Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. május 28.

Felejthető Fashion Deluxe

Úgy látszik, az, hogy divatbemutató van a Boscolo New York Palace rendezvénytermében, nem jelent garantált sikert. Hiába a nívós környezet, hiába a nagy dizájnernevek, ha a ruhaköltemények szokványosak; a Fashion Deluxe 2011 második felvonását így már korántsem teltházas közönség követte figyelemmel.


Értékelendő a próbálkozás, hiszen ott volt a május 25-ei estén számos, híresebb és egyelőre kevésbé híres tervező. Még zenei produkcióval is kedveskedtek nekünk a szervezők Báder Mária énekesnő személyében. Valahogy azonban mégsem nyerte el a tetszésünket a program, és ahogy körülnéztünk, úgy láttuk a többi néző arckifejezésén is,  hogy nem vagyunk egyedül e véleményünkkel.

Azt már megtanulhattuk, hogy a 18 órai kezdés „divatbemutató-nyelven” valójában 19 órát jelent, 19 órai érkezésünkkel viszont már csak a lépcső tetején egyensúlyozva, néhány váll közt átkukucskálva tudtuk végignézni az első, elég hosszúra nyúlt felvonást.

Matliák Eszter

Matliák Eszter kollekciójában matrózos ruhák változatait tekinthettük meg; a gyakran előforduló kék, fehér és piros színek mellett többször is felbukkantak az arany árnyalatai. A letisztult vonalvezetésű, ízléses outfiteket mind szépnek találtuk, de igazából egyedit, újat egyiken sem láttunk.

 

Green Culture

A Green Culture ruhadarabok tervezése során a dizájner, Dr. Szabó Krisztina a szabó-varrónő nagymamájától, valamint inka és maja ihletésekből nyerte inspirációját, amelyet egy ökodivatos kollekcióban használt fel. A kék és fehér színek gyakori használatával váltak a viseletek extravaganciától mentesen is kellemes kinézetűvé, azonban nagy szerelem egy ruhadarab iránt sem lángolt fel bennünk.

 

Szépligeti Ágnes

Nagymacskák hűvösségét vette alapul ruhakölteményeihez Szépligeti Ágnes, így a bemutatott termékein többször is láttunk párduc- és egyéb állatmintás anyagokat. Attraktívaknak mondhatjuk az outfiteket, viszont hosszuk nem mindig volt szerencsés: az egyik darabról nem tudtuk eldönteni, hogy póló, vagy dressz funkcióját kívánja-e betölteni, csak annyira jutottunk, hogy így helytelen a kivitelezés.

 

Hecendorfer Tímea

Hecendorfer Tímea szexis menyasszonyruhákat ígért prezentálni, amelyek esküvőn kívüli hordásra is megfelelőek lehetnek. A látott ruhaköltemények – hiába a  csipkék, szatén, rózsadíszek, sliccelt fazonok és fűzők - azonban nem sikerültek olyanra, hogy a Nagy Naphoz illőnek tudjuk őket képzelni, viszont az elegáns alkalmakra való koktélruha kategóriájának sem a legjobb megtestesítői. A piros menyecskeruha szépségét azért mi is elismerjük.

 

Király Tamás

Az első felvonást Király Tamás munkái zárták. Nehéz lenne definiálni mind a ruhaneműk pontos megnevezését, mind stílusát. Karácsonyfadíszekkel dekorált, merev műanyag elemek összeillesztésével készített jelmezekben produkálták magukat a modellek a kifutón; talán megelevenedett, mérges, vadul szurkálódó rózsákat szimbolizálva.

 

Essende

Mire az Essende kollekcióval - azon belül egy Kate Mosstól ellesett cigarettázással - megkezdődött a második felvonás, bőven akadt ülőhely is a megcsappant közönség sorai közt. Ecker Szilviát a Sweet Dreams és a tavasz inspirálta kollekciója tervezésében, a látott ruhákról nekünk viszont inkább pár képviselőfánk és sütibaba jutott eszünkbe: habos-babos ruhaköltemények töméntelen fodorral, szaténnal és csillogással.

 

EXP Fashion

Az EXP Fashion nem spórolt a stílusokkal. Bőséges választék terült elénk a kifutón, a Moonlight kollekció egyaránt tartalmazott futurisztikusabb, geometriai alakzatokból összeállított viseleteket és elegáns, nőies, ámde visszafogottabb darabokat is. Fantázia, igényesség, minőség és ízlés jellemzett minden dresszt, de a sokféleség kissé koncepciótlanná tette a látottakat.

 

Le Corset

Fűzők lepték el a színpadot a Le Corset gondozásában. Papp János nem titkolt célja e show-val is divatba hozni a merevítős felsőket. Dús idomokkal rendelkező modelljein azonban igencsak előnytelenül mutattak a fűzők, a lányok dekoltázsa a túlságosan szűk ruhadarabok mentén szinte kibuggyant. A negatív látványt tovább rontotta a rossz helyen landoló keblek mellett, hogy az elegáns felsőhöz pamut cicanadrágot vagy alsó tagozatosoknak való biciklisnadrágot viseltek a hölgyek. A leggings inkább alsóruházat, nem kellene önállóan viselhető nadrág funkcióját betöltenie! A szőrmékről nem is beszélve: néhai rókát, valamint pihe-puha kisemlősök földi maradványait nem szívesen látjuk ruhaneműként felhasználva. Az egyedi cipők viszont telitalálatos esztétikai élményt nyújtottak.  

 

Léber Barbara

Utolsóként Léber Barbara dresszeit tekinthettük meg. Az Aqua kollekciót rövid időn belül harmadik alkalommal láttuk; a bemutatott ruhákat most is szépnek találtuk, de a megunhatatlanság már nem vonatkozik a szintén harmadszor hallott aláfestő zenére. Plusz erős a gyanú, hogy a sokadszor viselt ruhák nem jártak a tisztítóban a bemutatók között, látva az egyik outfit ágyéktáján éktelenkedő foltokat...

 

Látszott az igyekezet a rendezvényen, de sikerülhetett volna sokkal jobban az este. A számos kollekcióban rendre találtunk túl átlagos, túl elvont, túl elméretezett vagy előnytelen ruhakölteményeket. Bár minden divattervező saját maga válogatta ki show-jához a számára szükséges lányokat, sőt, még Való Világ villalakót és kisgyerekeket is szerepeltettek a kifutón, valamint a tervezők is színpadra léptek,   program folyamán szereplő közel 100 modell mégsem mind nyújtott profi színvonalat.

Azért így is volt, amiben végig tudtunk gyönyörködni: a Revlon fodrászai és az Il Makiage sminkesei minden kollekcióhoz eltérő stílusú, de mindig egyedi, látványos, extrém és közben ízléses frizurákkal és make-upokkal látták el a modelleket. Összességében nem nyújtott a várakozásainknak, valamint az impozáns helyszínnek megfelelő színvonalat a Fashion Deluxe 2011.

Persze talán azért ért minket csalódás a bemutatókat illetően, mert ezúttal nem láttuk a divateseményeken már-már elmaradhatatlan Kiszel Tündét, vagy nem hallhattuk a mostani show-kon unásig előadott Summer Sisters-féle Hush hush dalt...

Doroszlai Beáta

Fotók: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»