Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum
2012. június 8.

„Don’t forget to be AWESOME”

A Modart Művészeti és Divatiskola végzős hallgatói idén az Akváriumban vonultatták fel diplomamunkáikat. A mini kollekciókat szakmai zsűri bírálta el, mi pedig összefoglalót adunk Nektek a bemutatóról.

1) Búzás Luca a japán fiatalok minden európai normát átlépő szemléletét jelenítette meg öltözékeiben. Az egyedi technikával készült ruhák anyaga vízlepergető, goretex.

A 2013-as őszi-téli, Don't forget to be AWESOME nevű kollekcióban pufikabát, mellény, szoknya, nadrág és póló is megtalálható. Luca az egyedi megjelenést kereső fiatalok számára ajánlja ruháit, melyek az individuum kifejezéséhez biztos alapot adnak.

2)  Tóth Cecília Tünde a jövő év nyári divatját főként pasztell színű, kényelmesnek tűnő ruhák képében álmodta meg. A Designed by TCT márkanevű kollekció letisztult, egyszerű vonalakkal és formákkal jellemezhető, olykor erősebb színekkel kihangsúlyoz egy-egy részletet.

A nyári forróságra tervezett darabok lágy esésűek, kiemelik a nőiességet, néhol pedig merészen átsejlik a különleges anyag.

3) Brezovits Annát a gótikus és reneszánsz építészet inspirálta, a ruhák formáihoz angyalszobrokat, mintáihoz és a gombokhoz az épületeken lévő vízköpőket vette alapul.

A zömében bőrből készült darabokat a 30-45 éves hölgyek részére tervezte, alkalmi viseletre. A Demons in Heaven kollekcióra jellemző hajtások a kevert szálas anyagnak köszönhetően állnak meg stabilan.

4) Gelléri Mirtill azoknak a sikeres nőknek tervezett kreatív darabokat, akik szeretnének a kötött munkahelyi öltözködésbe izgalmat csempészni.

A ruhák dinamikus kettősséget szimbolizálnak: mind a színekre, mind a formákra jellemző a visszafogott elegancia, bizonyos helyeken viszont olyan színes hímzőtűzések találhatók, melyek tekintetünket a legizgalmasabb részletekhez vezetik el. A mon flick nevű kollekció természetes alapanyagokból készült textíliából született, többnyire hernyóselyemből, pamutból és gyapjúszövetből.

5) Janoschek Angéla 2013 S/S kollekciója bájos, fiatalos és nőies ruhákat vonultat fel.

A rokokó kor hangulatát felidéző darabok leginkább kék és zöld színűek, a mintás anyagok pedig egyszínűekkel vegyülnek. A 15-25 éves nők számára készült ruhákon is megjelennek a díszítőtűzések, jellemző a sok hajtogatás.

6) Horváth Kinga vizsgamunkája jelenítette meg sportos és laza stílust. A ruhák alapszíne a fekete, melyet Kinga vidám, fiatalos színekkel kombinált.

Az öltözékeken feltűnő cipzárak nemcsak funkcionális szerepet játszanak, hanem díszítőelemként is működnek. A kollekció darabjai utcai viseletként, de például sportrendezvényeken, bemutatókon is hordhatók.

7) Garamvölgyi Eszter a japán kalligráfia által inspirált, Dancing Lines nevű 2013-as S/S kollekciója a keménység és lágyság ellentétpárral játszik.

Eszter a formák és színek segítségével örökítette meg ezt a kettősséget: a fegyelmezettség, a szigor a sziluettekben jelenik meg, amit viszont a finom, lágy esésű selymek, illetve az áttetsző, légies muszlinok, organzák ellensúlyoznak. A teljes kontrasztot a fekete-fehér-ekrü színek adják, elérve az ártatlan és egyben szexi hatást.

8) Mechle Viktória a ’60-as évekből merítette diplomamunkája témáját, mégis a 18-28 éves korosztály számára ajánlja a ruhákat. A változatos minta-, és színvilág, valamint a kislányos formák játékossá varázsolják a darabokat.

Viktória pöttyös és saját tervezésű anyagokkal próbálta elérni a ruhák kacér, mégis visszafogott hatását. Kollekciójával a boldog békeidők szabadságát, bolondságát hozza vissza.

9) Az ősi motívumokból építkező MAYA kollekciót a maja piramisok lépcsőzetes felépítése alapján tervezett csíkritmusok, és az élénk színek (narancs, zöld, sárga) teszik dinamikussá.

Tesényi Dóra Wyn kollekciójában ötvözte az ősi és a modern design harmóniáját. A ruhák alapvetően pamutból készültek, emellé Dóra egyedi kötött kelméket tervezett. Az így megalkotott különleges, fiatalos streetwear szettek lezserek, ugyanakkor nőiesek.

A bemutató valamennyi kollekciója emlékezetes ruhákat vonultatott fel, melyekben ötvöződik az ősi és a modern, kontrasztban van a lágy és a merev, összességében mégis viselhető, egyedi és nagyon kreatív alkotásokat láthattunk.

Pesti Zora

Fotók: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«3456789»

Gellért, a divat strandja!

A döntőbe 17 tervező és 4 tervezőpáros jutott. »»

Csinos, csibész La Masni

Bemutatta 2012-es kollekcióját a La Masni!»»

My Very First Collection

Julia Horvath divatbemutatója a Fashion Caféban.»»

By Me Vadász Kollekció - 2012...

A vadászatért is rajongó Sissy császárné kosztümjei ihlették Hrivnák Tündét.»»

Időtálló elegancia Frank Adél...

Fiatalos lendület és ősi technikák a 2012-es tavaszi-nyári kollekcióban!»»

F&F 2012 ősz-tél

Gyakorlatilag Prágából jelentjük»»