Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. április 7.

Újra gombolt tervezők 

Ahogy korábban ígértük, a versenyzők kollekciói után most lássuk a már ismert tervezők 2012/13-as őszi/téli kollekcióit!

A Gombold újra! – Divat a magyar 2.0 bemutatóján ezúttal különbontva kaptuk a divatot: a meghívott tervezők legújabb kollekciói után érkeztek a versenyzők magyarságot hirdető ruhái és tervei. Kuriózumnak is nevezhetnénk az este ezen részét, hiszen emlékezetünk szerint Magyarországon mindig csak az aktuális szezonnak megfelelő bemutatókkal találkozhattunk. Eddig!

Abodi Dóra

Abodi Dóra kollekciójára a legjellemzőbb ezúttal a szőrme, a toll és a bőr használata, valamint a csillogás minden nemű kihasználása. Az olykor színes, de mindig változatos darabok igazán kívánatosak és különlegesek, a kabátok pedig a hétköznapokba is könnyedén beilleszthetők. Dóra az, aki a fantáziája és kreativitása szárnyalásával olyat alkotott, amelyről büszkén és bátran állíthatjuk: messze túlnő minden magyar tervezőn és biztos helye van a külföldi piacon.

Abodi DóraAbodi DóraAbodi Dóra 

Mojzes Dóra

A Mojzes Dóra által kifutóra vitt gyapjú kabátok, lágy esésű aljak és szűk szoknyák igazán ördögire sikeredtek. Minderre természetesen rásegítettek a modellek vállán elhelyezkedő szarvacskák, illetve a fejdíszek is, ahogy a ruhák türkiz rátétei is. A hangulat mellett mindezek éles kontrasztot is vágtak a hatalmas feketeségbe.

Mojzes DóraMojzes DóraMojzes Dóra 

Kata Szegedi

Csillogó és áttetsző anyagok, merész kivágások variálása, kontrasztos színű zipzárak, merész rátétek és ugyanilyen merész, de lágy szabások – ez Szegedi Kata kollekciója. A leginkább sötét színekben felvonuló ruhákon nagy ellentéteket szültek a zipzárak, melyeket még az itt-ott elhelyezett kivágások is erősítettek.

Kata SzegediKata SzegediKata Szegedi 

Benus Dániel

Benus Dániel nem kombinálta és nem gondolta túl a dolgokat, egyszerűen adott egy perspektívát a férfiaknak, amit mindennap és bármely nap használhatnak. Mindezt military stílusban, csizmákkal és tökéletesen kombinálható formában, néha színekkel, néha csak egyszerű, de nagyszerű kötött pulóverekkel.

Benus DánielBenus DánielBenus Dániel 

Konsánszky

Irodai viselet – nem több és nem kevesebb. Mindezt azonban hol laza, hol szexi, hol pimasz modorban kivitelezve, élénk színek nélkül, de csakis olyan hölgyeknek, akik hosszú és kecses lábakkal bírnak.

KonsánszkyKonsánszkyKonsánszky 

Artista

A nyomott minták és színek ellenére is úgy éreztük, hogy unatkoztunk az Artista kollekcióját nézve. Az eddig felsorakoztatott tervezőkkel ellentétben, itt nem éreztük sem az összeszedettséget, sem a konkrét irányvonalat, láttunk viszont túlbonyolításokat, elnagyolt vonalakat és furcsa kombinációkat. Mint például azt a fekete szettet, melynek gyűrött anyagú nadrágja határozottan csorbította az elegancia vonalát, ráadásul a felsőrész ferde zipzárja és fél váll kiemelése mellé a combközépig érő blézer alj már talán kicsit sok volt.

ArtistaArtistaArtista 

Kepp Showroom

Szürke és citromságra, semmi más a színek területén. De nem is kellett több, hiszen a két árnyalat annyira passzolt egymáshoz, hogy szinte már a tökéletességet éreztük megelevenedni. Ráadásul a gondosan kidolgozott ötletek abszolút életre keltek a modelleken, a ruhákon diszkréten megbúvó rátétek pedig ellensúlyozták az egyenes vonalú szabásokat.

Kepp ShowroomKepp ShowroomKepp Showroom 

Tomcsányi Dóri

Ha eddig esetleg hiányoltuk volna a színeket, hát most megkaptuk! Kékek, szürkék, zöldek, türkizek minden mennyiségben a kifutón, térd zoknikkal és éles vonal kiemelésekkel, melyektől kissé sportos irányba terelődtek az outfitek. A kivágások már több tervezőnél is megjelentek ezen az estén, ezúttal a hátakon láthattunk szabadon hagyott részeket.

Tomcsányi DóriTomcsányi DóriTomcsányi Dóri 

Sármán Nóra

Nóra valószínűleg a mutassunk minél többet elv követője lehet, legalábbis a ruhái erről árulkodnak. Az áttetsző anyagok mellett csipkét és merész kivágásokat láthattunk, melyekről egy zártkörű, vágyaktól izzó este képe jutott eszünkbe. A színeiben visszafogott, fekete és fehér ruhákat hétköznapra egyáltalán nem ajánlanánk egyetlen hölgynek sem.

Sármán NóraSármán NóraSármán Nóra 

Lakatos Sándor

Sándor kollekcióján egyértelműen látszik, hogy hagyta a képzeletét szárnyalni és olyat alkotni, amit mások nem vagy csak alig mernek. A sakktábla mintájú felsőrész és a szuper csillogó együttes után már egyáltalán nem lepődtünk meg a piros-fehér-zöld csíkos öltönyön, mely az utána következő, betyár mintás outfittel együtt remekül illet a Gombold újra tematikájába. Imádjuk Sándor merészségét, ötleteit és elképzeléseit!

Lakatos SándorLakatos SánrodLakatos Sánrod 

Végszó

Reményekkel teli szívvel távoztunk az este végén, és nem csak azért, mert végre valahára a nemzetközi mintához hasonlóan, hazánkban is egy szezonnal előrébb járunk az aktuálisnál, hanem, mert a tervezők részéről is valami féle újjáéledést láthattunk. Az eddig kicsit talán unalmassá váló márkák hirtelen nagyot és unaloműzőt mutattak, ötletek és fantáziák bontakoztak ki, karoltak egymásba és végül harmóniában végigvonultak a kifutón. Köszönjük a magyar tervezőknek, hogy újra mosolyt csaltak az arcunkra!

Székely Krisztina

Fotók: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»