Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. június 20.

Vienna Fashion Night

Kellemes és nem csak öncélú renendezvényre invitálták szerkesztőségünket Bécsbe, a Vienna Fashion Night-ra, így egyszerre tudtunk jótékonykodni és vásárolgatni is, miközben számos közép-európai divattervező, valamint Jil Sander kollekcióját nézhettük meg az osztrák fővárosban.

Bécs híres sétálóutcájában, a Grabenben nappallá változott a 2011. június 15-ei este: helyiek, turisták és a divatvilág nagyjai lepték el a környéket, hogy minél többen láthassák a közép-európai országok legjobb dizájnerjeinek munkáit a hangulatos szabadtéri rendezvényen.

Koraeste vette kezdetét a mycentrope.com bemutató-sorozat, melyben először szlovák ruhadarabokat tártak a szemünk elé. Lenka Srsnová kollekciója játékos formában ötvözte az eleganciát és a bohém megjelenést, amelyhez a tervező bátran használt rikító színeket és játékfigurás kiegészítőket. Andrea Martini is előszeretettel bolondította meg alkalmi viseleteit vakító harisnyákkal. Szlovákia harmadik képviselője, Izabela Komjati azonban nyugodt, letisztult pasztell árnyalatokat, főként levendulaszíneket és légies dresszeket küldött kifutóra.

Lenka SrsnováAndrea MartiniIzabela Komjati

Csehország is három dizájner kollekcióit vonultatta fel, tervezőnként néhány outfitet bemutatva. Megtekinthettük így Veseta komorabb, méltóságteljességet követelő ruháit, amelyeket Tatiana kislányosabb, bájos fekete-fehér dresszei követtek. Hana Havelková pedig ébenfekete, egységes stílust, de hozzá különböző fazonokat képviselő ruhakölteményeket prezentált a színpadon.

VesetaTatianaHana Havelková

Harmadikként következtek Magyarország neves divattervezői Reök Cecília, Léber Barbara és Makány Márta személyében. Az ÖKO-designtól sötét farmer és fehér pamut anyagok fiatalos, kellemes kombinációját láthattuk, Léber Barbara pedig a már jól ismert Aqva kollekciójának légies, pasztellrózsaszín darabjait hozta Bécsbe. Végezetül Makány Márta outfitjei, velük pedig töméntelen, de buja és nőies fodor lepték el a kifutót.

ÖKO-designLéber BarbaraMakány Márta

A következő show-t Windsor nyújtotta a közönség számára, jellegzetes kerek napszemüveges, bohókás tizenéveseket idéző felöltőivel, utána pedig Weiss laza lenvászonjai és pamut outfitjei kerültek főszerepbe. A soron következő Schella Kann kollekció csizmával viselt könnyű dresszekből állt, amelyek összetekert kendőkként ölelték körbe a modelleket.

WindsorWeissSchella Kann

Ezután pedig a Dressroom lezser, fiús outfitjeit tekinthettük meg. Sterngrasse 4 nyári estékre való koktélruhákat és alkalmi öltözeteket vonultatott fel előttünk, míg utánuk a Diesel Black Gold farmereket és lukacsos felsőket varázsolt elegánsabbá bőr és irha darabok hozzáadásával.

DressroomSterngrasse 4Diesel Black Gold

Mindezek után pedig az osztrákok nagy büszkeségének, Thomas Khirchgrabner Liska márkájának narancssárga, szürke és bézs prémjeit csodálhattuk meg csillogó ruhaneműkkel ötvözve – a kollekció akkor nyerte volna el igazán a tetszésünket, ha egy állatot sem kellett volna megnyúzni ezekért a remek darabokért.

LiskaLiskaLiska

Végül a várva-várt Jil Sander kollekció is elérkezett a színpadra, hogy a megfáradt közönséget garantáltan felébressze rikító, ragyogó, szinte már szemfájdítóan fluoreszkáló felöltőivel. A nem itt nem számított, férfi és női viseletek vegyesen tárultak elénk, vakítóbbnál vakítóbb pink, narancs, lila, zöld, kanárisárga és kék árnyalatokban, randomszerű kombinációkba keveredve egymással.

Jil SanderJil SanderJil Sander

A papagájszínek mellett az extremitás is fokozódott a fazonokban: meglepően rövid férfinadrágok és feltűnő neontalpú cipők éppúgy elénk tárultak, mint ahogy sátorformájú kismamaruhák és ormótlan, az alakot nem éppen előnyösen hangsúlyozó, de imádnivalóan vidám tarka outfitek is.

Jil SanderJil SanderJil Sander

A szórakoztatás mellett nemesebb célt is képviselt a program: a helyszínen kapható jótékonysági táskák megvásárlásával minden jelenlévő támogatni tudta az UNICEF munkáját. Az Egyesült Nemzetek Gyermeksegély Szervezetéhez befolyt összegből Afrika legszegényebb területeinek oktatását fejlesztik majd. A rendezvény során átadta továbbá Kiera Chaplin, Charlie Chaplin unokája azt a 15 000 eurós csekket, amely az iskolaépítési projekt megsegítésére gyűlt össze Claudia Schiffer UNICEF jótékonysági programja részére.

A meghívóban összefoglalt információkkal ellentétben nem jelent meg az eseményen a beígért sztárvendég, Monica Cruz, de így is volt elég program és látnivaló, amiért érdemes volt a jótékony szórakozás részeseivé válnunk.

A házigazda, Doris Golpashin az év divattervezőjének és az év modellügynökségének járó díjat is átadta.

Szerencsére a vizuális élmények kielégítőek voltak, így verbális információk nélkül is remekül éreztük magunkat. Még akkor is megérte elmenni a Vienna Fashion Night-ra, ha a divatbemutató-sorozat miatt lemaradtunk a holdfogyatkozásról.

Doroszlai Beáta

Fotók: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»