Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. április 1.

TOTHBORI tavasz-nyár

Ha imádod mutogatni magad és szeretsz páváskodni, akkor szemezgess TOTHBORI-nál!

Március 30-án a Millenáris Teátrumba szólítottak a meghívók, ahol TOTHBORI tavaszi-nyári prêt-à-porter és couture kollekcióját mutatták be. A szép számban összegyűlt közönség önmagáért beszélt, a tervezőnő eddigi kollekciói olyannyit bizonyítottak, hogy az újról sem akart lemaradni senki.

Mert páváskodni jó dolog!

Az első együttesek láttán rögtön rájöhettünk, hogy az idei nyár nem csupán a nőkről, de a férfiakról is szól TOTHBORI szemével. A hölgyek imádják a légies, könnyed, színes matériákat, szeretik kiegészítőkkel megkoronázni ruhatárukat, a férfiak pedig igéző tekintetükkel fejezik ki elismerésüket a gondosan megkomponált megjelenés iránt.

TOTHBORI sokat könnyített a hölgyek dolgán, hiszen kiválogatta a legnyáriasabb anyagokat, és azokat a legtrendibb mintákkal és színekkel megkoronázva küldte kifutóra. A lila, zöld, kék és bézs igazán modern nyárias színvilágnak bizonyul, pláne ha könnyed ruhákon, masnis szoknyákon, laza, bő nadrágokon és légies maxiruhákon ölt testet. Ami a mintát illeti a kislányosan nőies, dögösen-szexi pávaminta hódít, ami igencsak jót jelenthet, hiszen ezúttal nem kell más tollával ékeskedni.

A buggyos ujjak, óriásmasnival feldobott testkövető szoknyák, bő szárú overallok már önmagukban is tetszetősek lehetnek, ám a tervezőnő a kiegészítőkről sem feledkezett meg a teljesség nevében. A derékot hangsúlyozó bőr övek, valamint az azokhoz színben passzoló szandálok és táskák mind TOTHBORI by Cango&Rinaldi fémjelzésűek.

A szecessziós stílust megidéző erős krepp hatású anyagok is megszólították a 21. század nőjét, ám a lágy esésű selymek után ezeket inkább csak szárnypróbálgatásnak tudhatjuk be. A redőzött anyagok kidolgozása nehézkes, ráadásul eléggé szelektálja a közönséget is hordhatóság szempontjából, így aztán nem meglepő, hogy ezek a darabok a modelleken sem mutattak túl csinosan.

Mindent összevetve a bemutató hozta a TOTHBORI-tól jól megszokott nőies elegancia hatását, ami ezúttal is biztosítja kedvelőinek visszatérését. Amennyiben korábbi kollekcióihoz viszonyítunk, azt kell mondanunk, hogy az idei tavasz-nyár nem képviseli azt a széleskörű hordhatóságot, amit eddig megszoktunk. Bizonyos kreációk csak kis méretben mutatnak jól, némely szabásvonal inkább a fiatal korosztálynak szól, kizárva az érettebb hölgyek sorát, míg a felturbózott, buggyos vállak már a konfekcióra emlékeztetnek, nem pedig a designer kreációkra.

Vaspál Melinda

Fotók: Holez Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»