Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011 október 12.

Manier Munkamánia

Németh Anikó kollekciói és bemutatói sosem egy átlagos vagy megszokott képet tárnak elénk, mindig valami különlegeset kapunk, egy kicsit gondolkozni és értelmezni kell a látottakat. Nincs ez másként a Munkamánia névre keresztelt show-val sem, ami kevésbé volt performansz jellegű a megszokottnál, de ettől függetlenül az unalom és egyszerűség messze kerülte a Millenáris Teátrum hatalmas terét.

„Amikor ezt a kollekciót terveztem, ajánlásokat szerettem volna megfogalmazni az öltözékekben a munka világában (is) élő nőknek a business womenektől a traktoristalányokig. Titkárnőket láttam és brókernőket, orvosokat, országgyűlési képviselőket és Magyarország első miniszterelnök asszonyát” - szólt a sajtóközlemény, mi pedig kíváncsiak lettünk, a Manier vajon hogy képzeli a dolgos hétköznapokat?

Eleinte nehéz volt a látottakat értelmezni a koreográfia kuszasága miatt: egy hatalmas, négy szögletű térben, a modellek éles vonalakban jártak egyik sarokból a másikba, keresztül és átlósan, de sosem ugyanúgy. A ruhák mellett épp ez adta a bemutató egyediségét. Először két modell jelent meg a színfalak mögül, majd mikor a tér feléhez értek, még kettő követte őket, kínosan ügyelve rá, hogy sehol és semmiképp ne menjenek egymásnak, ne keresztezzék egymás útját. Megvalljuk őszintén, fogalmunk sincs ezt hogy sikerült elkerülni, és az egész estét kivitelezni, mi biztosan elvesztünk volna a kusza vonalakban.

Manier

És ha ez még nem lenne elég a nagyérdeműnek: a bemutató végén, a zene ritmusának megszűnésével a modellek is megálltak egy helyben, ezzel élő szobrokká válva, hogy mindenki közelről megnézze őket és a ruhákat. Eleinte bátortalanul indult el néhány néző, de rövid időn belül a tömeg közepén már szinte a modelleket sem láttuk a vendégseregtől. Örültünk ennek a nem várt ajándéknak, mert így tényleg testközelből tekinthettük meg a kreációkat, megnézhettük az apró trükköket, megfoghattuk az anyagokat, melyre egyébként csak a showroomokban van lehetőség.

Manier

A ruhákban a játékosság és nőiesség egyaránt megjelent, mindezt a szigorú irodai viselettől kicsit elszakadva, de legtöbbször vállalható és viselhető formában. A komorabb, sötétebb, téli színeket kiegészítendő és olykor felváltandó, vidám anyagok, szabások tarkították a ruhákat, melyek jelzőjeként a sikkes hétköznapokat tudnánk elképzelni. Ennél konkrétabban nehéz szavakba önteni az outfiteket, mivel szinte felsorolhatatlan mennyiségűt láttunk, helyettünk beszéljenek a képek és egy rövid image film!

ManierManierManierManierManierManierManierManierManierManierManierManier

Székely Krisztina

Fotók: Tőke László


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Je suis Belle futurisztikus gyöngyei és a Nubu letisztult formavilága»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Szegedi Kata expresszionizmus és grunge ihletésű kollekciója.»»

Budapest Fashion Nights 2013

Reneszánsz Manier!»»

Marie Claire Fashion Days 201...

Idén is volt Marie Claire Fashion Days, immáron 3. alkalommal! »»

Gellért, a divat strandja!

Azok a csodás '40-es, '50-es évek!»»

Divatbemutató rovarokkal

Rovarmintás ruhadarabok Szilas Ritától»»