Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2013. június 23.


Gombold újra!- Már nem csak a magyar a divat


Idén immár harmadjára rendezték meg a magyar divat egyik legjelentősebb rendezvényét: Gombold újra! Közép-Európa címmel. A Central European Fashion Days eseményt eredetileg június 8-án akarták megrendezni, ám a rendkívüli árvízhelyzet miatt a szervezők egy későbbi időpont, a tegnapi nap mellett döntöttek. A korábbi kezdeményezésekkel ellentétben idén újdonságként a magyar tervezők mellett Közép-Európa számos nemzetiségű tervezője Lengyelországból, Csehországból és Szlovákiából mutathatta be kollekcióját.

A bemutatók alatt adománygyűjtés folyt, valamint a szervezők a belépőjegyekből befolyt bevételt is felajánlották az árvízkárosultak részére. A szervezésben idén is felmerültek még hiányosságok. Az vitathatatlan, hogy a nagyszabásúnak ígérkező esemény hazai viszonylatokban tényleg nagyszabású volt. A tavalyi évhez hasonlóan most a Millenáris B épületben rendezték meg, ami a befogadóképesség alapján jó döntés volt. A gondok ott kezdődtek, hogy a tegnapi nap még igencsak kánikulába hajló volt az időjárás, a terem pedig nem volt lehűtve, sőt légmozgást is csak a legyezők, újságok segítségével tudott elérni a nézőközönség. 

A bemutatók sorát a tavalyi és tavaly előtti év döntős pályázói nyitották és vonultatták fel kollekcióikat. A Visegrad Fashion Show keretén belül mutatkozhatott be a hazai közönségnek Szlovákia, Csehország, Lengyelország képviseletében egy-egy tervező.

Az est zárásában a döntős tervezők kollekcióit nézhettük meg. Idén először nem csak a magyar hagyományőrző elemekből inspirálódhattak a tervezők, hanem Közép-Európa számos motívuma szolgálhatott kiindulási alapul. A döntőben végül az öltözék kategóriában 13 (11 newcomer, azaz újonc és 2 oldhands azaz „régi motoros”) kollekcióját tekinthettük meg. Mindezt 45 percben, amit az eredményhirdetés követett. 10 különdíjat osztottak ki 9 newomers és 1 oldhands között, valamint 4 fődíjat, egyet-egyet az öltözék kategóriában, valamint egy-egy kiegészítő-tervezőt is jutalmaztak. Az ő munkájuk a csarnok emeletén volt megtekinthető.


Dóri Tomcsányi

Stílusok keveredése. Röviden így lehetne jellemezni a kollekciót. Minták mintákra halmozása és komplett színkavalkád jelent meg a kifutón. Szürreálisan kusza, egységességtől mentes ruhákat mutatott be. Az egyedüli közös pontot a darabok között a magas talpú papucsok, szandálok adták. A kollekciójáért Dóri különdíjat kapott, a Brody House felajánlásával egy éves nemzetközi klubtagságot és pop-upstore eseményt.

Dóri TomcsányiDóri TomcsányiDóri Tomcsányi

DorV Clothing: Jani Zsuzsanna

Érdekessége az anyagok metszésében rejlett, melytől a szoknyák és blúzok némiképp a hal pikkelyeire emlékezettek minket. Változatos színválasztás jellemezte a kollekciót, kék, zöld, sőt rózsaszín darabok is helyt kaptak. Különdíja a wonderLAB-ban egy 6 hónapos tagság, mely értékesítést, kiemelt kirakatot, marketingtámogatást, márkaképviseletet, építőesteken való részvételt is tartalmaz.

DorV Clothing: Jani Zsuzsanna


Pusztai Judit

Ami egyből felkeltette az emberek figyelmét az a gyönyörűen kidolgozott virágokkal, csillogó strasszokkal és gyöngyökkel kirakott fejdíszek voltak. Ehhez társultak a virágmintát virágmintára halmozó lenge, kendőszerű rétegek. Színekben a fekete és szürke szolgált alapul, melyet a rózsaszín különböző árnyalatai egészítettek ki. Pusztai Judit is különdíjat nyert, nyereménye a Lucia Divatakadémia Couture-kurzusa, és a WAMP design vásár egy éven át standot biztosít számára, valamint bemutatja a „hónap designere” programban.

Pusztai JuditPusztai Judit

Antal Ágota

Egységes etno a fő jellemvonása Antal Ágota kollekciójának. Ruháit a pliszírozás rétegeltsége egészen új magasatokba emelte. Fókuszban mégis a ruhák egyedi mozaikmintái voltak. A ruhák hideg fekete, barna árnyalatait remekül kiegészítették a meleg terrakotta árnyalatai

Antal Ágota


Wonderground: Hegedűs Dóra, Hársfalvi Réka, Karácsony Ilona

A Wonderground teljes kollekciója férfi öltözékeket mutatott be. Bő szabásvonal és őrült színkompozíció, melyet csak a bátrabb urak figyelmébe ajánlunk. Nyereményük, hogy a BP Clothing-gal lehetőségük nyílik egy közös kollekció megalkotására és piacra dobására.

