Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2013. október 21.

Toni&Guy Fashion Week Budapest 2013 - I. rész

Szegedi Kata expresszionizmus és grunge ihletésű kollekciója.

Szegedi Kata kétségkívül a magyar divatszakma egyik jeles képviselője. Diplomáját 2009-ben szerezte a Krea Kortárs Művészeti iskolában. Látványvilága innovatív, modern designt képvisel, viselője a városi magabiztos független nő, aki büszke egyéni stílusára, és fontosnak tartja egyediségének kifejezését a mindennapokban. A ruháival a 21. századi „power woman-t” kelti életre.

A Toni&Guy Fashion Week Budapest Szegedi Kata bemutatójával kezdődött. A 2014-es tavasz-nyár kollekciót az expresszionizmus és grunge ihlette. Itt is felfedezhetünk párhuzamot a nemzetközi kifutók és Kata kollekciója között, hiszen a grunge nyugaton már teret hódított, így ha trendkövetőek vagyunk, az idei téli ruhatárunkon már érződik ennek a szubkultúrának a hatása.

Maga a tervező erről így nyilatkozott: ,,A nyolcvanas évek szülötteként közel áll hozzám a grunge mint stílusirányzat… A kollekció darabjai az irányzat normákkal való szembeszegülését jelenítik meg, s a márkára jellemző ellentétek felvonultatása ezúttal sem marad el: a sportos darabokat nőies sziluettek lágyítják”.

A ruhák laza, sportos, nőies jellege mellett megjelenik az aszimmetria, rétegzés, illetve a cut out dressek. Ami az anyaghasználatot illeti, feltűnt a muszlin, neoprém, és a printelt neoprém, ami egyfajta frissességet adott a kollekciónak. A printeken az előző szezonokhoz hasonlóan expresszionista ihletésű mintákat láthatunk, amit most maga a tervező készített. Az expresszionizmusra jellemző a markáns, élénk színhasználat, a komplementerek alkalmazása, a feltűnés, így nem meglepő, a printeken a hideg-meleg színek kontrasztja.

A meghatározó színek a fekete, sárga, kék, utóbbi a sminkben is visszaköszönt, mint határozott tusvonal, kontúr a szem körül.

Végre egy olyan bemutatót láthattunk, ami nemzetközi viszonylatban is megállja a helyét. Ennek ellenére igen sok hely maradt szabadon a bemutatón, még az első sorban is, talán a korai kezdés miatt, ellenben az esti bemutatókon alig lehetett elférni. Szeretnénk kifejteni, hogy a bemutató időrendi kezdése nincs feltétlenül egyenes arányosságban a színvonallal, minőséggel, de főleg nem a kreativitással! A Kata Szegedi bemutatót szerettük, úgy gondoljuk, hogy a nézők megkapták az élményt, amit Katától vártak. Így tovább!

Kovács Bernadett


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»