újrahasznosított kellékekből sorra váltotta valóra álmait, kialakítva azt az egyedi stílust, amely a XXI. század nőjét jellemezheti.

TildArtTildArt

A mai nők egyre nagyobb feladatokkal veszik fel a küzdelmet, hiszen az elvárások hihetetlen magasságokba ugrottak. A nőnek teljesítenie kell a klasszikus háziasszony-feleség-anya szerep mellett a karrierben, építenie kell saját sikerének útját, és mindemellett csinosnak, ápoltnak, magabiztosnak és határozottnak kellene maradnia. Úgy tűnik, a modern kor, a férfias szerep irányába tolja a nőket, nem véletlen hát, hogy sokan feladják, elbuknak, vagy éppen elférfiasodnak, androgünné válnak.

TildArtTildArt

Jánosi Matild ezt a küzdelmet fogalmazza meg ruháival, ahol a nőies idomok hangsúlyozása mellett az amazon vonal is szerepet kap, de nem veszti szem elől  a védekezést sem. Szabadelvűsége és vonalvezetése a Victor and Rolf tervezőpáros munkáira emlékeztet, megfűszerezve a szokatlan és extrém irányvonalat bakelit lemezekből vagy filmszalagokból formált kiegészítőkkel.

A Tildart filozófiájában az emberek mind-mind szerepet játszanak az élet színpadán, melyhez ő a jelmezeket kívánja biztosítani, úgy, hogy azok a lehető legtökéletesebben tükrözzék viselőjük karakterét.

TildArtTildArt

A ruháink jelmezek rajtunk az élet színpadán és annak öltözhetünk akinek és aminek csak akarunk, kedvünk szerint. Ettől teljesül ki egyéniségünk. Legyünk önmagunk, és ne engedjük, hogy más öltöztessen olyan jelmezbe, ami nem mi vagyunk!”

Íme egy tervezői életút kezdete, melynek ígéretes első lépéseinél is tanúk lehettünk a Design Passage rendezvény keretén belül november 25-én, melynek a Király utcai  Central Passage biztosított helyszínt.

Sok sikert kívánunk a továbbiakban!

Vaspál Melinda

Fotók: Pál Zsuzsi


orosz gréta 2011-01-10
tök jó volt.. imádom ezeket a ruhákat.

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»