Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. május 7.

By me divatbemutató - hagyományos változás

Hrivnák Tünde, a By Me márka tervezője idén is egy szépen megkomponált divatbemutatóval és kidolgozott, jól átgondolt kollekcióval várta vendégeit.

Igazán barátságos és kellemes hangulatú estét tudhattunk magunk mögött a hétfői napon. A Budai Várban, a Magyar Kultúra Alapítvány Székházának épületében tartotta meg Hrivnák Tünde (By Me) 2011-es tavaszi-nyári kollekciójának bemutatóját. Hogy a sajtó érdeklődését maximálisan az eseményre irányítsa, olyan elismert sztárok mutatták be alkalmi modellekként a darabokat, mint Pataki Zita, Bánhidi Petra, Polyák Lilla és Homonnay Zsolt. Egyetlen momentum zavart bennünket az este folyamán, de az eléggé: VV Gigi is feltűnt a modellek között, ráadásul a bemutatót megelőző sajtótájékoztatón is szót kapott. Ha eltekintünk az összes, a bulvár-celeb szcéna felé irányuló sztereotípiánktól és véleményünktől, egy gondolatunkat akkor is vállaljuk: Gigi személyisége olyan messze áll a finom By Me alkotásoktól, amilyen messze ő maga áll attól, hogy stílusos, sikkes nőnek kiáltsa ki valaha is a sajtó. Persze nem Gigiért mentünk fel a Várba, hanem ezért:

 
Nőies stílus hagyományokkal fűszerezve

A kollekciót építészetből merített motívumok ihlették: ahogy a klasszicista építészet a nyugalmat és egyensúlyt hangsúlyozza, a bemutató különleges eleganciába burkolózó darabjait szintén az egyenes vonalvezetés, a tiszta és egyszerű kivitelezés jellemezte, elegyítve ezt a tavasszal trendi, élénk színekkel. A klasszicista épületek korlátainak, oszlopainak jellegzetes vonalai köszöntek ránk az anyagok redőzésében, a gömbölyű ívek a ruhák vonalvezetésében vagy mintázatán jelentkeztek. Ezeket kiegészítve jelentek meg a ruhákon a kézi hímzésű, magyar motívumok, tökéletes összhangban a finom esésű darabok divat diktálta szabásvonalaival. A kollekcióban teret kaptak a 2011-es divatban is hódító maxiruhák, maxiszoknyák, emellett pedig a magasított derekú, kicsit bővebb szárú nadrágok is.

„Szép ruhát csak szép anyagból lehet varrni”

A kollekció darabjai természetes anyagokból készültek, így a tiszta gyapjú, pamut és len mellett az ugyancsak gyapjú alapú farmer alkotják a ruhák alapanyagát, de születtek len és tiszta selyem anyag kombinációjából készült darabok is. A farmer tiszta selyem santunggal, csipkével vagy zipzárfoggal való díszítése is látványos párosításnak bizonyult. Emellett áttetsző anyagok is feltűntek a kifutón, mint az organza, mely finoman sejteti a hölgyek alakját, csipkékkel, szalagokkal téve őket kecsesen nőiessé. Mi néhol soknak találtuk a csipkét, és a rafináltságra hajazó megoldásokat, de a magyar nők imádják csipkét, ez tény. 

 

Színekben a francia riviéra

Hrivnák Tünde kollekciója a finomabb, világos színek és az örök klasszikus fekete mellett az idei szezon legtrendibb színeit is tükrözi: újra hódít a matrózkék, a levendula szín, teret kapnak a világos tónusok és az egzotikus pink, lime, ill. zöldnarancs, s a bemutatón ehhez illeszkedett a modellek sminkje, natúr alapokon, a természetes szépség kiemelésével.

 

Motívumokban a magyar örökség

Az egyedi darabokon szereplő, nagyon aprólékos munkával kidolgozott, kézzel hímzett magyar motívumok beépítése a ma divatos anyagok és vonalvezetések világába védjegyévé váltak a By Me-nek. Ennek megfelelően 4-5 bemutatott darabon idén is megfigyelhettük a gyönyörű, kézi hímzésű virágmotívumokat és az ugyancsak kézi csipkedíszítéseket.

A By Me bemutatók cipőit és táskáit Bergmann István tervezi, melyek különleges jellemzője a fej- és sarokrész eltérő mintázása. A 2011-ben igen divatos kígyóbőr nem a táska alapanyagában, mindössze finoman, egy paszpólban jelenik meg.

FashionTime

Fotók: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«3456789»

Gellért, a divat strandja!

A döntőbe 17 tervező és 4 tervezőpáros jutott. »»

Csinos, csibész La Masni

Bemutatta 2012-es kollekcióját a La Masni!»»

My Very First Collection

Julia Horvath divatbemutatója a Fashion Caféban.»»

Don't forget to be AWESOME

Ízelítő a Modart világából.»»

By Me Vadász Kollekció - 2012...

A vadászatért is rajongó Sissy császárné kosztümjei ihlették Hrivnák Tündét.»»

Időtálló elegancia Frank Adél...

Fiatalos lendület és ősi technikák a 2012-es tavaszi-nyári kollekcióban!»»