WondergroundWonderground

T208: Magyar Réka, Vértesi Borbála, Sümegi Réka, Schuller Mária

Az első olyan tervet láthattuk, ahol nem magyar népi motívumot dolgoztak fel, hanem inkább kicsit a városi közlekedés elevenedik fel a szemünk előtt, vagyis autók, buszok minden mennyiségben. A játékos kollekció nem csak női, de férfi kivitelben is jelen volt, színekben kék, piros, fehér és szürke ötvözte egymást.

T208: Magyar Réka, Vértesi Borbála, Sümegi Réka, Schuller Mária

Demeter Lilla

Traktormintás szoknyák és műanyag szandálok? Valóban érdekes ötvözetet alkotott a mezőgazdaságban fellelhető motívumok megjelenése a ruhákon és a kiegészítőkön egyaránt a modern vonalakkal együtt. Pezsgő és fehér színárnyalatok domináltak a változatos anyaghasználatban: volt szőr, gyapjú és pamut. Lilla nyereménye az OurstyleBoutique felajánlása, egy exkluzív termékfotózást és a fél éves árusítási lehetőség online és pop-up üzleteiben.

Demeter LillaDemeter Lilla


Szűcs Ágnes

Bohém játékosság a részletekben. Szűcs Ági kollekciója annak ellenére, hogy mennyire egyszerűnek tűnik elsőre, sok lehetőset rejt magában. Színekben a szürke és a fekete szolgál alapul, amit sárga és menta zöld egészít ki. És, hogy mitől olyan különlegesek ezek a ruhák? Az érdekes megoldásoktól, melyek fel-felbukkannak a ruhán kéz, láb és masni formájában. Szűcs Ágnes nyereménye egy közös kollekció a Mono-val, melynek gyártását és árusítását a MonoFashion garantálja.

Szűcs ÁgnesSzűcs Ágnes


Gyebnár Hajnalka

Mintás esőkabátokon kívül nem sokat láthattunk. A szürke szín dominált elsősorban pamut anyaghasználatban, ezt egészítette ki némi kámzsás nyakmegoldás és színes mintás kötött sapka.

Gyebnár Hajnalka


Mán Renáta

A fonott kosár kollekció. Mán Reni kollekciójában a barna színárnyalatok dominálnak. A ruhák fonott és csomózott technikával készültek, a rojtok is elengedhetetlen kellékei voltak a ruháknak. Sajnos díjat nem nyert, bár szerintünk megállta a helyét a kollekció.

Mán Renáta


Iner: Gyöngyösi Renáta

Renit a pulikutya ihlette meg erre az alkalomra, így nem volt ruha ahol ne lett volna bármilyen rojt, vagy rasztásított csüngő. Nyomott mintán is visszaköszönt a puli, színekben is ehhez igazodtak: fekete és fehér dominált. A kollekció sztárja egy igazi pulikutya volt, aki vidáman terelte a modelleket a kifutón. A Memories of Hungary Gyöngyösi Renátát egy fél éves üzletben való megjelenéssel jutalmazta, valamint nyert a Brody House által felajánlott klubtagságot és pop-upstore eseményt.

InerIner


Csík Orsolya

A kollekció egységes, letisztult, nőies darabokból állt. Ekrü és fehér árnyalatokban az elvarratlan szoknyavégek mellett a dunyha kabát aratott hatalmas sikert. A siker nem maradt megkoronázatlanul, ugyanis Csík Orsolya nyerte a newcomer öltözék fődíját, mely magába foglal egy új arculatot a márkának, divatfotó sorozatot a következő kollekcióról, fél éves gyakorlat eltöltését Nanushka és az Anh Tuan márkáknál, valamint Brno-ban a legjelentősebb szakvásáron a STYL-en jelenhet meg új kollekcióval.

Csík OrsolyaCsík Orsolya


Nubu: Garam Judit, Hajdú Anett, Kovács Adél

A busójárás volt a fő ihletforrás a márka elgondolásában. Ehhez különböző haszonállatok bőrét és szőrét, köztük kecske, juh, bárány bőrt használtak fel. Színekben a fekete dominált, amit némi púder árnyalattal társítottak. Ez a kollekció nyerte az oldhands öltözék fődíját, amivel a lányok kapnak egy standot a jövő tavaszi Párizsi Divathéten a Zip Zone showroomban, kollekciójukat legyártja a Kézmű Nonprofit Kft. - mindezek mellé még nettó 1 millió forintért vásárolhat be Európa legfontosabb anyagvásárán, a párizsi Premiere Vision-on.

Nubu: Garam Judit, Hajdú Anett, Kovács Adél


Szendrei Anna
Fotók: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»