Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. május 2.

Budapest Essential Looks 2011 - 1. nap

Április 29-én kezdetét vette kis hazánk legújabb, két napos divateseménye. Mikor értesültünk, hogy egy új projekt készülődik, sejtettük és reméltük, hogy valami nívós esemény lesz, de egész biztosak csak abban lehettünk, hogy nagy izgalommal várjuk. Őszintén megvallva, csupán jó dolgunkban panaszkodtunk néhányszor, hogy kevés a levegő a sátorban és jó hosszúra sikerült a line-up.

Abodi Dóra

A nyár nagy slágereinek számító drapp, bézs, fehér, világosszürke mellett a visszafogott, ám annál bájosabb kanárisárga vitte a prímet. Könnyű esésű anyagok, rafinált szabásvonalak emelték ki a nőies sziluetteket, ügyelve arra, hogy a kényelem szempontja se kerüljön háttérbe.

 

Mojzes Dóra

A The Roman Legionary névre keresztelt kollekció egyik érdekessége, hogy az egységet biztosító cipők is a tervezőnő munkái. A biztos pontot jelentő, megunhatatlan feketén kívül színek tömkelege köszönt vissza a ruhákon. Az anyagok furcsa printje és az erőteljes vonalak kiegészülve a bőr csuklópántokkal a harcos amazonok és a vadon állatias hangulatát evokálta.

Je suis belle

Kiss Tibor és Dévényi Dalma csapata egy kis felvezető videóval hangolt rá a bemutatóra, ami főként a kollekció jellemző színeit vázolta fel. A fehér dresszek a görög múzsák és a kórházi köntösök fura egyvelegét idézték, míg a piros-kék kombináció a box ring két sarkára emlékeztetett. A lábbelik a szürrealitás határát feszegették, amihez tökéletesen illettek a furcsa zenék, amik már-már a tudatalattiba próbáltak behatolni a „Nekem a divat mondja meg” vagy a „Nem érdemes másért élni, csak a nőkért” szövegrészekkel.

Nubu

A Mono Fashion hivatalos márkája a bézs árnyalatok és a komor fekete ötvözeteire esküdött, kiegészítve az Abodi Dóránál is látott kanárisárgával. Fazonban főként a laza elegancia nyilvánult meg, ami az outfitek bő szabása ellenére kiemelte a modellek alakját.

Hajak és ruhák

A rendezvény egyik fő szponzora, a Schwarzkopf ötletesen ötvözte a szakterületét jelentő frizurákat és a bemutatón felvonultató divattervezők munkáját. Egy szavazás után minden dizájner kapott egy fodrász párt, akivel közösen kitalálhatták, mi lenne a legjobb hajviselet az általuk választott (és tervezett) öltözékhez.

Makány Márta- Ruzsa ErikaAbodi Dóra- Boruzs Andrea
 

Léber Barbara- Körző KrisztinaUSE unused- Hortobágyi Kásza

Je suis belle- Balázsovszky LászlóEs tu un ange- Kovács Krisztián

Artista- Gergely LászlóNubu- Mencsik Zsolt

Mojzes Dóra- Muzsik EdinaNanushka- Snoopy

USE unused

Godena-Juhász Attila, Tóth András és Füzes Eszter triumvirátusa ismét kitett magáért. Az idei kollekcióban a korall szín és a farmer jutott igazán nagy szerephez. Erősségüknek számító vonalvezetésük most is extra nőies ruhákat eredményezett, a ráncolások, asszimetria, a színek váltakozása és kombinációja együtt játékos és roppant feminin.

Nanushka

Sándor Szandra márkája híres a könnyed fazonjairól és kellemes anyagairól. Legújabb kollekciója is marad ezen a vonalon, hiszen a laza, mégis nőies darabjai pasztell színeivel és visszafogottságával ellenállhatatlan vágyat ébreszt, hogy Nanushkában mossunk, főzzünk, neveljünk gyereket, menjünk boltba, vacsorázni, mivel ezeket a ruhákat legszívesebben sosem vennénk le.

Összegezve az estét, remekül éreztük magunkat, alig várjuk a következő Budapest Essential Looks-t vagy egyéb ilyen kaliberű rendezvényt.

Guttray Móni

Fotók: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

A francia mesterek - Elle Fas...

Az Elle magazin Magyarországra csábított három rangos tervezőt és kollekciót!»»

H&M Conscious...

... hogy tudatosan legyünk trendik!»»

Daalarna 2014

Hófehér díszletek között, 34 méter hosszú kifutón végigvonulva kápráztattak el Benes Anita modelljei.»»

Budapest Fashion Night 2014

Csodás ruhák nőknek és férfiaknak a Nagy Ágota Collection 2014-gyel és a Galamb szabósággal»»

Hrivnák Tünde formaruhákat te...

Az új szállodai formaruhák üzenete a régi korok és az új idők értékeinek összefonódását jelzi.»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Hordható sikk Nanushkánál, mesteri szabások a Use-nál, kreatív kalapok az Anda kifutóján.»»