Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. április 12.

Tavasz a Hajós utcában

Népes publikum gyűlt össze a forgalom elől lezárt kereszteződésben, hogy megnézzék a tervezőnő által megálmodott összművészeti performance legújabb megnyilvánulását.

Ezúttal egy szabadtéri rendezvénynek lehettünk tanúi, mellyel Németh Anikó a meghívott vendégeit illetve az Operaház környékének lakóit is meg kívánta örvendeztetni. A Tükörország nevű performance az öltözködés szabadságát volt hivatott közvetíteni. Ez egybecseng jelmondatával: Egyedi ruhák egyedi embereknek.

Az esemény Karafiáth Orsolya színre lépésével vette kezdetét. A költőnő, aki maga is a tervező múzsái közé tartozik, személyiségével és humorával megteremtette az est további részének alaphangulatát. Az élő zene, az ének, a ruhák és a táncosok által kreált atmoszféra egy másik világ apró szeletét engedte nekünk látni. Németh Anikó egyedi és különleges világa ez, mely arra ösztönzi a nőket, hogy bátran keressék és fejezzék ki saját egyéniségüket öltözködésükön keresztül.

A kollekció izgalmas váll- és ujjmegoldású átmeneti kabátokat, kosztümöket, szoknyákat és könnyű ruhákat kínál. Leginkább változatos struktúrájú selymek, emellett pedig taft illetve szatén felhasználásával készültek el a darabok. A minták lézer print eljárással kerültek az anyagokra. Németh Anikó a rá jellemző szabásvonalakkal dolgozott, illetve a díszítő célzatú színes cérna kihúzás is megjelent az egyes darabokon. A könnyed anyagok, a merész színkombinációk és a frizurák tükörfelületű díszei az önkifejezést s a tavaszt éltették éppúgy, mint a kifutót borító gyeptéglák.

A hölgyek egymás mozdulataira reagálva, a ruhák hangulatához illeszkedő előadással mutatták be a kollekció darabjait. Mozgásukkal felerősítve vagy épp megváltoztatva bennünk az adott öltözékről alkotott benyomásunkat. Lágy, nőies lebegés és libbenő szoknyák vagy éppen a keleti harcművészet nyomait hordozó mozdulatsorok jellemezték a táncot.

A táncosnőket Murányi Zsófia kortárstánc-koreográfus instruálta. A zenei alaphangulatról Ágoston Béla zeneszerző, kortárs zenész vezetésével a DJ, Wahorn Matzaa és a kínai koloratúrszoprán Zhang Yu operaénekes, valamint Tabbouch Linda (Totti kisasszony) gondoskodott. 

A magas talpú, színes szandálok Poppre Orsolya alkotásai, az ötletes kontyok Szűcs Johanna munkájának terméke, a szemhangsúlyos, zöld szemhéjpúder alkalmazásával készített sminket pedig Titkos Bernadett kezeinek köszönhettünk.

A bemutatót követően az érdeklődők az egy évvel ezelőtt nyílt showroomba is bemerészkedhettek, ahol közelebbről szemügyre vehették mind a kollekció darabjait, mind pedig az őket bemutató, bájosan csevegő múzsákat.

Németh Anikó munkásságával és bemutatóinak performance-jellegével is erősíti, hogy a divat egyben művészet is, s nem vonhatja ki magát a kortárs művészet többi ágával való kölcsönhatás alól sem.    

Berei Andrea

Fotók: Manier


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

A francia mesterek - Elle Fas...

Az Elle magazin Magyarországra csábított három rangos tervezőt és kollekciót!»»

H&M Conscious...

... hogy tudatosan legyünk trendik!»»

Daalarna 2014

Hófehér díszletek között, 34 méter hosszú kifutón végigvonulva kápráztattak el Benes Anita modelljei.»»

Budapest Fashion Night 2014

Csodás ruhák nőknek és férfiaknak a Nagy Ágota Collection 2014-gyel és a Galamb szabósággal»»

Hrivnák Tünde formaruhákat te...

Az új szállodai formaruhák üzenete a régi korok és az új idők értékeinek összefonódását jelzi.»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Hordható sikk Nanushkánál, mesteri szabások a Use-nál, kreatív kalapok az Anda kifutóján.»»