Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum
2012. október 29.
 

Kő, papír, olló – Manier 2012/13 FW

A kollekció címéül a Kő-Papír-Ollót választotta a tervező, Németh Anikó. Kíváncsian vártuk a bemutatót, hiszen gyerekkorunkban mi is gyakran ütöttük el az időt ezzel az egyszerű játékkal. Nos, a hívószavakat nem sikerült teljes mértékben megfejtenünk, de a ruhákat annál inkább.

Harcsa Veronika és együttesének élőzenéjére vonultak fel a modellek a Hajós utcai Manier Showroomban. A szolid, fehér-sötétkék munkahelyre szánt szettek vonultak fel. Itt már éreztük, hogy ezúttal egy visszafogottabb, szolidabb kollekciót fogunk látni Anikótól.

    

A jóslatunk be is teljesedett: következtek a piros, illetve az idei ősz színében, a bordó árnyalataiban pompázó összeállítások, mely darabok szabását így vagy úgy, de azért megbolondította valamivel a tervező. Kedvencünk ez a piros szoknya volt, ami úgy nézett ki, mintha egy virágfejet viselt volna a modell, csak a föld felé álltak a szirmai.

    

Az ősz másik kedvelt színe az élénk kék: ebből is láthattunk egy darabot, méghozzá egy kezeslábast, amit egy rókaprémmel tett igazán téliessé a tervező.

Ha szeretted nyáron a virágmintás ruhákat, akkor szólunk, hogy most ősszel sem kell megválnod tőlük. Legalábbis a Maniernél egy aprómintás nadrágot és egy blézert is találhatsz ebből a stílusból. A blézeren pedig már láttuk azt a barokkos szabásmintát is, ami idén szintén trendinek számít.

 

Ősszel gyakorlatilag minden tervező ihletet kap az őszi levelekről – nem történt ez máshogy Németh Anikónál sem. Megjelentek a napsárga kabátok, a narancs blézerek és nadrágok, illetve egy őszi levélmintás kosztüm is. Hegyes vállak, harangujjak, felállított gallérok, és egy alapszabály: ha az egyik ruhadarabod már élénkszínben pompázik, akkor a másiknak sötét színűnek kell lennie. A szetted ezáltal kontrasztos lesz, de mégis megmarad az egyensúly.

    

   

Akik nem szeretnek az őszi komorságban kitűnni a tömegből, válasszanak a bézs, féloldalasan gombolt hosszúkabát és a pezsgő színű, rövid poncsó közül.

    

Vagy itt van ez a két szürke kabát, ha úgy akarsz eltűnni, mint szürke szamár a ködben. Színük, mint a kő, de lágyságuk a papíréhoz hasonlítható.

    

Az olló elszabadult, és bemutató végén láthattuk azokat a darabokat is, melyek nem tudták letagadni manieres mivoltukat. Rétegelt miniruha és „madártollas” szoknya volt a pont az i-re és a hab a Manier-tortára.

    

A teljes képgalériát itt nézhetitek meg.

Lazáry Fanni

Fotók: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Je suis Belle futurisztikus gyöngyei és a Nubu letisztult formavilága»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Szegedi Kata expresszionizmus és grunge ihletésű kollekciója.»»

Budapest Fashion Nights 2013

Reneszánsz Manier!»»

Marie Claire Fashion Days 201...

Idén is volt Marie Claire Fashion Days, immáron 3. alkalommal! »»

Gellért, a divat strandja!

Azok a csodás '40-es, '50-es évek!»»

Divatbemutató rovarokkal

Rovarmintás ruhadarabok Szilas Ritától»»