Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. március 7.

Budapest Essential Looks – 1. nap folytatás

A Budapest Essential Looks első napja további három fiatal, ám talán már ismertebb tervező bemutatkozásának színtere volt, ezúttal az Annaeva, a Nubu és az Artista kollekcióiból szemezgetünk.

Folytatjuk a Budapest Essential Looks első napjának felidézését. A korábbi három márka, Szerencsés Gabó, Kepp Showroom és Tomcsányi Dóri agya kicsit egy rugóra járt az idei tavaszi/nyári kollekció elkészültekor, legalábbis a színek, az anyagok és a sportosság tekintetében mindenképp. A most bemutatott három újabb csapat is illeszkedik az előző gondolkodásmódokhoz, úgy tűnik, a magyar dizájnereknél idén a lezserség lesz a trendi, mely egyesül némi eleganciával.

Annaeva

A korábbi év fiatal divattervezője díj nyertese, az Annaeva tervező duóval már több ízben is találkozhattunk, voltak már a Marie Claire Fashion Days kifutóin és a Krea friss diplomásai között is. A most prezentált kollekciójuk igazán színesre sikeredett a stílusok és vonalak tekintetében. A magasított derekú, lábszárközépig érő nadrágok és kényelmes felsőrészek ugyanúgy helyet kaptak a sorban, ahogy a szűk, igazán nőies ruhák és bő szoknyás ruhácskák is. Az egyszerű, letisztult vonalú outfitek mellett trükkös, esetenként sokat sejtető darabok vonultak a színpadon, kezdetben világos, bézs, lazac, szürke színekben, majd sötétebb árnyalatokban, mint a fekete.

AnnaevaAnnaevaAnnaeva 

Nubu

Garami Judit, a Nubu tervezőjének ötletei sem ismeretlenek előttünk, hiszen a tavalyi Essential Looks tervezői között is helyet kapott, ahogy a Marcie Claire Fashion Days keretein belül is bemutatott már. Judit is csatlakozott a sorba a bézs, fehér és szürke árnyalatokkal, kiegészítve némi feketével és sárgával, valamint az anyagok tekintetében is a korábban felvonult tervezőkhöz, pluszként hozzá adva a gyűrt muszlin matériát. A modellek lezser, sportosan elegáns darabok voltak, melyek különlegessége a változatos geometriai szabásokban rejlett.

NubuNubuNubu 

Artista

A számos szakmai elismeréssel rendelkező tervező csapat, akiket szintén ismerhetünk korábbról, ezúttal az anyagok játékosságára alapozott. A víz fodrozódásához hasonló részletek mellett a sokszor gyűrt matériák és nyomott mintás felsőrészek, szoknyák is megjelentek. A színeiben inkább közép tónusoktól induló, sötét színekbe hajló kollekció legtöbb darabja a korábban is látott lazaságot és kényelmet sugallta, ám néha az egész átalakult egy nagyon nőies, kifinomult vonalba. Az egyszerű és klasszikus vonalakat bátran egyesítették némi különlegessel - talán extrémmel -, így lett a tour egységes.

ArtistaArtistaArtista 

Epilógus

Ha csak a fiatal magyar tervezők ruháira alapozunk, akkor is tudunk magunknak megfelelő ruhákat válogatni a tavaszi-nyári időszakra, ám túlzottan változatos ruhatárat talán nem tudunk kialakítani. Az egységes színek mellett hiányoltuk a külföldi példák alapján már megkedvelt élénk árnyalatokat, akár a sárgákat, akár magát az oly népszerű colour blocking vonalat. Az viszont biztos, hogy ezekben a ruhákban nem fogjuk magunkat kényelmetlenül érezni, hiszen szinte mindegyik a kényelemre alapoz, mely a nyári melegben biztosan előny.

 

Székely Krisztina

Fotók: Holecz Endre 


Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

Vásárlás mindenekfelett

Önvizsgálat a boltkórosságtól a felüdülésig»»

Moss Collection - 7 év után ú...

Kate Moss 7 év után újra tervezőasztalhoz a Topshop oldalán!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Daalarna 2014

Hófehér díszletek között, 34 méter hosszú kifutón végigvonulva kápráztattak el Benes Anita modelljei.»»

Budapest Fashion Night 2014

Csodás ruhák nőknek és férfiaknak a Nagy Ágota Collection 2014-gyel és a Galamb szabósággal»»

Hrivnák Tünde formaruhákat te...

Az új szállodai formaruhák üzenete a régi korok és az új idők értékeinek összefonódását jelzi.»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Hordható sikk Nanushkánál, mesteri szabások a Use-nál, kreatív kalapok az Anda kifutóján.»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Je suis Belle futurisztikus gyöngyei és a Nubu letisztult formavilága»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Szegedi Kata expresszionizmus és grunge ihletésű kollekciója.»»