Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. március 7.

Budapest Essential Looks – 1. nap folytatás

A Budapest Essential Looks első napja további három fiatal, ám talán már ismertebb tervező bemutatkozásának színtere volt, ezúttal az Annaeva, a Nubu és az Artista kollekcióiból szemezgetünk.

Folytatjuk a Budapest Essential Looks első napjának felidézését. A korábbi három márka, Szerencsés Gabó, Kepp Showroom és Tomcsányi Dóri agya kicsit egy rugóra járt az idei tavaszi/nyári kollekció elkészültekor, legalábbis a színek, az anyagok és a sportosság tekintetében mindenképp. A most bemutatott három újabb csapat is illeszkedik az előző gondolkodásmódokhoz, úgy tűnik, a magyar dizájnereknél idén a lezserség lesz a trendi, mely egyesül némi eleganciával.

Annaeva

A korábbi év fiatal divattervezője díj nyertese, az Annaeva tervező duóval már több ízben is találkozhattunk, voltak már a Marie Claire Fashion Days kifutóin és a Krea friss diplomásai között is. A most prezentált kollekciójuk igazán színesre sikeredett a stílusok és vonalak tekintetében. A magasított derekú, lábszárközépig érő nadrágok és kényelmes felsőrészek ugyanúgy helyet kaptak a sorban, ahogy a szűk, igazán nőies ruhák és bő szoknyás ruhácskák is. Az egyszerű, letisztult vonalú outfitek mellett trükkös, esetenként sokat sejtető darabok vonultak a színpadon, kezdetben világos, bézs, lazac, szürke színekben, majd sötétebb árnyalatokban, mint a fekete.

AnnaevaAnnaevaAnnaeva 

Nubu

Garami Judit, a Nubu tervezőjének ötletei sem ismeretlenek előttünk, hiszen a tavalyi Essential Looks tervezői között is helyet kapott, ahogy a Marcie Claire Fashion Days keretein belül is bemutatott már. Judit is csatlakozott a sorba a bézs, fehér és szürke árnyalatokkal, kiegészítve némi feketével és sárgával, valamint az anyagok tekintetében is a korábban felvonult tervezőkhöz, pluszként hozzá adva a gyűrt muszlin matériát. A modellek lezser, sportosan elegáns darabok voltak, melyek különlegessége a változatos geometriai szabásokban rejlett.

NubuNubuNubu 

Artista

A számos szakmai elismeréssel rendelkező tervező csapat, akiket szintén ismerhetünk korábbról, ezúttal az anyagok játékosságára alapozott. A víz fodrozódásához hasonló részletek mellett a sokszor gyűrt matériák és nyomott mintás felsőrészek, szoknyák is megjelentek. A színeiben inkább közép tónusoktól induló, sötét színekbe hajló kollekció legtöbb darabja a korábban is látott lazaságot és kényelmet sugallta, ám néha az egész átalakult egy nagyon nőies, kifinomult vonalba. Az egyszerű és klasszikus vonalakat bátran egyesítették némi különlegessel - talán extrémmel -, így lett a tour egységes.

ArtistaArtistaArtista 

Epilógus

Ha csak a fiatal magyar tervezők ruháira alapozunk, akkor is tudunk magunknak megfelelő ruhákat válogatni a tavaszi-nyári időszakra, ám túlzottan változatos ruhatárat talán nem tudunk kialakítani. Az egységes színek mellett hiányoltuk a külföldi példák alapján már megkedvelt élénk árnyalatokat, akár a sárgákat, akár magát az oly népszerű colour blocking vonalat. Az viszont biztos, hogy ezekben a ruhákban nem fogjuk magunkat kényelmetlenül érezni, hiszen szinte mindegyik a kényelemre alapoz, mely a nyári melegben biztosan előny.

 

Székely Krisztina

Fotók: Holecz Endre 


Bőr variációk Fink Evelinnel

A tervezőnő ezúttal művészeken mutatta be legújabb kollekcióját a Berekai Art Stúdióban.»»

Gellért, a divat strandja!

Díjátadó Fashion Show! »»

Delacier x Vikman Anna

A két tervező közös kollekcióval ünnepelték a márkák születésnapjait.»»

Filmszalagra vett divat

A divat videók egyre nagyobb teret hódítanak maguknak. Te ismered már a legjobbakat?»»

FashionTime on Facebook
1234567»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»

A francia mesterek - Elle Fas...

Az Elle magazin Magyarországra csábított három rangos tervezőt és kollekciót!»»

H&M Conscious...

... hogy tudatosan legyünk trendik!»»