Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2014. március 16.

Daalarna 2014

A Daalarna 2014-es alkalmi és esküvői ruha kollekcióját március 7-én mutatta be a Millenáris D épületében. Idén először nemcsak a meghívottak, hanem az érdeklődő közönség is megcsodálhatta Benes Anita ruháit.

Izgatottan érkeztünk meg a hófehér díszletek közé, és látva a 34 méter hosszú kifutót még nagyon kíváncsisággal foglaltuk el a helyünket. A kifutót pedig a végig középén elhelyezkedő fehér függönysor tette még felejthetetlenebbé, de ami ezután jött volt csak az igazi élmény.

Benes Anita nem hazudtolta meg magát: a bemutató első felében bájosan letisztult alkalmi és koktélruhákat, a második részben pedig a várva várt klasszikus és pompát nem nélkülöző különleges esküvői darabokat láthattunk.

2014-es kollekció bemutatása

Hogy fér el egy nőben a szelídség és a vadság? Hogyan lesz egy ruha kislányosan bájos és mégis csábító? Benes Anita 2014-es kollekciójában az ellentétek összhangját keresi. Ruhái egyszerre ártatlanok és kihívóak.

A legújabb Daalarna kollekcióra igaz a mondás: „Az ellentétek vonzzák egymást!” A különböző anyagok és stílusok együttes játékát mutatja be a 2014-es kollekció.

Lágy tapintású tüllök, selyemmuszlinok és finom csipkék találkoznak az erőteljes, karakteres makramé csipkékkel, és eldolgozatlan szélekkel, durva felületekkel. Sötét-világos kontrasztok és fényes-matt felületek váltják egymást. A csipkével fedett bőr, néhol sejtelmes, néhol igézően sokat mutató; a visszafogott vonalvezetésű, hosszú ujjú ruhák zártságát pedig ellensúlyozzák a transzparens felületek.

Az ártatlanság és a csábítás izgalmas párosítása fedezhető fel minden egyes ruhában, mely egy új, merészebb irányvonalat képvisel a Daalarna kollekciók sorában.

Mi inspirálta az új kollekciót?

„Minden évben fantasztikus anyagok kerülnek a kezeim közé, melyek folyamatosan inspirálnak. Ahogy megérintem őket, egy-egy anyag textúrája teljesen el tud varázsolni és már akkor magam előtt látom az elkészült ruhát.

Idén nagy hatással volt rám a kifutókat jelenleg uraló finom erotika, mely menyasszonyi ruhákban való megvalósítása igazi kihívás és izgalmas feladat. Az igazi kérdés számomra a kollekció tervezésekor, hogy meddig lehet tágítani az esküvői ruhák határát, hol válik ketté trend és hagyomány? Mindig is szerettem feszegetni a határokat, így idén szabad utat engedtünk egy merészebb vonalnak, mely mind a formákban, mind pedig az anyagpárosításokban megmutatkozik.

Mindezek mellett az új kollekció megalkotásához hozzájárult a jelenleg oly divatos Gatsby-stílus is, a csillogó és fényűző ’20-as évek világa.

A legújabb Daalarna modellek egy új irányvonalat jelölnek ki, melyben találkozik a márkára jellemző romantikus lágyság, valamint egy újfajta, érzéki és buja nőiesség.”

Fotók: Holecz Endre

Fashion Time


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«3456789»

Csinos, csibész La Masni

Bemutatta 2012-es kollekcióját a La Masni!»»

My Very First Collection

Julia Horvath divatbemutatója a Fashion Caféban.»»

Don't forget to be AWESOME

Ízelítő a Modart világából.»»

By Me Vadász Kollekció - 2012...

A vadászatért is rajongó Sissy császárné kosztümjei ihlették Hrivnák Tündét.»»

Időtálló elegancia Frank Adél...

Fiatalos lendület és ősi technikák a 2012-es tavaszi-nyári kollekcióban!»»

F&F 2012 ősz-tél

Gyakorlatilag Prágából jelentjük»»