Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2014. március 16.

Daalarna 2014

A Daalarna 2014-es alkalmi és esküvői ruha kollekcióját március 7-én mutatta be a Millenáris D épületében. Idén először nemcsak a meghívottak, hanem az érdeklődő közönség is megcsodálhatta Benes Anita ruháit.

Izgatottan érkeztünk meg a hófehér díszletek közé, és látva a 34 méter hosszú kifutót még nagyon kíváncsisággal foglaltuk el a helyünket. A kifutót pedig a végig középén elhelyezkedő fehér függönysor tette még felejthetetlenebbé, de ami ezután jött volt csak az igazi élmény.

Benes Anita nem hazudtolta meg magát: a bemutató első felében bájosan letisztult alkalmi és koktélruhákat, a második részben pedig a várva várt klasszikus és pompát nem nélkülöző különleges esküvői darabokat láthattunk.

2014-es kollekció bemutatása

Hogy fér el egy nőben a szelídség és a vadság? Hogyan lesz egy ruha kislányosan bájos és mégis csábító? Benes Anita 2014-es kollekciójában az ellentétek összhangját keresi. Ruhái egyszerre ártatlanok és kihívóak.

A legújabb Daalarna kollekcióra igaz a mondás: „Az ellentétek vonzzák egymást!” A különböző anyagok és stílusok együttes játékát mutatja be a 2014-es kollekció.

Lágy tapintású tüllök, selyemmuszlinok és finom csipkék találkoznak az erőteljes, karakteres makramé csipkékkel, és eldolgozatlan szélekkel, durva felületekkel. Sötét-világos kontrasztok és fényes-matt felületek váltják egymást. A csipkével fedett bőr, néhol sejtelmes, néhol igézően sokat mutató; a visszafogott vonalvezetésű, hosszú ujjú ruhák zártságát pedig ellensúlyozzák a transzparens felületek.

Az ártatlanság és a csábítás izgalmas párosítása fedezhető fel minden egyes ruhában, mely egy új, merészebb irányvonalat képvisel a Daalarna kollekciók sorában.

Mi inspirálta az új kollekciót?

„Minden évben fantasztikus anyagok kerülnek a kezeim közé, melyek folyamatosan inspirálnak. Ahogy megérintem őket, egy-egy anyag textúrája teljesen el tud varázsolni és már akkor magam előtt látom az elkészült ruhát.

Idén nagy hatással volt rám a kifutókat jelenleg uraló finom erotika, mely menyasszonyi ruhákban való megvalósítása igazi kihívás és izgalmas feladat. Az igazi kérdés számomra a kollekció tervezésekor, hogy meddig lehet tágítani az esküvői ruhák határát, hol válik ketté trend és hagyomány? Mindig is szerettem feszegetni a határokat, így idén szabad utat engedtünk egy merészebb vonalnak, mely mind a formákban, mind pedig az anyagpárosításokban megmutatkozik.

Mindezek mellett az új kollekció megalkotásához hozzájárult a jelenleg oly divatos Gatsby-stílus is, a csillogó és fényűző ’20-as évek világa.

A legújabb Daalarna modellek egy új irányvonalat jelölnek ki, melyben találkozik a márkára jellemző romantikus lágyság, valamint egy újfajta, érzéki és buja nőiesség.”

Fotók: Holecz Endre

Fashion Time


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»