Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2013. június 23.


Gombold újra!- Már nem csak a magyar a divat


Idén immár harmadjára rendezték meg a magyar divat egyik legjelentősebb rendezvényét: Gombold újra! Közép-Európa címmel. A Central European Fashion Days eseményt eredetileg június 8-án akarták megrendezni, ám a rendkívüli árvízhelyzet miatt a szervezők egy későbbi időpont, a tegnapi nap mellett döntöttek. A korábbi kezdeményezésekkel ellentétben idén újdonságként a magyar tervezők mellett Közép-Európa számos nemzetiségű tervezője Lengyelországból, Csehországból és Szlovákiából mutathatta be kollekcióját.

A bemutatók alatt adománygyűjtés folyt, valamint a szervezők a belépőjegyekből befolyt bevételt is felajánlották az árvízkárosultak részére. A szervezésben idén is felmerültek még hiányosságok. Az vitathatatlan, hogy a nagyszabásúnak ígérkező esemény hazai viszonylatokban tényleg nagyszabású volt. A tavalyi évhez hasonlóan most a Millenáris B épületben rendezték meg, ami a befogadóképesség alapján jó döntés volt. A gondok ott kezdődtek, hogy a tegnapi nap még igencsak kánikulába hajló volt az időjárás, a terem pedig nem volt lehűtve, sőt légmozgást is csak a legyezők, újságok segítségével tudott elérni a nézőközönség. 

A bemutatók sorát a tavalyi és tavaly előtti év döntős pályázói nyitották és vonultatták fel kollekcióikat. A Visegrad Fashion Show keretén belül mutatkozhatott be a hazai közönségnek Szlovákia, Csehország, Lengyelország képviseletében egy-egy tervező.

Az est zárásában a döntős tervezők kollekcióit nézhettük meg. Idén először nem csak a magyar hagyományőrző elemekből inspirálódhattak a tervezők, hanem Közép-Európa számos motívuma szolgálhatott kiindulási alapul. A döntőben végül az öltözék kategóriában 13 (11 newcomer, azaz újonc és 2 oldhands azaz „régi motoros”) kollekcióját tekinthettük meg. Mindezt 45 percben, amit az eredményhirdetés követett. 10 különdíjat osztottak ki 9 newomers és 1 oldhands között, valamint 4 fődíjat, egyet-egyet az öltözék kategóriában, valamint egy-egy kiegészítő-tervezőt is jutalmaztak. Az ő munkájuk a csarnok emeletén volt megtekinthető.


Dóri Tomcsányi

Stílusok keveredése. Röviden így lehetne jellemezni a kollekciót. Minták mintákra halmozása és komplett színkavalkád jelent meg a kifutón. Szürreálisan kusza, egységességtől mentes ruhákat mutatott be. Az egyedüli közös pontot a darabok között a magas talpú papucsok, szandálok adták. A kollekciójáért Dóri különdíjat kapott, a Brody House felajánlásával egy éves nemzetközi klubtagságot és pop-upstore eseményt.

Dóri TomcsányiDóri TomcsányiDóri Tomcsányi

DorV Clothing: Jani Zsuzsanna

Érdekessége az anyagok metszésében rejlett, melytől a szoknyák és blúzok némiképp a hal pikkelyeire emlékezettek minket. Változatos színválasztás jellemezte a kollekciót, kék, zöld, sőt rózsaszín darabok is helyt kaptak. Különdíja a wonderLAB-ban egy 6 hónapos tagság, mely értékesítést, kiemelt kirakatot, marketingtámogatást, márkaképviseletet, építőesteken való részvételt is tartalmaz.

DorV Clothing: Jani Zsuzsanna


Pusztai Judit

Ami egyből felkeltette az emberek figyelmét az a gyönyörűen kidolgozott virágokkal, csillogó strasszokkal és gyöngyökkel kirakott fejdíszek voltak. Ehhez társultak a virágmintát virágmintára halmozó lenge, kendőszerű rétegek. Színekben a fekete és szürke szolgált alapul, melyet a rózsaszín különböző árnyalatai egészítettek ki. Pusztai Judit is különdíjat nyert, nyereménye a Lucia Divatakadémia Couture-kurzusa, és a WAMP design vásár egy éven át standot biztosít számára, valamint bemutatja a „hónap designere” programban.

Pusztai JuditPusztai Judit

Antal Ágota

Egységes etno a fő jellemvonása Antal Ágota kollekciójának. Ruháit a pliszírozás rétegeltsége egészen új magasatokba emelte. Fókuszban mégis a ruhák egyedi mozaikmintái voltak. A ruhák hideg fekete, barna árnyalatait remekül kiegészítették a meleg terrakotta árnyalatai

Antal Ágota


Wonderground: Hegedűs Dóra, Hársfalvi Réka, Karácsony Ilona

A Wonderground teljes kollekciója férfi öltözékeket mutatott be. Bő szabásvonal és őrült színkompozíció, melyet csak a bátrabb urak figyelmébe ajánlunk. Nyereményük, hogy a BP Clothing-gal lehetőségük nyílik egy közös kollekció megalkotására és piacra dobására.

