Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. március 10.

Daalarna 2012 tavasz/nyár bemutató

A tavasz végérvényesen beköszöntött, süt a nap, lassan a fák is rügyeznek, ezzel elérkeztünk a jegyes párok kedvenc időszakához: az esküvő szezonhoz. Vajon mi lehetne még aktuálisabb, mint egy divatbemutató, amelyen a menyasszony ötletet, de legalábbis ihletet kap a nagy napi viseletéhez? A Daalarna 2012-es tavaszi/nyári bemutatóján jártunk.

Örömmel vártuk a VAM Design Centerben megrendezett bemutatót, melyet bár már láttunk éppen egy héttel korábban a Budapest Essential Looks keretein belül, de – és itt most had legyünk egy picit szubjektívek – ezekből a csodálatos ruhákból egyszer nem elég!

A különlegességre vágyóknak

…ajánljuk a bemutató első részében felvonult, szoborszerű ruhákat. A rövid szoknyás ruhácskák egytől egyig váll és pánt nélküli változatban sorakoztak egymás után, melyek különlegessége egyrészt az azonos vagy ellentétes színű csipke betétek voltak, másrészt maguk az anyagok. Az ötletes anyaghalmozásoknak köszönhetően a ruhák valóban finoman megmunkált köveknek tűntek, melyek megfelelő alapanyagai egy szobornak.

Daalarna 

Csupa csipke

Szinte nem telik el úgy esküvő, hogy a csipke meg ne jelenne valamilyen formában a ruhán. De ki mondta, hogy nem lehet az egész ruha csupa csipke?! Persze, hogy lehet, akár tetőtől talpig, akár rövid változatban, akár csak díszítésként felhasználva. Természetesen a test színű alsó réteg elengedhetetlen, hacsak nem akarunk a nagy napon villantani.

DaalarnaDaalarnaDaalarna 

Finomra hangolva

Az igazán kifinomult, magabiztos vagy éppen sejtelmes hölgyek egészen biztosan megtalálják a kedvükre valót a következő tourból. Az eleinte hófehér, később kapucsínóbarnába hajló kompozíciók között találkoztunk visszafogott, semmit meg nem mutató, és igazán kihívó, mélyen dekoltált és hasított menyasszonyi ruhával is. Az igazi kérdés velük kapcsolatban, hogy ki mennyire bátor a nagy napon egy csupa fodor, esetleg egész lábat megmutató ruhához, és ki esküszik inkább a kevesebb néha több elvre?

DaalarnaDaalarnaDaalarna 

Az élet színesben

A következő, színekben gazdag ruhák nem kizárólag az oltár elé lettek teremtve, koszorúslányoknak, tanúknak, örömanyáknak vagy esetleg az esküvőtől eltérő, bármilyen alkalom megfelelő kellékei lehetnek. A minimalista és egyszerű vonalvezetésű ruhák fő erénye a színük. Az egyedül deréktájban, egy vékony övvel megtört gyönyörű esésű outfitek megnyújtják az alakot, a mélyen dekoltált változatok pedig a nyakra és arcra helyezik a hangsúlyt.

DaalarnaDaalarnaDaalarna 

Tradicionális esküvőkre

A klasszikus, hófehér vagy ekrü színeket és hatalmas szoknyákat kedvelőknek sem kell csalódniuk, akad itt nekik is látnivaló! A taft és szatén anyagokból készült, hol rövid, hol hosszú ruhák egységesen az eleganciára és a tradicionális megjelenésre hajaztak, ám több közös vonást nehéz bennük felfedezni. Némely virágos rátéttel, némely strasszokkal volt kiemelve, de akadt olyan is, amely áttetsző anyaga miatt volt különleges.

DaalarnaDaalarnaDaalarnaDaalarnaDaalarnaDaalarna 

Mivel az emberek és stílusaik igencsak különbözőek, ezért nincs két ugyanolyan menyasszony sem. Benes Anita mindenkire gondolt: a tradicionális ruhák mellett tervezett igazán kihívó, egyszerű vagy éppen különleges ruhát. Ha a nagy naphoz közeledve mégsem sikerül választani közülük, az sem gond, Anitának nagy rutinja van a ruhák kombinálásában és személyre szabásában.

Székely Krisztina

Fotók: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»