Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. március 24.

Léber Barbara: Aqua divatbemutató

Léber Barbara legújabb bemutatója a vízről szólt és a tervező tökéletes összhangban e köré építette fel az egész estét.

A rendezvény dátuma nem is lehetett más, mint március 22-e, ami hivatalosan is a víz világnapja, miközben helyszínül Budapest egyik impozáns fürdője, a Gellért fürdő előcsarnoka szolgált. Mindezek mellett a ruhák színvilága a tenger számos árnyalatát sorakozatta fel és az anyagválasztásnak köszönhetően megelevenedtek a lágy és vadabb hullámok is.

A késői időpontban, kilenc óra után kezdődő bemutató során azt kaptuk, amit már megszoktunk. Tömeg, celebek, szokásos catering fogadott minket és sajtósoknak ismét be kellett bizonyítaniuk rendkívüli képességeiket. A tömegen átgázolva, ügyesen trükközve végre sikerült elcsípni egy olyan pozíciót, ahol a ruhák legalább félig és öt másodperc erejéig feltárultak előttünk. A látványért azonban minden finom küzdelem megérte. A legutóbbi The Corset bemutatóval ellentétben most úgy éreztük, hogy visszatért hozzánk az igazi Léber Barbara. A kevés újítás ellenére sem volt hiányérzetünk. Azt kaptuk, amit vártunk: szemet gyönyörködtető darabokat, kifinomult, nőies eleganciát és ízig, vérig Léber Barbarát.

A legnagyobb, nemzetközi kifutókról ismert trendek egymás mellett sorakoztak fel, szinte hiány nélkül. Találkoztunk masnival, csipkével, átlátszó anyagokkal, gyöngyökkel, virágmintával, fodrokkal, aszimmetrikus szabásvonallal és a nélkülözhetetlen fűzőkkel is. A kollekció színvilágára a szó szoros értelemben a sokszínű jelző illik a leginkább. A tenger számtalan árnyalata mellett a narancs, lila, rózsaszín, zöld, bordó, bronz, ezüst is megjelent, mindegyik finom csillogó változatban. Meglepetésként még egy kis állatmintában is volt részünk.

A kollekció egésze a „merj bátor lenni” elvnek igyekezett megfelelni és a tervező gondosan ügyelt arra, hogy valami mindig szabadon maradjon. A bátorság elve azonban nem egyenlő a túlzással. Mutass, de ne mindent. Ennek megfelelően mindegyik darab más nőies testrészt mutatott meg, de mindig csak egyet. Így a bemutatott darabok előszeretettel helyezték a hangsúlyt a mély dekoltázsra, a szabad hátra, az ujj nélküli vállra vagy a hosszú combokra. A váll nélküli ruhák rendkívül változatos formában jelentek meg: cső felsőrészek és félujjas variációk. Az ujjrészek megformálásánál mégis a denevérformák aratták a legnagyobb sikert.

Léber Barbara Aqua kollekciója a kifinomult eleganciát hozta el nekünk. A harmonikus látványvilágnak és a finom anyagoknak köszönhetően az est során bemutatott darabokat könnyen elképzeltük olyan meleg, nyári estékhez, ahol a friss a tenger illata mindenkit elvarázsol.

Szlopóczki Janka

Fotók: Holecz Edre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»