Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. május 2.

Budapest Essential Looks 2011 - 2. nap

Divatbemutató-maratonnak lehettünk részesei az Eiffel-téren 2011. április 30-án is, hála a két napos Budapest Essential Looks-nak. A rendezvény keretein belül a második napon a Schwarzkopf Professional show-ján kívül Es-tu un Ange, Léber Barbara, Konsánszky Dóra, Artista és Max Mara minibemutatókat is láthattunk - kicsit már talán túl sok is volt a jóból, de sose legyen ennél nagyobb bajunk!

Délután 5 órától egészen este 22 óráig tartottak a show-k, de a körülbelül 20 perces divatbemutatók között sem unatkoztunk. A szünetekben a Schwarzkopf Professional fodrászsarokban frizuránkat, a Juventus és Il Makiage sminksarokban sminkünket tették a szakemberek ragyogóvá, de stílustanácsadásban is részesülhettünk az Instyle Stílus Razzia és a Fittroom segítségével is, a modellfotókat pedig a Lancia Ypsilion készítette az érdeklődőkről.

Es-tu un ange?

Rideg Natali, a hazai márka dizájnere bájos, lenge, nyárias ruhákat álmodott a lányokra, főleg egyszerű fehér, fekete, illetve pasztellszínekkel megvalósítva. A hófehér pamut- és lenvászon ruhácskákat leginkább egy napsütötte tavaszi virágos/búzamezős sétáláshoz képzelnénk el, ehhez minden bizonnyal hozzájárultak a hangulatos kiegészítők – illetve azok hiánya, ugyanis kalászkoszorúban, mezítláb bandukolt végig a legtöbb modell a kifutón.

Léber Barbara

Kellemes déjà vu érzés fogott el minket Léber Barbara Aqua kollekciója láttán, amelyet már volt szerencsénk korábban is megcsodálni. Selymesen hullámzó, lágyan omló anyagok, a modelleket kecsesen körbeölelő fazonok, itt-ott csillogó láncos pántok és eleganciát sugárzó, aszimmetrikus fűzők varázsolták el a közönséget a tervezőnőtől már megszokott magas színvonalon.

Konsánszky Dóra

Meglepő, merész, de egyértelműen tetszetős kollekcióval rukkolt elő Konsánszky Dóra az eseményen. Szigorú fekete-fehér, és helyenként egy kis puhaságot magával csempésző szürke árnyalatok bukkantak fel sorra a kifutón. Visszatérő motívumként pedig örömmel fedeztük fel a cipzárokat, melltartószerű betéteket, kilógó zsebeket és újraértelmezett atlétatrikó-variációkat a ruhadarabokon.

Artista

Bőséges választék tárult elénk az Artista kollekciónak köszönhetően, így újra és újra meggyőződhettünk arról, hogy attól, hogy valami szürke (vagy fekete vagy fehér), korántsem kell, hogy unalmas legyen. Pajkos fazonok, játékos minták, ötletes betétekkel dúsított elemek tettek minden egyes darabot különlegessé, mégis mindig a hordhatóság keretein belül maradva.

Makány Márta

A szelíd fehér dresszektől egyre rafináltabb, feketét is bevonó outfiteken át a harsány, tarka színes-mintás ruhakölteményekig, igen egyedi kombinációkig mindent tartalmazott Makány Márta minibemutatója. Olyan nincs, hogy valaki nem találna stílusához illő ruhadarabot e kollekcióban: visszafogott hétköznapi, elegáns irodai, komor ünneplős, nőies alkalmi, kacér csábító, valamint extravagáns báli öltözetekre is bőven láttunk példát.

Max Mara és Sportmax

Az eseményen utolsóként prezentálta munkáit az olasz divatmárka, amely bár egyedi, mégis inkább furcsa, mint különleges darabjaival talán kevésbé kápráztatott el minket. Ehhez persze biztosan hozzájárult nemcsak az a tény, hogy hazánk divattervezői is kimagaslóan jók mind a minőség, mind a kreativitás terén, de a több órás program utolsó kollekciójaként az „élménytúltengés” után talán túl magasra tettük már a mércét. Azért persze ezek között is akadt olyan outfit, amit szívesen látnánk a gardróbunkban.

Kill Routine Díjátadó

A szombati napon hirdették ki a Kill Routine fodrász- és dizájnerpárok nyerteseit, akik munkájának harmonikusságát  Pócsik Anita - az InStyle főszerkesztője, Király Linda – a BLONDME arca, Hajas László mesterfodrász, valamint Árpa Attila, az RTL-klub egykori kreatív igazgatója értékelte. A zsűri a dobogó harmadik fokára a Je suis belle és Blazsovszky László párosát; a második helyezettnek Mojzes Dóra és Muzsik Edina duóját, míg győztesnek Nanushka és Snoopy kooperációját választotta. A közönségszavazás nyertese az Artista-Gergely László páros munkája lett.

3.: Je suis belle és Blazsovszky László2.: Mojzes Dóra és Muzsik Edina1.: Nanushka és Snoopyközönségdíjas: Artista és Gergely László

Bemutatók közben és után is buli

A show-k közti szünetben a látott-hallott élmények kipihenését szolgálták ZOLTAN és JEROME ANDRIEUX (La Cuisine) zenéi, de a hangulat emeléséhez azért a welcome-koktélok is nagymértékben hozzájárultak, hála az Absolut koktélbárnak és új kedvenc Budapest Muse italkeverékünknek. Akinek nem nyújtott elég élményt a kereken öt órás divatbemutató-maraton, a rendezvénysátor melletti MIX Club-ban vehetett részt a folytatásban, ahol fodrász és dizájnerpartyval ért véget a 2011-es Budapest Essential Looks.

Doroszlai Beáta

Fotók: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»