WondergroundWonderground

T208: Magyar Réka, Vértesi Borbála, Sümegi Réka, Schuller Mária

Az első olyan tervet láthattuk, ahol nem magyar népi motívumot dolgoztak fel, hanem inkább kicsit a városi közlekedés elevenedik fel a szemünk előtt, vagyis autók, buszok minden mennyiségben. A játékos kollekció nem csak női, de férfi kivitelben is jelen volt, színekben kék, piros, fehér és szürke ötvözte egymást.

T208: Magyar Réka, Vértesi Borbála, Sümegi Réka, Schuller Mária

Demeter Lilla

Traktormintás szoknyák és műanyag szandálok? Valóban érdekes ötvözetet alkotott a mezőgazdaságban fellelhető motívumok megjelenése a ruhákon és a kiegészítőkön egyaránt a modern vonalakkal együtt. Pezsgő és fehér színárnyalatok domináltak a változatos anyaghasználatban: volt szőr, gyapjú és pamut. Lilla nyereménye az OurstyleBoutique felajánlása, egy exkluzív termékfotózást és a fél éves árusítási lehetőség online és pop-up üzleteiben.

Demeter LillaDemeter Lilla


Szűcs Ágnes

Bohém játékosság a részletekben. Szűcs Ági kollekciója annak ellenére, hogy mennyire egyszerűnek tűnik elsőre, sok lehetőset rejt magában. Színekben a szürke és a fekete szolgál alapul, amit sárga és menta zöld egészít ki. És, hogy mitől olyan különlegesek ezek a ruhák? Az érdekes megoldásoktól, melyek fel-felbukkannak a ruhán kéz, láb és masni formájában. Szűcs Ágnes nyereménye egy közös kollekció a Mono-val, melynek gyártását és árusítását a MonoFashion garantálja.

Szűcs ÁgnesSzűcs Ágnes


Gyebnár Hajnalka

Mintás esőkabátokon kívül nem sokat láthattunk. A szürke szín dominált elsősorban pamut anyaghasználatban, ezt egészítette ki némi kámzsás nyakmegoldás és színes mintás kötött sapka.

Gyebnár Hajnalka


Mán Renáta

A fonott kosár kollekció. Mán Reni kollekciójában a barna színárnyalatok dominálnak. A ruhák fonott és csomózott technikával készültek, a rojtok is elengedhetetlen kellékei voltak a ruháknak. Sajnos díjat nem nyert, bár szerintünk megállta a helyét a kollekció.

Mán Renáta


Iner: Gyöngyösi Renáta

Renit a pulikutya ihlette meg erre az alkalomra, így nem volt ruha ahol ne lett volna bármilyen rojt, vagy rasztásított csüngő. Nyomott mintán is visszaköszönt a puli, színekben is ehhez igazodtak: fekete és fehér dominált. A kollekció sztárja egy igazi pulikutya volt, aki vidáman terelte a modelleket a kifutón. A Memories of Hungary Gyöngyösi Renátát egy fél éves üzletben való megjelenéssel jutalmazta, valamint nyert a Brody House által felajánlott klubtagságot és pop-upstore eseményt.

InerIner


Csík Orsolya

A kollekció egységes, letisztult, nőies darabokból állt. Ekrü és fehér árnyalatokban az elvarratlan szoknyavégek mellett a dunyha kabát aratott hatalmas sikert. A siker nem maradt megkoronázatlanul, ugyanis Csík Orsolya nyerte a newcomer öltözék fődíját, mely magába foglal egy új arculatot a márkának, divatfotó sorozatot a következő kollekcióról, fél éves gyakorlat eltöltését Nanushka és az Anh Tuan márkáknál, valamint Brno-ban a legjelentősebb szakvásáron a STYL-en jelenhet meg új kollekcióval.

Csík OrsolyaCsík Orsolya


Nubu: Garam Judit, Hajdú Anett, Kovács Adél

A busójárás volt a fő ihletforrás a márka elgondolásában. Ehhez különböző haszonállatok bőrét és szőrét, köztük kecske, juh, bárány bőrt használtak fel. Színekben a fekete dominált, amit némi púder árnyalattal társítottak. Ez a kollekció nyerte az oldhands öltözék fődíját, amivel a lányok kapnak egy standot a jövő tavaszi Párizsi Divathéten a Zip Zone showroomban, kollekciójukat legyártja a Kézmű Nonprofit Kft. - mindezek mellé még nettó 1 millió forintért vásárolhat be Európa legfontosabb anyagvásárán, a párizsi Premiere Vision-on.

Nubu: Garam Judit, Hajdú Anett, Kovács Adél


Szendrei Anna
Fotók: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

A francia mesterek - Elle Fas...

Az Elle magazin Magyarországra csábított három rangos tervezőt és kollekciót!»»

H&M Conscious...

... hogy tudatosan legyünk trendik!»»

Daalarna 2014

Hófehér díszletek között, 34 méter hosszú kifutón végigvonulva kápráztattak el Benes Anita modelljei.»»

Budapest Fashion Night 2014

Csodás ruhák nőknek és férfiaknak a Nagy Ágota Collection 2014-gyel és a Galamb szabósággal»»

Hrivnák Tünde formaruhákat te...

Az új szállodai formaruhák üzenete a régi korok és az új idők értékeinek összefonódását jelzi.»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Hordható sikk Nanushkánál, mesteri szabások a Use-nál, kreatív kalapok az Anda kifutóján.»»