Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. március 22.

Kép-jövő

MOME divatbemutató a Trafóban.

A március 15-től 18-ig tartó ScenoFest a hazai közönséget óhajtotta megismertetni a nemzetközi szcenográfiai és színházépítési világgal, ennek a látványszínházat középpontba helyező tematikus fesztiválnak a segítségével. A rendezvény keretein belül a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textilszakos hallgatóinak munkásságába is belepillanthattunk.

A Kép-jövő névre keresztelt esemény remekül érzékelteti azt az alapkoncepciót, hogy a divat és a vizuális kommunikáció elválaszthatatlansága rohamosan fejlődő világunkban egyre nagyobb szerepet kap.

A MOME textil tanszékének hallgatói legfrissebb munkáit mutatták be a Trafó rögtönzött kifutóján. Az egyetemre jellemző módon ezúttal is feszegették a klasszikus bemutatók határait.

A vonuló modellek hátterében óriási kivetítőn vehettük szemügyre a munkákról készült videókat, a Szűcs Edit rendezte mozdulatművészetes intermezzok és a MOME VJ-inek köszönhető fényjátékok pedig hihetetlenül jó hangulatot teremtettek.

A show egyik pontján a lábbelik vették át a vezető szerepet, a test többi része pár pillanatra értelmét vesztve burkolózott fekete lepelbe.

A kreációkhoz tartozó tervezők nevét legnagyobb sajnálatunkra nem mindig tették közzé a méretes kivetítővásznon, ezért az esetlegesen még kevésbé ismert dizájnerek beazonosítására nem nyílt maximális lehetőségünk. Mindenesetre gratulálunk az összes felvonultató ifjú tehetségnek: Vörös Gyöngyi, Herold Henrietta, Kránitz Orsolya, Nagy Dorottya, Berecz Vanda, Kovács Ágnes, Kutasi Beáta, Papp Laura, Csabai Zita, Klaricz-Mészáros Klára, Merényi Zita, Németh Ninetta, Orbán Orsolya, Kovács Mónika, Gaál Barbara, Gyetvai Piroska, Mikula Ildikó, Németh Ninetta, Hajdú Anett, Havancsák Teréz, Hofstadter Szandra, Kovács Adél, Tomcsányi Dóri, Bodnár Barbara, Horváth Lívia Délia, Nógrádi Nelli, Mán Renáta Baranyi Ádám, Kormos Zsófia, Miovác Márton, Gálvölgyi Anett.

Összegezve a látottakat, nem hiába a MOME a kezdő magyar divattervezők fészke. Ameddig lesznek ilyen bemutatók, ilyen ötletek és megvalósítások, van némi kilátás arra, hogy kicsit magasabbra pozícionálhassuk szerény hazánk divatszcénáját.

Guttray Móni

Fotók: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»