Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. április 10.

Big city life + fashion show az Allee-ban

Nagyvárosi lüktetésű táncos divatbemutatót láttunk az Allee bevásárlóközpontban 2011. április 8-án. A „Big City Life” időszaka alatt naponta többször is megelevenítik a táncosok az éjjel-nappal pörgő kozmopolita életmódot a show-k segítségével, így április 17-éig van lehetőség újratekinteni a látványos, tökéletes élményt jelentő produkciókat, amelyek a pláza butikjainak 2011-es tavaszi-nyári kollekcióit ismertetik velünk.

Öveket bekapcsolni!

Kiváló péntek esti szórakozásnak ígérkezett a Big City Life Allee divatbemutató, amelyre már útközben a rádióban hallott Big City Life című dal is kellőképpen ráhangolt. A meghirdetett 21:00 órára már a celebek is megérkeztek, igen hamar teltházassá vált a helyszín, ahol kis késéssel be is mutatkoztak a házigazdák, Egyed Krisztina marketingmenedzser – a rendezvény erejéig légiutas-kísérő - és Galyas André ügyvezető igazgató – az est folyamán pilóta - felszólítottak minket, hogy helyezzük magunkat kényelembe és kapcsoljuk be öveinket, mert rögvest megérkezünk képzeletben a sosem alvó New York-ba, hogy átéljük annak éjjel-nappal tartó pezsgését és megtekintsük kozmopolita divatvilágát – hála Lukács Gabi és Lakatos Márk stylistmunkájának.

1.       Marks & Spencer és kávéház

Miután a kivetítőn „járatunk” közeledni látszott a szárazföldi fényekhez, majd „landoltunk”, s egy New York-i álmos reggeli kávéházban kötöttünk ki. A tehetséges táncosok kávés koreográfiákkal leptek meg minket már az est legelején, mindezt persze a ruhamárkára jellemző elegáns felöltőkben.

2.       Jeans Club és építkezés

A következő jelenetben egy építkezés kellős közepébe csöppentünk, ahol az amúgy is sportosabb vonalat képviselő márka ruhadarabjain kívül a táncosok maszkokat, védősisakokat és munkáskesztyűket is hordtak. Nem csak a viseletüket, de táncstílusukat és természetesen a vetítést is az építkezési környezet világa hatotta át.

3.       Springfield és útbontás

Az útszélen dolgozgató munkásokat képviselő táncosok szórakoztató kukásdobolása maradandó élményként rögzült emlékezetünkben. De a mellettük gyalog elhaladó csinos, trendi ruhás lányt kísérő füttykoncert is említésre érdemes, amely a kudarcba fulladt ismerkedést követően No woman no cry dalolásba váltott át...

4.       Legends és közúti tábla

A vetítőn látott, egyre nagyobb számot mutató sebességkorlátozó táblák ritmusához és tempójához alkalmazkodó táncoslányok izgalmas jelenetét újabb közúti figyelmeztetések és hozzájuk illő koreográfiák, valamint outfitek tették még egyedibbé.  

5.       Tatuum – Central Park

A fakó őszi délelőttöt eszünkbe juttató jelenetben a táncosok is halvány, szolid, de stílusos viseletekben ülték-táncolták körbe a belváros talpalatnyi zöldjén található kerti padot, mintha egy parkbéli kávészünetre invitálnák magukkal a nézőket.

6.       Intersport és Bronx

Nem csak a legelitebb nagyvárosi negyedekbe, de a sötétebb régiókba is betekintést nyerhettünk az Allee show segítségével: a Bronx-t eszünkbe juttató, elhanyagoltabb területen lévő kosárpályán szerepeltek a rappereknek és deszkásoknak beöltözött, sportos ruhás táncosok.

7.       C & A és business meeting

Előkelő, metálosan fényes öltönyökben és trendi nyakkendőkben vonultak végig a kifutón a decens modellfiúk, majd aktatáskás táncot lejtettek, amelynek végére, mint munka közti szünet végére a bizniszmen, egyre lazább, kitűrt ingű, megereszkedett nyakkendőjű lezser stílust „tornáztak” ki maguknak.

8.       Stradivarius és iroda

Az iroda világába kalauzoltak el minket a következő kollekciót bemutató hölgyek. Az íróasztalokon vonagló, csábosan kacsintgató lányok elegáns titkárnős stílusban, nagykeretes szemüvegben, mélyen dekoltált blúzban és miniszoknyában várták a szexi fénymásolószerelők visszatérését.

9.       Griff és az alteregó

A kivetítőre sugárzott alteregójával vívott táncpárbajt az Éden hotel Krisztiánja. E jelenet határozottan az est legjobb pillanatai közé furakodott, egyedi módon vetítéstechnikával egy személyen bemutatva közben a divatmárka business, hétköznapi és szabadidős tevékenységekhez illő ruhavonalait is.

10.   Cottonfield és metró

A zötyögő, zajos metrón érezhettük magunkat mi is, olyannyira élethűen rázkódtak és dülöngéltek a színpadon „kapaszkodó”, tarka, laza ruhás táncosok, de szerencsére a tömegközlekedési eszközből hamar kiszabadultak, hogy taxit rendeljenek, majd túlméretes bőröndjükből egy gyermeket is kiengedtek.

