Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. május 7.

F&F 2011 ősz-tél

Talán ez az a bemutató, melyet szerkesztőségünk a legnagyobb érdeklődéssel vár szezonról szezonra, és rajtunk kívül egészen biztos még sokan mások is. Nem csak a showra vonatkozó profizmus miatt, hanem azért is, mert a hétköznapok kényelmes viseleteit és csak azokat kapjuk felsorakoztatva, felvonultatva, tányéron és kerek egészben.

Hosszú várakozás után eljött az este, mikor a Vam Design Center kapui megnyíltak és megelevenedtek előttünk az idei év őszi-téli ruhadarabjai, legalábbis az F&F szerintiek.

A közel fél órás bemutató alatt tour, tourt váltott, a pörgés egy pillanatra sem állt meg és a tökéletes háttérmunka egyértelműen kitűnt a többi közül. Nem csupán arról van szó, hogy profi modellek vonulását láthattuk, akik outfijén megmutatkozott a gondos stylist munka, hanem a koreográfián és zenei, képi megjelenéseken is kiütközött az odafigyelés.

Vidám telet!

Lehetne a jelmondata az első tournak, hiszen a szürkeség ellen hadjáratot indító F&F csupa színes ruhával kívánja felvenni a kesztyűt a megszokott komorság ellen. A vidám és élénk narancsok, pirosak és kékek egyszerű barna csizmákkal és övekkel kiegészítve ténylegesen messzire űzik a rosszkedv bármi nemű megnyilvánulását. Mindezt garbók, mellények és hosszú, térdig érő ruhák megjelenítésében. Az évszakra való tekintettel kabátkákat is kínálnak a hölgyeknek, felhajtott ujjal, hatalmas gombokkal és mindenféle szűkítést mellőzve, melyhez melegen ajánlják a réteges öltözködést.

 

A retro stílus jegyében, a férfiaknak öreguras, ám messzemenőkig kényelmes ruházat ajánlott a hidegebb évszakokra, mely azonban mellőz mindenféle színesedést és csupán szürke árnyalatokban jelenik meg. A tudatosan öltözködő urak ettől azonban ne ijedjenek meg, egy apró nyaksállal máris érzelmesebb, pajkosabb benyomást kelthetnek; a bemutatott garbókról pedig képtelenség elhinni, hogy nem a világ legkényelmesebb viseletei. Az eleganciát ettől még nem kell mellőzni vagy elfelejteni, szövet nadrágok és nyakkendők ugyanúgy remekül kombinálhatók egy bő szabású mellénnyel, ahogy a zakók.

 

F&F fehérnemű

A fehérnemű vonalat ezúttal a baby dollok és masnis térdzoknik jellemzik, kizárólag gyönyörű selyemből. A sötétebb árnyalatokban pompázó darabok között megmaradt a francia bugyi, ám ezúttal picit kisebb elődjénél és kevésbé testhez simuló; a push up melltartókat pedig felváltotta az egyszerű, háromszög felsőrész. Az a kevés csipke, mely megjelenik a visszafogott színekkel egyetemben, éppen elég arra, hogy egy átlagos éjszakát izgalmasabbá és kacérabbá tegyen.

 

Street style

Az átlagos, ám kényelemre hajazó hétköznapok kedvelői örömüket lelhetik a férfiaknak ajánlott viseletekben, hiszen itt tényleg minden megvan, amire szükség lehet! Egyszerű farmer nadrágok és kabátok, kötött pulóverek, meleg sálak és némi könnyed lazaság. Csak semmi stressz, ezt sugallják a föld színei is, melyek által még egyszerűbb lesz a rohanó hétköznapokba egy kis megnyugvást csempészni.

 

Az egész show a kényelem, praktikum és maximális könnyedség jegyében telt, melyet leginkább azok a kötött pulóverek jellemeznek, melyek a női oldalon is felsorakoztak. Csodás bézsek és szürkék váltották egymást, egy egyszerű barna övvel kiegészítve, szimpla fehér blúzzal alattuk. És mivel az időjárás bizony könnyen hidegre fordul, ezért a kötött leggingsek kötelező kellékei minden rövid nadrágnak és szoknyának, a bokáig érő nadrágot pedig igenis tessék vastag zoknival hordani, függetlenül attól, hogy a bakancsunk bélelt. Az egészet vegyítve pedig egy visszafogott, letisztult képet kapunk, melyet bármelyik hűvös napon előszeretettel viselünk majd.

Alkalomra – akár többre is

Egy ember életéből sem maradhat ki az alkalmi ruházkodás, így az F&F kínálatából sem. Újat ugyan nem láttunk, ám a már jól bevált vonalak és szabások újra gondolása, némi plusszal elég és kielégítő bármilyen nemes eseményre. Hogy miről van szó? Leginkább a bársony zakóról, melyből láttunk barnát és kéket, minden esetben eltérő színű reverrel ellátva és kombinálva egyenes szabású nadrágokkal, mellényekkel és V nyakú felsőrészekkel. Kell ennél több?

 

A hölgyek pedig, ahogy a meghívóban is állt, ténylegesen Párizsban érezhetik magukat, köszönhetően a műszőr kabátoknak és kabátkáknak, melyeket egy vastag, bőr derékövvel jól áttekerve kiemelhetik alakjukat, és még vonzóbbá válhatnak. Az eleganciát alapul véve jelentek meg előttünk az egyenes szabású, fekete nadrágok és kis fekete ruhácskák, könyökig érő, bőrkesztyűkkel, és hogy egyetlen szem se maradhasson éhesen, az abszolút kedvencnek kikiáltott, plisszírozott szoknya ezen az őszön kötelező lesz minden nő ruhatárában!

 

Ismét egy örömteli estén és divatbemutatón vagyunk túl, és őszintén örülünk a ténynek, hogy a maximális hordhatóság jegyében mutatták be az F&F legújabb kollekcióját, melyből szívünk szerint azonnal vennénk is néhány darabot. Az egymással tökéletesen és változatosan kombinálható darabok maximálisan kényelmesnek ígérkeznek, akár a hölgyek, akár az urak számára és talán most először, már a tavasz derekán várjuk az őszt.

 

Székely Krisztina

Fotók: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»