Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. április 12.

Tavasz a Hajós utcában

Népes publikum gyűlt össze a forgalom elől lezárt kereszteződésben, hogy megnézzék a tervezőnő által megálmodott összművészeti performance legújabb megnyilvánulását.

Ezúttal egy szabadtéri rendezvénynek lehettünk tanúi, mellyel Németh Anikó a meghívott vendégeit illetve az Operaház környékének lakóit is meg kívánta örvendeztetni. A Tükörország nevű performance az öltözködés szabadságát volt hivatott közvetíteni. Ez egybecseng jelmondatával: Egyedi ruhák egyedi embereknek.

Az esemény Karafiáth Orsolya színre lépésével vette kezdetét. A költőnő, aki maga is a tervező múzsái közé tartozik, személyiségével és humorával megteremtette az est további részének alaphangulatát. Az élő zene, az ének, a ruhák és a táncosok által kreált atmoszféra egy másik világ apró szeletét engedte nekünk látni. Németh Anikó egyedi és különleges világa ez, mely arra ösztönzi a nőket, hogy bátran keressék és fejezzék ki saját egyéniségüket öltözködésükön keresztül.

A kollekció izgalmas váll- és ujjmegoldású átmeneti kabátokat, kosztümöket, szoknyákat és könnyű ruhákat kínál. Leginkább változatos struktúrájú selymek, emellett pedig taft illetve szatén felhasználásával készültek el a darabok. A minták lézer print eljárással kerültek az anyagokra. Németh Anikó a rá jellemző szabásvonalakkal dolgozott, illetve a díszítő célzatú színes cérna kihúzás is megjelent az egyes darabokon. A könnyed anyagok, a merész színkombinációk és a frizurák tükörfelületű díszei az önkifejezést s a tavaszt éltették éppúgy, mint a kifutót borító gyeptéglák.

A hölgyek egymás mozdulataira reagálva, a ruhák hangulatához illeszkedő előadással mutatták be a kollekció darabjait. Mozgásukkal felerősítve vagy épp megváltoztatva bennünk az adott öltözékről alkotott benyomásunkat. Lágy, nőies lebegés és libbenő szoknyák vagy éppen a keleti harcművészet nyomait hordozó mozdulatsorok jellemezték a táncot.

A táncosnőket Murányi Zsófia kortárstánc-koreográfus instruálta. A zenei alaphangulatról Ágoston Béla zeneszerző, kortárs zenész vezetésével a DJ, Wahorn Matzaa és a kínai koloratúrszoprán Zhang Yu operaénekes, valamint Tabbouch Linda (Totti kisasszony) gondoskodott. 

A magas talpú, színes szandálok Poppre Orsolya alkotásai, az ötletes kontyok Szűcs Johanna munkájának terméke, a szemhangsúlyos, zöld szemhéjpúder alkalmazásával készített sminket pedig Titkos Bernadett kezeinek köszönhettünk.

A bemutatót követően az érdeklődők az egy évvel ezelőtt nyílt showroomba is bemerészkedhettek, ahol közelebbről szemügyre vehették mind a kollekció darabjait, mind pedig az őket bemutató, bájosan csevegő múzsákat.

Németh Anikó munkásságával és bemutatóinak performance-jellegével is erősíti, hogy a divat egyben művészet is, s nem vonhatja ki magát a kortárs művészet többi ágával való kölcsönhatás alól sem.    

Berei Andrea

Fotók: Manier


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»