11.   Delta Duo akrobata-produkció

A felhők fölötti utazást reprezentáló vetítésről hamar elvonta figyelmünket az akrobatapár: egyként drukkolt a közönség a két férfinak lélegzetelállító mutatványaik sikerességéhez, profizmusuk azonban rögtön elárulta, hogy nem kell aggódni testi épségükért; professzionális produkciójuk világszerte népszerűségnek örvend.

12.   Champion és őr

A kísérteties lepedők alatt rejtőző, szellemmaszkos modellek között kétségbeesetten próbálta a biztonsági őr a munkáját végezni, akinek aztán ijesztgetését is élethűen imitálták a modellek a színpadon.

13.   Art’z Modell és szerelmi sokszög

A sármos agglegényre rátörő különböző személyiségeket képviselő táncosokon mind változatos,  kifinomultan elegáns ruhakölteményeket láttunk, bemutatva a hisztérikától a bénuskán és a dominán át a gésát, a menyasszonyt és a titkárnőt is. A szívtipró mozgalmas éjszakája végére viszont a jelenet szerint hoppon, azaz partner nélkül maradt.

14.   Springfield és Samsonite

A vászonsapkás, nyaralásukra érkező, ellazulni próbáló üzletemberekből álló csapat a műanyag bőröndökkel kezdte meg különleges koreográfiáját, amely aztán humoros kulcspergésbe és bőröndöt püfölős minikoncertbe torkollt.

15.   Van Graaf és bár

A bárok cigifüstös, erotikától fűtött hangulatát hozta magával a következő epizód, amelynek keretein belül csábító táncot lejtettek egymásnak a női és férfi táncosok, mindezt persze a márkára jellemző, stílusos outfitekben.

16.   C & A és sikátor

A kora reggel iskolába igyekvő fiatalok betévedtek véletlenül egy sikátorba, ahol körbehálózták őket a hajléktalanok és kukások, valamint kellemetlen, koszos, környékbeli alakok. A gyerekeket hamar sikerült a rosszba húzniuk a „züllött egyedeknek”, így a jelenet végére már egyként táncoltak a szereplők a színpadon.

17.   Van Graaf és partyzás

Az elegáns felöltőket viselő táncosok már szinte módosult tudatállapotban, de rendületlenül folytatták a partyzást a nagyvárosi szórakozóhelyen – annak ellenére, hogy már régen elmúlthatott a hajnal is.

18.   Adidas és macskajaj

Határozott, zaklatott üzeneteket sugalló mondatfoszlány-vetítésekkel dúsult az utolsó előtti rész, amely során másnapos viselkedést produkáltak a táncosok, akik földön ritmusra vonaglottak, majd akrobatikus ugrásokat hajtottak végre, végső energiáikat mozgósítva, hogy kozmopolita lakókhoz illően egy percre se pihenjenek meg.

19.   Adidas és Times Square

A folyton vibráló Times Square-en ért körbe a nagyvárosi napunk, ahol vidám napsütés és örökpörgés töltötte belénk a non-stop nyüzsgéshez nélkülözhetetlen energiát. A pihenés itt már divatjamúlttá vált, összeállt a sportos melegítős, mindig fitt táncoscsapat, és kezdődött elölről, újra a nagyvárosi, éjjel-nappal tartó lüktetés.

20.   Földet érés

Az est tetőpontjának átélése után konfettiesőben „ázva” próbáltunk magunkhoz térni a lehengerlő, tökéletesre sikerült divatbemutató után. A „stewardess” tájékoztatott  is minket, hogy sajnos „földet értünk”... Tényleg egyedülálló élménnyel lettünk gazdagabbak a színlelt utazás során.

Aki lemaradt a táncosmodelles divatbemutatóról, még nem maradt ki a csodából: megnézheti ugyanezt a produkciósorozatot április 15-én 16 és 18 órától, valamint 9-én, 10-én, 16-án és 17-én pedig egy nap háromszor, délután 2, 4 és 6 órai kezdéssel.

Az Allee nyereményjáték majdani nyertese számára pedig a képzeletbeli utazást valódi New York-i álomút fogja követni. Divattippekért, trendi ruhadarabokért, és most még szuper táncmozdulatok elleséséért is érdemes elmenni tehát a bevásárlóközpontba április 8-17-e között!

Doroszlai Beáta

Fotók: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

A francia mesterek - Elle Fas...

Az Elle magazin Magyarországra csábított három rangos tervezőt és kollekciót!»»

H&M Conscious...

... hogy tudatosan legyünk trendik!»»

Daalarna 2014

Hófehér díszletek között, 34 méter hosszú kifutón végigvonulva kápráztattak el Benes Anita modelljei.»»

Budapest Fashion Night 2014

Csodás ruhák nőknek és férfiaknak a Nagy Ágota Collection 2014-gyel és a Galamb szabósággal»»

Hrivnák Tünde formaruhákat te...

Az új szállodai formaruhák üzenete a régi korok és az új idők értékeinek összefonódását jelzi.»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Hordható sikk Nanushkánál, mesteri szabások a Use-nál, kreatív kalapok az Anda kifutóján.»»