Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. március 7.

Budapest Essential Looks – 1. nap folytatás

A Budapest Essential Looks első napja további három fiatal, ám talán már ismertebb tervező bemutatkozásának színtere volt, ezúttal az Annaeva, a Nubu és az Artista kollekcióiból szemezgetünk.

Folytatjuk a Budapest Essential Looks első napjának felidézését. A korábbi három márka, Szerencsés Gabó, Kepp Showroom és Tomcsányi Dóri agya kicsit egy rugóra járt az idei tavaszi/nyári kollekció elkészültekor, legalábbis a színek, az anyagok és a sportosság tekintetében mindenképp. A most bemutatott három újabb csapat is illeszkedik az előző gondolkodásmódokhoz, úgy tűnik, a magyar dizájnereknél idén a lezserség lesz a trendi, mely egyesül némi eleganciával.

Annaeva

A korábbi év fiatal divattervezője díj nyertese, az Annaeva tervező duóval már több ízben is találkozhattunk, voltak már a Marie Claire Fashion Days kifutóin és a Krea friss diplomásai között is. A most prezentált kollekciójuk igazán színesre sikeredett a stílusok és vonalak tekintetében. A magasított derekú, lábszárközépig érő nadrágok és kényelmes felsőrészek ugyanúgy helyet kaptak a sorban, ahogy a szűk, igazán nőies ruhák és bő szoknyás ruhácskák is. Az egyszerű, letisztult vonalú outfitek mellett trükkös, esetenként sokat sejtető darabok vonultak a színpadon, kezdetben világos, bézs, lazac, szürke színekben, majd sötétebb árnyalatokban, mint a fekete.

AnnaevaAnnaevaAnnaeva 

Nubu

Garami Judit, a Nubu tervezőjének ötletei sem ismeretlenek előttünk, hiszen a tavalyi Essential Looks tervezői között is helyet kapott, ahogy a Marcie Claire Fashion Days keretein belül is bemutatott már. Judit is csatlakozott a sorba a bézs, fehér és szürke árnyalatokkal, kiegészítve némi feketével és sárgával, valamint az anyagok tekintetében is a korábban felvonult tervezőkhöz, pluszként hozzá adva a gyűrt muszlin matériát. A modellek lezser, sportosan elegáns darabok voltak, melyek különlegessége a változatos geometriai szabásokban rejlett.

NubuNubuNubu 

Artista

A számos szakmai elismeréssel rendelkező tervező csapat, akiket szintén ismerhetünk korábbról, ezúttal az anyagok játékosságára alapozott. A víz fodrozódásához hasonló részletek mellett a sokszor gyűrt matériák és nyomott mintás felsőrészek, szoknyák is megjelentek. A színeiben inkább közép tónusoktól induló, sötét színekbe hajló kollekció legtöbb darabja a korábban is látott lazaságot és kényelmet sugallta, ám néha az egész átalakult egy nagyon nőies, kifinomult vonalba. Az egyszerű és klasszikus vonalakat bátran egyesítették némi különlegessel - talán extrémmel -, így lett a tour egységes.

ArtistaArtistaArtista 

Epilógus

Ha csak a fiatal magyar tervezők ruháira alapozunk, akkor is tudunk magunknak megfelelő ruhákat válogatni a tavaszi-nyári időszakra, ám túlzottan változatos ruhatárat talán nem tudunk kialakítani. Az egységes színek mellett hiányoltuk a külföldi példák alapján már megkedvelt élénk árnyalatokat, akár a sárgákat, akár magát az oly népszerű colour blocking vonalat. Az viszont biztos, hogy ezekben a ruhákban nem fogjuk magunkat kényelmetlenül érezni, hiszen szinte mindegyik a kényelemre alapoz, mely a nyári melegben biztosan előny.

 

Székely Krisztina

Fotók: Holecz Endre 


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»