Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2013. szeptember 2.

Gellért, a divat strandja! - exkluzív divatbemutató a víz felett

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is folytatódott a Gellért, a divat strandja! című kezdeményezés, amelynek csak egyik pillére a „A Gellért” újra divatba hozása. A másik pillér egy, a hazai divattervezőket támogató attitűd, amelynek részeként a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 2013. május elsején egy olyan pályázatot írt ki, amelynek fókuszában az 1940-es, 50-es évek fürdőruháinak újragondolása volt a feladat.

A tervezők örömmel konstatálták, hogy végre egy olyan versenykiírás született, amire van elég idő készülni, nem kell versenyt futni önmagukkal és a kreativitásukkal. A pályamunkák tehát elkészültek, és 2013. augusztus 29-én egy, a SONIA Produkciós Irodától már megszokott profizmus mellett kifutóra állított nagyszabású divatbemutató keretén belül a nagyközönség is láthatta azokat.

A kifutót a külső medence fölé építették, és szerencsére sem szél, sem eső nem mosta el az eseményt, bár volt rá esély - a szervezők egész nap forró dróton kapcsolódtak az Országos Meteorológiai Intézet vonalára, hogy kiderüljön, mit hoznak az esőfelhők. Az estet a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének hallgatói nyitották meg - stílszerűen a '40-es, '50-es évek világát idéző koncertjükkel. A megszokott modellcsapatot a Széchenyi Bank - FTC vizílabdacsapat tagjai erősítették. A verseny divatbemutatóját a MAISON MARQUISE (Tóth Bori új márkája), valamint a PELSO 2013-as beachwear capsule kollekciójának divatbemutatója fűszerezte.

Az első helyezett Károlyi-Kovács Viktória lett, a második Csabai Zita, míg a zsűri különdíját Szépligeti Ágnes kapta.


Az 1940-es, 50es évek divatjából szinte minden tervező felhasználta a magasított derék megoldást, amit a híres szexszimbólum, Marilyn Monroe is szívesen viselt annak idején. Színekben leginkább a fekte és a fehér dominált, de láthattunk világos barackszínű alkotásokat is Alapi Katalintól, illetve világoskék színeket László Beátától.

A tervezők anyaghasználatra a muszlin, szatén, műbőr, csipke valamint a farmer volt jellemző. Mi is kedveljük a kevert anyaghasználatot, így örültünk, hogy rengeteg muszlint láthattunk valami más kelmével párosítva, ami aztán így csábító hatást keltett a fürdőruhákon. Ebben a felfogásba Csabai Zita munkája kiemelkedően jóra sikerült, melyben a muszlint keverte a műbőrrel. Munkájában díszítésként megfigyelhettük a mell alá felcsúsztatott muszlin fodrot, mely hegyes melltartóként záródott, valamint különleges műbőr flitterekből kialakított textúrát, mely igazán sokat mutatott a modellből. Régen biztosan felháborodást keltett volna egy ilyen kihívó fürdőruha, napjainkban viszont hordható különleges darabnak számít. Szerintünk sokan szívesen mutogatnák magukat a strandon, tengerparton hasonló darabokban, mi legalábbis biztosan.

Némelyik fürdőruha, szinte az utcai viseletnek is megállta volna a helyét, ilyenek voltak Szépligeti Ágnes alkotásai, melyek a fürdőruhán kívül kaptak egy plusz muszlin uszályt, mely ugyan szabadon hagyta elöl a ruhát, mégis igazán elegáns hatást keltet, főleg a fürdőruhák aranyozott szegélydíszítésével párosítva.

Díszítésként láthattunk fűzéseket, csavarásokat, ráncolást, strasszokat, valamint különleges sziluetteket. Összességében egy eredményes bemutatóról számolhatunk be, mely során a pályázóknak sikerült a régiből és újból valami még újabbat varázsolni.

Az este a strandidő hiánya ellenére is nagyon ott volt a „kifutón”, de most őszintén megvalljuk, efelől egy percig sem volt kétségünk. Amikor a meghívón az szerepel, hogy „Rendező: Szabó Pálma, SONIA Produkciós Iroda”, akkor általában valamiért sosincsenek kételyeink.


Kovács Bernadett


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«2345678»

Kő, papír, olló – Manie...

Kemény, mint a kő, tiszta, mint a papír, és mindenképpen hordható volt az idei kollekció!»»

Léber Barbara Haute Couture 2...

Estélyi ruha kollekció és hazánk eddigi legértékesebb öltözéke egy este.»»

Színház az egész világ

Őszi divathetek az Allee bevásárlóközpontban»»

Őszi levélhullás a Reservedné...

Új üzletet nyitott a lengyel márka, ezúttal a Váci utcában.»»

Nyárbúcsúztatás a Magentával

Szabadtéri divatbemutató a Bazilikánál.»»

Gellért, a divat strandja!

A döntőbe 17 tervező és 4 tervezőpáros jutott. »»